Medpark, pionierul inovațiilor medicale în Moldova, te invită să cunoști invențiile lui da Vinci

Medpark, pionierul inovațiilor medicale în Moldova, te invită să cunoști invențiile lui da Vinci

8 February, 2016

Spitalul Internațional Medpark, recunoscut pentru introducerea și promovarea inovațiilor în domeniul sănătății în Republica Moldova, invită pasionații de inventică, istorie și artă să descopere invențiile de geniu ale lui Leonardo da Vinci. Medpark susține în calitate de partener expoziția internațională „Invențiile lui da Vinci”, compusă din peste 200 de exponate, care va fi prezentată pentru prima dată la Chișinău, între 1 februarie - 1 aprilie 2016.

Olga Șchiopu, manager general Medpark: „De 5 ani Medpark aduce în Republica Moldova cele mai recente inovații în domeniul medicinii, devenind un etalon și promotor al invențiilor în domeniu. Aceste realizări ne permit să oferim pacienților cele mai bune soluții pentru problemele lor de sănătate. Dar toate „miracolele științifice” pe care le putem pune astăzi în aplicare se datorează unor inventatori vizionari, cum a fost și Leonardo da Vinci. Prin acest eveniment unic reușim să aruncăm o privire în trecut, pentru a descoperi invențiile care au schimbat lumea, oferindu-ne confortul și posibilitățile tehnologice ale prezentului.”

Expoziția tematică mobilă îl prezintă pe Leonardo da Vinci în calitate de inventator, om de știință și inginer. Piesele au fost realizate conform schițelor și instrucțiunilor detaliate ale autorului, de către cei mai buni experți internaționali, care au reușit să descifreze codurile celor 6000 de pagini de manuscris original. Vizitatorii vor putea admira în mărime naturală cele mai spectaculoase invenții davinciene: acvalangul, aparatul de zbor, bicicleta, paraşuta, submarinul, orașul perfect și multe altele.

Domeniului medical îi este dedicată o zonă separată în cadrul expoziției. Aceasta numără mai multe desene anatomice foarte exacte: craniul și creierul, scheletul, aparatul muscular, organele interne, fetusul, dar și o structură precisă a ochiului, pe care artistul îl compara cu un aparat optic. Una dintre piesele centrale ale expoziției este „omul vitruvian”, un desen arhicunoscut al pictorului da Vinci, devenit un simbol utilizat frecvent în medicina contemporană, care ilustrează teoria despre proporțiile ideale sau „canonice” ale corpului uman. Aceste cunoștințe incomparabile despre anatomie și fiziologie explică modul în care Leonardo reușea să picteze cele mai realiste reprezentări ale corpului, în cele mai mici detalii.

De asemenea, în zona dedicată picturii lui Leonardo da Vinci, vor fi expuse în format 3D puținele, dar celebrele opere care au ajuns până în zilele noastre, printre care „Mona Lisa” și „Cina cea de taină”. Aici vizitatorii expoziției vor putea descoperi ceea ce îl deosebea pe Leonardo de contemporanii săi – cercetarea științifică și abordarea empirică, interesul pentru jocul de umbră și lumini, dar și experimentele cu efectele perspectivei pentru reprezentarea obiecelor apropiate și îndepărtate. 

Timp de 10 ani de la inaugurare expoziția „Invențiile lui da Vinci” a fost prezentată în SUA, America Latină, Africa de Sud, Japonia, Rusia, Marea Britanie și numeroase țări europene, încântând milioane de oameni de pe toate continentele. La Chișinău aceasta va fi găzduită de Muzeul Național de Istorie a Moldovei, situat pe str. 31 august 1989, 121 A. 

Pentru informații suplimentare despre eveniment și pentru a procura bilete accesați www.davinci.md și www.facebook.com/davinciinchisinau.

5 ani de sănătate cu Medpark

Spitalul Internaţional Medpark este primul şi cel mai mare spital multidisciplinar privat din ţară, înfiinţat în 2011 ca răspuns la necesitatea pacienţilor de a se bucura de servicii medicale performante şi de calitate. De 5 ani, Medpark îți este alături, ajutându-te să depășești momentele complicate și oferindu-ți soluțiile potrivite pentru sănătatea ta. Conceput ca un centru de excelenţă, Medpark dispune de săli de operaţie şi rezerve de spitalizare ultradotate, maternitate, laborator propriu de analize, policlinică şi departament de imagistică ultra performantă. Graţie unei infrastructuri moderne şi unei echipe înalt calificate, care monitorizează încontinuu calitatea îngrijirii medicale, serviciile oferite garantează siguranţa şi satisfacţia pacienţilor. Medpark reunește peste 200 de medici, profesori, conferenţiari, doctori în ştiinţe medicale, care acoperă toate specialităţile medicale şi chirurgicale și tratează anual peste 60.000 de pacienţi.

Alte noutăți