Medpark marchează Ziua Mondială a Diabetului prin activități de prevenire

Medpark marchează Ziua Mondială a Diabetului prin activități de prevenire

12 November, 2015

Spitalul Internațional Medpark continuă promoveze importanța prevenirii și tratării diabetului zaharat, prin servicii performante de diagnostic și tratament, dar și prin campanii de sensibilizare privind riscurile acestei afecțiuni. Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, Medpark, în colaborare cu asociația „ProDiab”, va organiza activități de informare și prevenire a bolii. Evenimentele se vor desfășura în cadrul programului de activități dedicate zilei internaționale, care vor avea loc în toată țara, între 12-18 noiembrie 2015, sub egida Ministerului Sănătății al RM.

Elena Mornealo, medic endocrinolog Medpark: „În fiecare an, în țara noastră, câteva mii de persoane de toate vârstele sunt diagnosticate cu diabet, dar alte zeci de mii de moldoveni suferă de această afecțiune fără să bănuiască. În aceste condiții, Medpark, care este o companie social-responsabilă, dar și unul din liderii instituțiilor medicale care oferă metode moderne de management al diabetului zaharat, își propune două obiective importante. Unul din ele este să informeze un public cât mai larg despre faptul că, fiind depistată precoce, boala poate fi menținută sub control, iar al doilea - să asigure persoanelor afectate cele mai moderne metode de diagnostic și tratamente inovative, pentru o calitate a vieții cât mai bună.”

 - În acest sens, în zilele de 13 și 14 noiembrie, în incinta Spitalului Internațional Medpark, situat pe str. Andrei Doga 24, toți doritorii vor putea face testul de glicemie, esențial în depistarea la timp a diabetului, în mod gratuit (între orele 08:00-11:00). În urma testului, care poate indica valori înalte sau chiar periculoase, pacienții vor beneficia de consultațiile specializate ale endocrinologului Elena Mornealo. Voluntarii asociației „ProDiab” le vor oferi vizitatorilor informațiile necesare despre prevenirea, simptomele și metodele de tratare a diabetului.

 - Aceleași servicii gratuite vor fi disponibile și la Centrul Comercial Shopping MallDova pe data de 17 noiembrie, între orele 10:00-15:00. Medicii Medpark, asistentele medicale și voluntarii vor fi la dispoziția fiecărei persoane care vrea să-și testeze glicemia și să afle mai multe despre propria sănătate și despre diabetul zaharat. În caz de depistare a semnalelor alarmante, pacienții vor primi recomandări pentru prevenirea, diagnosticarea sau tratarea diabetului zaharat.  

Spitalul Internaţional Medpark, primul spital privat din regiune acreditat de către Joint Commission International, se află în topul instituțiilor care oferă metode moderne de management al diabetului zaharat: 

  • Medpark pune la dispoziția celor care suferă de diabet zaharat un circuit medical complet, printr-un program amplu de diagnostic şi tratament, care include: consultaţii de specialitate, analize medicale, ecografii, intervenţii chirurgicale, tratament şi monitorizare. Aici pacienții pot beneficia de toate serviciile necesare: diagnosticare, evaluarea gradului de compensare a severităţii, terapie nutriţională, alegerea tratamentului hipoglicemiant, screeningul complicaţiilor. Serviciile endocrinologice specializate la Medpark sunt individualizate prin abordarea multidisciplinară, cuprinzătoare, care integrează medicina conservativă, chirurgia, imagistica, cercetările de laborator – toate fiind disponibile în același loc;
  • În premieră pentru țara noastră, specialiștii Medpark au introdus o nouă metodă de investigare a persoanelor cu diabet –sistemul de monitorizare continuă a glicemiei. Tehnologia inovativă permite medicilor să supravegheze mai uşor diabetul pacientului. Acesta determină în mod automat nivelul glucozei din ţesutul subcutanat, valorile căruia sunt măsurate din 5 în 5 minute. Zilnic pot fi efectuate până la 288 de măsurători, care sunt stocate automat în sistem. Datele sunt analizate electronic, prin rapoarte zilnice ale profilului glicemic, care oferă o imagine completă a nivelului variaţiei glicemiei. Analizând curbele obținute se pot deduce factorii care influențează glicemia, se pot gândi strategiile terapeutice și se pot lua decizii pentru tratament în vederea realizării și menținerii unui control glicemic optim; 
  • Recent, experții Medpark au elaborat un check-up complet de monitorizare a diabetului, destinat persoanelor care suferă de diabet zaharat, pentru a asigura monitorizarea acestei afecțiuni, dar și prevenirea agravării ei. Pachetul include toate consultațiile medicilor și investigațiile de bază necesare monitorizării, dar și o serie de investigații detaliate.

Despre Spitalul Internaţional Medpark

Spitalul Internaţional Medpark a fost inaugurat în Republica Moldova în anul 2011, fiind primul şi cel mai mare spital multidisciplinar privat din ţară. Conceput ca un centru de excelenţă, Medpark dispune de săli de operaţie şi rezerve de spitalizare ultradotate, maternitate, laborator propriu de analize, policlinică şi departamente de imagistică care oferă servicii medicale de top precum: rezonanţă magnetică, tomografie computerizată, angiografie digitală, osteodensitometrie, radiologie şi mamografie, endoscopie, ecografie şi ultrasonografie de înaltă rezoluţie. Deschis 24/24 ore şi 7/7 zile, spitalul oferă servicii medicale de înaltă calitate în conformitate cu standardele şi practicile internaţionale, egale cu cele ale instituţiilor medicale lideri pe piaţa internaţională. Graţie unei infrastructuri moderne şi a unei echipe înalt calificate ce monitorizează încontinuu calitatea îngrijirii medicale, serviciile oferite la Medpark garantează siguranţa şi satisfacţia pacienţilor.

 

Alte noutăți