Echipa Medpark învață prin simulări practice cum să acționeze în cele mai complicate urgențe obstetricale

Echipa Medpark învață prin simulări practice cum să acționeze în cele mai complicate urgențe obstetricale

21 March, 2016

Echipa medicală Medpark se perfecționează în continuu pentru a fi la curent cu cele mai noi practici în medicină. În lunile februarie și martie, medicii ginecologi-obstetricieni Ana Josan și Maxim Calaraș, neonatologii Josanu Virginia și Babinciuc Ala, reanimatologii-anesteziști Baltaga Ruslan și Strâmbopol Pamfil, dar și asistente medicale au participat la un curs practic de "Urgențe Obstetricale", organizat de Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală

În cadrul cursului, participanții au simulat pe manechine performante, cum să acționeze în cazul complicațiilor ce pot apărea la naștere. 

Lilia Casîm, asistentă medicală Anesteziologie și Terapie Intensivă: Astfel de trainiguri sunt extrem de utile pentru a însuși deprinderi practice în cazuri concrete de resuscitare cardio-pulmonară a parturientei și nou-născutului, în cazul hemoragiilor post-partum, dar, mai ales, am învățat o data în plus cât de important este să acționăm ca o adevărată echipă.”

Maxim Calaraș, obstetrician-ginecolog Medpark: „Din fericire, situațiile excepționale la naștere se întâmplă foarte rar. Acest lucru face, însă, ca unele cunoștințe si manopere sa fie date uitării în practica noastră cotidiană. Doar în timpul unor astfel de training-uri, în echipe multidisciplinare, pe manechine de înaltă sensibilitate, poți să parcurgi prin simulare cele mai dificile situații medicale. “

Scopul instruirilor personalului medical Medpark este sporirea siguranței actului medical și creșterea siguranței pacientului prin implementarea metodelor moderne de educație, care permit obținerea competențelor și abilităților emdicale concrete și minimizarea riscurilor medicale.