Directorul general Medpark, Olga Șchiopu - Omul Anului 2018 la capitolul management

Directorul general Medpark, Olga Șchiopu - Omul Anului 2018 la capitolul management

25 March, 2019

Anul 2018 a adus pentru Spitalul Internațional „Medpark” cea mai înaltă apreciere din sistemul medical mondial, și anume acreditarea Joint Commission International, fapt ce a demonstrat încă o dată că „Imposibilul este posibil”. De altfel, acești termeni ar caracteriza-o de minune și pe directoarea acestei instituții, Olga Șchiopu, cea care a contribuit, alături de echipa sa, la performanța uimitoare pentru țara noastră!

Este foarte simplu să obții rezultate individuale și e o provocare să atingi obiective prin eforturile conjugate a zeci de oameni. Noi am reușit! Asta înseamnă consolidarea și dezvoltarea până la etapa de maturizare a Echipei Medpark.

Noi nu inventăm nimic, nu improvizăm, noi lucrăm conform principiilor medicinei bazate pe dovezi; măsurăm sistematic rezultatele noastre, le analizăm și facem măsuri corective. Această abordare medicală matematică și pragmatică este cheia succesului nostru. Medicina de calitate este produsul unui sistem medical bine organizat, nicidecum al unui doctor bun. Noi am reușit să construim acest sistem. Și suntem unicii în țara noastră.

Tot ce facem, facem din respect pentru viață și dragoste pentru oameni. Ne-am ridicat pe următoarea treaptă calitativă în serviciile ce le acordăm pacienților noștri.

Fiecare din noi schimbă lumea trăindu-și viața în societate. Cineva mai mult, cineva mai puțin, cineva spre bine, cineva nu prea… Sunt ferm convinsă că schimbarea spre bine începe de la fiecare din noi. Împreună cu echipa mea, construim o instituție medicală sănătoasă și sperăm să „molipsim” cu aceste practici bune tot sistemul medical din țara noastră.

Sunt o norocoasă, fiindcă munca zilnică demult s-a transformat în hobby. Oamenii din echipa mea îmi sunt mai mult decât colegi și pe ei pot conta în orice situație. Am libertatea de a încerca orice soluții. Am dreptul de a face greșeli fără să fiu blamată pentru ele.

Ai nevoie de foarte multă muncă, insistență și încredere în drumul ales, dacă tot ai decis să faci ceva! Dar toate acestea nu ar avea valoare, dacă nu depui și pasiune! Anume ea mă ajută să duc la bun sfârșit, tot ce îmi propun!

„Neuroscience for Leaders, a brain adaptive leadership approach” este denumirea ultimei cărți pe care am citit-o! Foarte bună lectură, de altfel, pentru cei care sunt pasionați de procesele mentale care decurg în organizații, ce le provoacă, cum pot fi gestionate, ce rezultate fascinante pot fi obținute prin gândirea colectivă.

Este obligatoriu să ai timp liber și, de regulă, nu apare de sine stătător acest timp liber. Trebuie să-l creezi. Iar eu îl petrec cu familia, cu copiii mei.

Mezina familiei noastre, Sănduța, este cea care mă inspiră în tot ceea ce fac. Este un omuleț mic cu voință de oțel, credință în viitorul luminos și multă perseverență în atingerea obiectivelor.

Nu obișnuiesc să mă întorc în trecut. Trăiesc în prezent cu planuri de acțiuni concrete pentru viitor. Viața este o scară ce duce în sus, fiecare dintre treptele următoare e mai interesantă decât precedenta.

Oamenii sunt o forță extraordinară. Cu oameni potriviți poți realiza orice! Aș fi lucrat cu ei și m-aș fi întors la ei ori de câte ori aș avea ocazia, dar tot pentru ca să construiesc o echipă profesionistă unită pentru realizări de care ne-am putea mândri ulterior.

Sursa: www.vipmagazin.md