Octombrie - Luna Conştientizării privind Cancerul de sân

Octombrie - Luna Conştientizării privind Cancerul de sân

6 October, 2015

Spitalul Internațional Medpark lansează o campanie de sensibilizare a femeilor cu privire la necesitatea efectuării controalelor regulate ale glandelor mamare. 

În cadrul campaniei, în perioada 10-31 octombrie 2015, la Medpark, investigația de ecografie mamară va fi efectuată cu 20 % reducere şi mamografie cu 30 % reducere.

Ecografia mamară este o metodă non-invazivă de analiză a sânului cu ajutorul ultrasunetelor, singura relevantă pentru femeile cu vârsta sub 35 de ani, la care țesutul glandular mamar este prea dens pentru a putea obține rezultate concludente despre sănătatea sânilor cu ajutorul mamografiei..

Mamografia reprezintă o radiografie a sânului, care permite depistarea schimbărilor structurii acestuia cu câțiva ani înainte de manifestarea simptomelor detectabile prin autoexaminare sau examinare clinică şi se efectuează după vârsta de 40 ani. În condițiile în care cancerul de sân este a doua cea mai întâlnită maladie oncologică în Republica Moldova, pentru prevenirea acesteia este necesară efectuarea anuală mamografiei.

Prof. Natalia Rotaru, Șef Catedra imagistică USMF, Director Medical Departamentul Radiologie Medpark: „Prin această inițiativă ne propunem să informăm pacientele că afecțiunile sânului, inclusiv cancerul, sunt mai ușor de tratat dacă sunt depistate în faze incipiente. Campania Medpark este dedicată tuturor femeilor care întrunesc factorii de risc, dar și apropiaților acestora, care le pot convinge să meargă la medic în mod regulat, pentru a rămâne sănătoase.”  

Echipamentele de ultimă generație utilizate la Medpark asigură desfășurarea examenului de mamografie şi ecografie în condiții de confort sporit, în doar câteva minute. Rezultatele de înaltă precizie sunt livrate pacientului în aceeași zi, fiind evaluate imediat și în mod gratuit de către prof. Natalia Rotaru.

De ce să faceți un control mamar?

  • Cancerul de sân este al doilea cel mai frecvent tip de cancer în Republica Moldova, cu până la 900 de cazuri noi depistate anual
  • Cancerul mamar este o boală asimptomatică, riscul apariției căreia crește odată cu înaintarea în vârstă (în special după 40 de ani)
  • Un control mamar poate reduce rata de deces prin cancerul de sân cu peste o treime
  • Majoritatea pacientelor din Republica Moldova se adresează prea târziu la medic, când tratarea este mai dificilă sau ineficientă.

Despre Spitalul Internaţional Medpark

Spitalul Internaţional Medpark este primul şi cel mai mare spital multidisciplinar privat din ţară. Conceput ca un centru de excelenţă, Medpark dispune de săli de operație şi rezerve de spitalizare ultradotate, maternitate, laborator propriu de analize, policlinică şi departamente de imagistică care oferă servicii medicale de top precum: rezonanță magnetică, tomografie computerizată, angiografie digitală, osteodensitometrie, radiologie şi mamografie, endoscopie, ecografie şi ultrasonografie de înaltă rezoluție.

Deschis 24/24 ore şi 7/7 zile, spitalul oferă servicii medicale de înaltă calitate în conformitate cu standardele şi practicile internaționale, egale cu cele ale instituțiilor medicale lideri pe piața internațională. Grație unei infrastructuri moderne şi a unei echipe înalt calificate ce monitorizează încontinuu calitatea îngrijirii medicale, serviciile oferite la Medpark garantează siguranța şi satisfacția pacienților.

 

Alte noutăți