Jos pălăria! Cum să alegi cea mai bună metodă de transplant de păr?

Jos pălăria! Cum să alegi cea mai bună metodă de transplant de păr?

25 May, 2016

Datorită descoperirilor recente în domeniul tehnologiilor medicale, acum este posibilă nu doar restabilirea părului, ci și obținerea unor rezultate durabile cu aspect natural. În acest scop medicii utilizează diferite tehnici pentru a extrage și a transplanta un număr mare de foliculi, la Medpark fiind aplicată cea mai modernă metodăEUF (Extracția Unității Foliculare). Aceasta se deosebește de tehnica STRIP, mai puțin avansată, prin modul în care foliculii de păr sunt extrași din zona donatoare: în mod individual. Iată ce avantaje și dezavantaje prezintă cele două metode.

Intervenția

Metoda STRIP necesită prelevarea și transplantarea fragmentelor mici de piele cu foliculi, astfel încât la ceafă, în zona donatoare rămâne o incizie vizibilă, care urmează să se cicatrizeze. În procesul de prelucrare a grefelor de piele mulți foliculi pot fi deteriorați și devin inutilizabili.

EUF este o tehnică minim invazivă, care nu necesită incizii şi nu lasă cicatrici – utilizând un ac de mici dimensiuni, fiecare folicul de păr este colectat separat, fără a-i fi afectată structura. Astfel colectarea și transplantarea au un grad de eficiență mai mare, cantitativ și calitativ. Iar în caz de necesitate, se mai pot face alte intervenţii de-a lungul timpului.

Recuperarea

Procesul de vindecare a zonei donatoare în cazul STRIP durează mult mai mult și este mai anevoios. Pacientul va resimți dureri timp de două-patru săptămâni după intervenție, iar cicatricea liniară de la spate va rămâne vizibilă.

În schimb, locul de unde au fost extrași foliculii pentru metoda EUF este mult mai puțin dureros, nu are nevoie de coasere, de aceea disconfortul resimțit de pacient este minim. Peste 15 zile punctele de prelevare se vor reface complet, fără urme. 

Rezultatul

Firele de păr transplantate prin metoda EUF își păstrează caracteristicile naturale și vor crește normal în zona receptoare, asigurând un aspect firesc de păr des și sănătos. Medicii au constatat ca și caltatea grefelor transplantate astfel este mai înaltă comparativ cu STRIP, iar firele de păr sunt mai rezistente. 

În urma utilizării EUF nu rămân cicatrici și nici urme detectabile cu ochiul liber, astfel încât această metodă este potrivită și pentru persoanele care poartă părul scurt la spate. 

Pentru rezultate extrem de naturale, Spitalul Internațional Medpark îți recomandă cea mai modernă, eficientă și inofensivă metodă – EUF. Specialiştii noştri te vor ajuta să îți recăpeți încrederea în sine, să scapi de complexe și să îți schimbi viaţa în bine. Pentru programări: (+373 22) 40 00 40 sau www.medpark.md