Pacienți mulțumiți, rezultatul eficienței UNITĂȚII DE URGENȚĂ MEDPARK

Pacienți mulțumiți, rezultatul eficienței UNITĂȚII DE URGENȚĂ MEDPARK

2 February, 2017

Recent, pacientul Ilieș Petru, 64 de ani, din Criuleni, a fost adus în Unitatea Urgențe cu suspecție de infarct miocardic. Datorită profesionalismului echipei de gardă și anume: 

 - prin posibilitatea excluderii infarctului cu efectuarea de analize biochimice cantitative;​
 - aprecierea  markerilor pentru tromboembolie;​
 - efectuării Ecocardiografiei în cadrul unității, de altfel disponibilă 24/24;
 - disponibilitatea tomografiei computerizate cu contrast, ce a făcut să fie posibilă vizualizarea trombilor din plămâni, astfel a fost stabilit cu succes diagnosticul de tromboembolie a arterelor pulmonare. Volumul de trombi și cantitatea lor depistată la acest pacient, în majoritatea cazurilor, ar duce la deces în caz de acțiuni conservativei în 80% din cazuri.

În cazul pacientului nostru, s-a aplicat unica metodă eficientă de tratament, aplicabilă in tratamentul trombemboliei doar în cadrul Spitalului Internațional Medpark – Tromboliza. Tratamentul ulterior aplicat în comun cu angiochirurgul a făcut posibilă dizolvarea tuturor trombilor din venele membrelor inferioare, care au fost cauza tromboemboliei. Trombembolia pulmonara este o patologie deseori care se soldeaza cu deces. Cauza ei sunt trombii care se formeaza în venele bolnave a picioarelor. La un anumit moment acești trombi se rup și migreaza în plămâni, blocând arterele ce duc sângele spre plămâni facând schimbul între CO2 si O2. 

Tromboliza este o metodă terapeutică ce constă în injectarea unei substanțe trombolitice, denumită și fibrinolitica care este capabilă să dizolve un cheag sanguin. Substanța este injectată prin cale intravenoasă în braț si timp de citeva ore dizolva trombii in tot organizmul restabilind circulația blocată. 

Ilieș Petru, pacient: “Mulțumesc enorm echipei de urgenţă pentru tot ajutorul medical oferit, au lucrat foarte repede, m-au ajutat să revin pe picioarele mele și să continuu să fiu alături de familie. Sănătate domnilor doctori!”

Unitatea Urgențe Medpark este o subdiviziune ultramodernă a Spitalului Internațional Medpark care acoperă cea mai largă gamă de urgențe medicale, disponibilă în domeniul privat. Unitatea Urgențe Medpark este gata să intervină imediat, 24 din 24 de ore, 7 zile pe săptămână, pentru a aborda pacienţii cronici sau acuți, inclusiv hemodinamic instabili, atât adulți, cât şi copii.