Despre meseria de medic pediatru. Cu dragoste pentru copii, Liliana Vișnevschi-Rusnac, medic pediatru-pulmonolog Medpark.

Despre meseria de medic pediatru. Cu dragoste pentru copii, Liliana Vișnevschi-Rusnac, medic pediatru-pulmonolog Medpark.

10 July, 2017

Liliana Vișnevschi-Rusnac, medic pediatru-pulmonolog categoria superioară, Medpark.

Care sunt calitățile unui pediatru bun?
Cea mai importantă calitate a unui pediatru este dragostea față de copii. Atunci când un copil simte starea de confort, examinarea medicală este mai ușoară și obiectivă. Abilitatea de comunicare cu micii pacienți de cele mai variate vârste și cu părinții lor (uneori alarmați, alertați) este o calitate absolut indispensabilă unui pediatru. De fapt, medicii pediatri sunt foarte favorizați și norocoși de a avea ocazia zilnic să se bucure de zâmbetul și inocența copiilor.
 

Prin ce este deosebită pediatria?
Particularitatea de bază este modalitatea de efectuare a consultației și examinării. Primordială este stabilirea unui contact cu micul pacient, crearea unui mediu confortabil și plăcut copilului. La fel de importantă este aprecierea semnelor de pericol pentru copilul mic, care nu verbalizează suferința sa – bebelușul agitat sau somnolent, care mănâncă puțin și/sau refuză lichidele, respiră frecvent, cu participarea mușchilor la respirație, este slăbit.
 

Sfat pentru părinți pentru menținerea sănătății copiilor:
Prevenirea problemelor de sănătate este foarte importantă. Se poate realiza prin profilaxia infecțiilor respiratorii (evitarea aglomerațiilor de copii, evitarea contactului cu persoane infecțioase), alimentația echilibrată, diversă, corespunzătoare vârstei. Călirea copiilor este unul din factorii principali de fortificare a imunității. Băile de soare și de aer, regimul zilei adecvat vârstei, alimentația corectă, excluderea focarelor cronice de infecții sunt importante pentru părinții care vor să crească copiii sănătoși.