Medicii de la maternitatea Medpark au discutat cu (viitoare) mămici și bunici

Medicii de la maternitatea Medpark au discutat cu (viitoare) mămici și bunici

31 July, 2014

Medicii Spitalului Internațional Medpark au fost invitații speciali ai evenimentului „Pentru (viitoare) mămici și bunici”, organizat de Clubul Nostru, în parteneriat cu Medpark, la 14 august 2014. 

Invitații serii au fost specialiștii maternității Medpark: Tatiana Nichitina, vicedirector medical maternitate, medic obstetrician-ginecolog, Ana Josan, medic obstetrician-ginecolog, Mihai Stratulat, medic neonatolog și Maxim Calaraș, medic obstetrician-ginecolog. Aceștia au făcut câte o scurtă prezentare pe subiecte legate de maternitate, după care cele 180 de participante la eveniment au avut posibilitatea de a le adresa întrebări - la microfon sau în mod anonim, fiind vorba despre subiecte delicate.

Timp de câteva ore de comunicare interactivă medicii Medpark au reuși să răspundă la sute de întrebări, demolând mituri și clarificând nedumeririle cu privire la sarcină, naștere, alăptare, îngrijirea copiilor și alte subiecte de interes pentru public. Una dintre mămicile care a ales să nască la Medpark a relatat despre confortul și siguranța care le-au fost asigurate ei și bebelușului în timpul acestei experiențe.   

Ne doream să avem o discuție sinceră despre problemele sau nelămuririle pe care le au mămicile și viitoarele mame, dar nu ne-am așteptat că ele vor fi atât de deschise și cooperante”, a declarat dr. Olga Șchiopu, director medical Medpark. ”Experiența medicilor noștri se bazează pe studiile și stagierile peste hotare, dar mai ales pe sutele de nașteri primite la Medpark, pe cale naturală sau prin cezariană, cu folosirea metodelor moderne și echipamentelor de ultimă generație.”

Medpark dispune de cea mai modernă maternitate din Republica Moldova. Aceasta este dotată cu 2 săli de naștere pe cale naturală, o sală de naștere pentru operații cezariene, secție de neonatologie, care cuprinde compartimentul de reanimare nou-născuți și secție staționar.

De ce să alegeți serviciile de maternitate Medpark

 • Servicii medicale 24/24 ore: linie de gardă pentru urgenţe obstetrice şi ginecologice.
 • Monitorizarea permanentă a sarcinii: analize de laborator, aparatură performantă, ecografie fetală, diagnostic prenatal, inclusiv genetic, diverse specialităţi medicale.
 • Posibilitatea de a alege medicul dintr-o echipă de medici de top.
 • Echipă de specialişti experimentați: specialişti cu o vastă experienţă în asistarea sarcinilor multiple şi a celor cu grad înalt de complexitate.
 • Investigații complexe pentru nou-născut: ecocardiografie, ecografie transfontanelară, audiometrie, investigaţii pentru diverse tipuri de boli metabolice.
 • Serviciu ATI cu gardă continuă: monitorizare permanentă a stării mamei și bebelușului, terapia durerii şi îngrijire postoperatorie.
 • Confort: saloane de 5 stele, pentru 1 persoană, care oferă toate condițiile pentru confortul mamei și al bebelușului.
 • Terapie intensivă neonatală: pregătiţi în eventualitatea apariţiei oricăror probleme la naştere.
 • Centru de Educație Prenatală: programe educaţionale pentru viitorii părinţi, cu acces gratuit.
 • Pediatrie: continuarea îngrijirii copilului după externare prin serviciul performant de pediatrie.
 • Posibilitatea de a achita nașterea în rate, cu 0% dobândă, 0% comision și 0% avans inițial. 

Alte noutăți