Spitalul Internațional Medpark contribuie la formarea unei generații de mămici mai informate și mai sănătoase

Spitalul Internațional Medpark contribuie la formarea unei generații de mămici mai informate și mai sănătoase

15 March, 2016

Spitalul Internațional Medpark contribuie la formarea unei generații noi de pacienți și de viitoare mămici, mult mai informate și mai sănătoase. 

Sâmbătă, 12 martie, dr. Maxim Calaraș, medic obstetrician-ginecolog Medpark, a participat la un seminar cât se poate de informativ despre sarcină, naștere și perioada postpartum.

Evenimentul organizat de către comunitatea Ask a Mom a adunat peste 150 de graviduțe, mame și femei care planifică o sarcină. Timp de 5 ore participantele au avut ocazia să afle informații prețioase despre sarcină, au urmărit în detaliu cum are loc o naștere naturală și una prin cezariană și au aflat despre cele mai moderne practici în domeniu, iar feedbackurile sunt dintre cele mai pozitive: 

Alicia Valcov, fondatoarea Ask a Mom și organizatoarea evenimentului: „Sunt medicii în care am încredere, cărora le sunt și eu pacientă. Sunt oameni pe care aș vrea să îi cunoașteți și voi. Să învățați din cele spuse și să le urmați sfaturile. Sunt sigură că vă vor prinde bine” 

Elena, mămică prezentă la eveniment: „A fost foarte interesant. Unele lucruri mi-au fost cunoscute, altele mai puțin. Particip la toate evenimentele Ask a Mom. Sunt motive în plus de a ieși din casă. Socializăm, discutăm, aflăm lucruri curioase” 

Despre Maternitatea Medpark

​La Medpark grija pentru bebeluș începe cu mult înainte de naștere, cu programe de educație prenatală pentru viitorii părinți, monitorizarea permanentă a sarcinii prin analize și diagnostic, iar în caz de necesitate, vă stă la dispoziție 24/24 ore linia de gardă pentru urgențe obstetricale și ginecologice.

Medpark deţine cea mai modernă maternitate din Republica Moldova. Aceasta este dotată cu 2 săli de naştere pe cale naturală, o sală de naştere pentru operaţii cezariene, secţie de neonatologie, care cuprinde compartimentul de reanimare nou-născuţi şi secţie staţionar, care reuneşte 14 saloane de lux, inclusiv saloane VIP.