4 februarie: Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului

4 februarie: Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului

4 February, 2016

Ziua Mondială de Lupta împotriva Cancerului este un eveniment global, care are loc în fiecare an în dată de 4 februarie şi unește lumea sub o singură temă pentru a evidenția lupta dusă împotriva cancerului. 
Anul acesta, având loc sub sloganul ”Noi Putem. Eu Pot”, Campania pentru Ziua Mondială de Lupta împotriva Cancerului 2016 explorează o serie de acțiuni pe care putem să le întreprindem pentru a salva vieți, pentru a atinge o mai mare echitate în îngrijirea cancerului şi pentru a face din lupta împotriva cancerului o prioritate la cele mai înalte niveluri politice

La Spitalul Internațional Medpark îți propunem cele mai moderne metode pentru diagnosticarea cancerului, ce permit identificarea tumorilor maligne chiar înainte de dezvoltarea simptomelor.

  • Mamografia – este una dintre cele mai informative metode de diagnosticare a cancerului mamar. Recomandăm femeilor cu vârsta cuprinsă  între 40 și 60 de ani să efectueze mamografia regulat, o dată pe an, pentru că anume la această vârstă riscul îmbolnăvirii de cancer mamar este cel mai mare.
  • Ecografia transvaginală (USG) - este o metodă de investigare sigură și lipsită de durere pentru depistarea timpurie a cancerului ovarian.
  • Ultrasonografia de prostată - este metoda cea mai informativă de diagnosticare a patologiilor genitale masculine. Investigația este recomandată anual, tuturor bărbaților cu vârsta de peste 50 de ani.
  • Testul Babeş – Papanicolau, ce reprezintă screening test pentru cancerul de col uterin

Dr. Ana Josan, medic obstetrician-ginecolog: “Depistarea precoce a cancerului permite aplicarea mai multor alternative de tratament și se soldează cu rezultate mai bune. Identificarea bolii în stadiile incipiente permite identificarea tumorilor maligne chiar înainte de dezvoltarea simptomelor vizibile”Centrul de imagistică Medpark dispune de echipamente performante şi poate asigura rapid diagnosticarea corectă a diverselor maladii.

Pentru programări ne puteți apela la numărul de telefon:  (22) 40 00 40, în fiecare zi, între orele 8:00 - 19:00.