În noiembrie, la Medpark aveți 50% reducere pentru mamografie

În noiembrie, la Medpark aveți 50% reducere pentru mamografie

1 November, 2014

Spitalul Internațional Medpark a lansat o campanie de sensibilizare a femeilor de peste 40 de ani cu privire la necesitatea controalelor mamologice regulate. 

În cadrul campaniei, la Medpark, în perioada 1-30 noiembrie 2014, investigaţia de mamografie va fi efectuată cu 50% reducere.

Mamografia reprezintă o radiografie a sânului, care permite depistarea schimbărilor structurii acestuia cu câţiva ani înainte de manifestarea simptomelor detectabile prin autoexaminare sau examinare clinică. În condițiile în care cancerul de sân este a doua cea mai întâlnită maladie oncologică în Republica Moldova, pentru prevenirea acesteia este necesară efectuarea anuală mamografiei.

Prof. Natalia Rotaru, Șef Catedra imagistică USMF, Director Medical Departamentul Radiologie Medpark: „Prin această iniţiativă ne propunem să informăm pacientele că afecțiunile sânului, inclusiv cancerul, sunt mai uşor de tratat dacă sunt depistate în faze incipiente. Campania Medpark este dedicată tuturor femeilor care întrunesc factorii de risc, dar și apropiaților acestora, care le pot convinge să meargă la medic în mod regulat, pentru a rămâne sănătoase.”  

Echipamentele de ultimă generație utilizate la Medpark asigură desfășurarea examenului de mamografie în condiții de confort sporit, în doar câteva minute. Rezultatele de înaltă precizie sunt livrate pacientului în aceeași zi, fiind evaluate imediat și în mod gratuit de către prof. Natalia Rotaru.

Procedura este cât se poate de simplă, sigură și se efectuează începând cu 10 zile de la prima zi de menstruaţie, însă programarea la medic se poate face în avans, la nr. de telefon: 0 22 40 00 40.

De ce să faceți o mamografie?

Cancerul de sân este al doilea cel mai frecvent tip de cancer în Republica Moldova, cu până la 900 de cazuri noi depistate anual;   

Cancerul mamar este o boală asimptomatică, riscul apariţiei căreia creşte odată cu înaintarea în vârstă (în special după 40 de ani);

Mamografia poate reduce rata de deces prin cancerul de sân cu peste o treime;

Majoritatea pacientelor din Republica Moldova se adresează prea târziu la medic, când tratarea este mai dificilă sau ineficientă.

Mamografia anuală este obligatorie dacă întruniți unul sau mai mulți factori de risc:

 • menstruaţie prematură (înainte de vârsta de 12 ani)
 • menopauza întârziată (după 55 ani)
 • femei fără copii sau naşterea primului copil după 30 ani
 • expunere la stres
 • expunere la radiaţii
 • mod sedentar de viaţă
 • alimentaţie bogată în grăsimi
 • consum sporit de alcool (peste 3 pahare pe săptămână)
 • fumatul
 • dureri de sâni (chisturi)
 • terapie cu hormoni (sub cercetare)
 • cancer de sân prezent la mamă, fiică sau soră, înainte de menopauză
 • cancer de sân la bunică, mătuşi, verişoare
 • utilizarea de anticoncepţionale (sub cercetare)

Despre Spitalul Internaţional Medpark

Spitalul Internaţional Medpark a fost inaugurat în Republica Moldova în anul 2011, fiind primul şi cel mai mare spital multidisciplinar privat din ţară.

Conceput ca un centru de excelenţă, Medpark dispune de săli de operaţie şi rezerve de spitalizare ultradotate, maternitate, laborator propriu de analize, policlinică şi departamente de imagistică care oferă servicii medicale de top precum: rezonanţă magnetică, tomografie computerizată, angiografie digitală, osteodensitometrie, radiologie şi mamografie, endoscopie, ecografie şi ultrasonografie de înaltă rezoluţie.

Deschis 24/24 ore şi 7/7 zile, spitalul oferă servicii medicale de înaltă calitate în conformitate cu standardele şi practicile internaţionale, egale cu cele ale instituţiilor medicale lideri pe piaţa internaţională. Graţie unei infrastructuri moderne şi a unei echipe înalt calificate ce monitorizează încontinuu calitatea îngrijirii medicale, serviciile oferite la Medpark garantează siguranţa şi satisfacţia pacienţilor.