Anevrismul cerebral poate fi tratat fără intervenţie chirurgicală la Medpark

Anevrismul cerebral poate fi tratat fără intervenţie chirurgicală la Medpark

21 January, 2015

În locul unei operaţii complicate pe creier, acum specialiştii Medpark apelează la o tehnică inovativă, care este aplicată pe larg în spitalele din occident. Numită embolizare endovasculară prin coiling, procedura presupune blocajul anevrismului cerebral fără intervenţie directă pe creier şi exclude riscul apariţiei unor complicaţii cerebrale. Tehnica modernă presupune intervenţia prin artere şi se realizează cu anestezie locală sau generală.  În plus, spre deosebire de chirurgia clasică, necesită timp redus de spitalizare, recuperarea pacientului fiind mult mai rapidă.
 
Mihai Crețeanu Jr., radiolog interventionist, Spitalul Internaţional Medpark: „Anul trecut Medpark a realizat în premieră naţională prima intervenţie pe creier fără bisturiu. Recent un alt pacient a fost tratat cu succes de anevrism cerebral, fapt ce demonstrează că profesioniştii  Medpark sunt pregătiţi să aplice în continuare această tehnică inovativă. Aşa cum intervenţia este minim invazivă, după numai trei zile de spitalizare, pacienta în vârstă de 53 de ani a plecat acasă.”
 
Pacienta în vârstă de 53 de ani este cel de-al treilea beneficiar al intervenției de embolizare endovasculară prin coiling, desfășurată cu succes la Medpark. Procedura a fost realizată de către specialiștii Medpark, radiologul interventionist Mihai Crețeanu Jr. și Cristian Mihalea, medic neuroradiolog intervenționist la Spitalul Beaujon Paris, fiind asistați de neurochirurgul Adrian Danu. Succesul intervenției se datorează echipei medicale profesioniste și echipamentelor moderne de care dispune spitalul, fapt ce reconfirmă că Medpark este pregătit să trateze prin metoda embolizării și alți pacienți diagnosticați cu anevrism cerebral.
 
Avantajele tratamentului prin embolizare endovasculară: 

  • intervenţie pe creier fără deschidere craniană
  • procedură inovativă minim invazivă
  • nu necesită timp îndelungat de spitalizare sau recuperare
  • lipsa riscului apariţiei unor complicaţii cerebrale cu sechele de durată.

Alte noutăți