Radiografie cu precizie revoluţionară la Medpark

Radiografie cu precizie revoluţionară la Medpark

12 August, 2015

Datorită utilajului acum radiografierea a devenit minim invazivă, întrucât expunerea la raze X este de 10 ori mai mică decât în cazul examinării clasice. Aparatul permite vizualizarea în detalii impresionante a imaginilor radiologice și depășește rezoluția Full HD. Datorită ecranelor medicale specializate prelucrarea datelor se face în doar 18 secunde.
 
Radiografia devine mai precisă la Medpark - investigaţii unice în Republica Moldova
 
Spitalul Internaţional Medpark pune la dispoziţia pacienţilor un utilaj de radiografie cu o precizie revoluționară - XRAY XGEO-GC80. Echipamentul medical este dotat cu sistemul EOS – un soft ce permite radiografierea pacientului din diverse unghiuri, în ansamblu și simultan. Datorită utilajului acum  radiografierea a devenit minim invazivă,  întrucât expunerea la raze X este de 10 ori mai mică decât în cazul examinării clasice. Este unicul aparat în Republica Moldova care are EOS în ortostatism (examinarea scheletului integral în poziție verticală) cu o doza de iradiere minimală. Aparatul permite vizualizarea în detalii impresionante a imaginilor radiologice și depășește rezoluția Full HD. Datorită ecranelor medicale specializate prelucrarea datelor se face în doar 18 secunde. 
 
Idris Ozcelik, Director General: „Spitalul Internaţional Medpark este recunoscut deja pentru aducerea şi implementarea tehnologiilor moderne în practica medicală autohtonă. Acest utilaj performant permite radiografia complexă a scheletului uman, iar procedura este minim invazivă. De exemplu, această tehnică emite doze de radiaţii de până la 1.000 de ori mai puţin decât în cazul unei tomografii computerizate (CT). Investiţiile noastre în dotările tehnice de ultimă generaţie va permite pacienţilor care aleg Medpark să beneficieze de servicii medicale de calitate la standarde internaţionale”.
 
Dotat cu sistemul EOS, utilajul a fost construit în baza studiilor în domeniul fizicii cuantice, elaborate de laureatul Premiului Nobel pentru Fizică în 1992, Georges Charpak. Astfel, imaginile achiziţionate sunt foarte utile mai ales din perspectivă chirurgical-ortopedică. Şi asta pentru că, cu ajutorul imaginilor tridimensionale medicii pot pregăti cu multă acurateţe intervenţiile chirurgicale pe coloana vertebrală sau implantarea protezelor. Investigaţia poate fi efectuată în timp ce pacientul stă în picioare, ceea ce permite vizualizarea modului în care se prezintă afecţiunea respectivă sub greutatea corpului.  
 
Datorită nivelului scăzut de expunere la radiaţii, echipamentul este ideal în pediatrie, în special pentru evaluarea şi  diagnosticarea tulburărilor de creştere, deformărilor coloanei vertebrale, fracturilor şi altor afecţiuni ortopedice ce necesită monitorizare periodică. Precizia noii tehnici EOS permite evaluarea mai bună a nevoilor pacientului prin oferirea unui diagnostic cât mai exact, dar și stabilirea celui mai eficient tratament. 
 
Acum, doar la Medpark, pacientul poate beneficia de investigaţii unice în Moldova, precum: 

  • radiografie EOS a întregului corp; 
  • radiografia EOS a coloanei vertebrale; 
  • radiografia EOS a membrului inferior ortostatic; 
  • radiografia EOS a regiunii lombare + oasele bazinului; 
  • radiografia EOS a coloanei vertebrale + probe funcționale 1 regiune; 
  • radiografia EOS integrală a scheletului. 

 
Despre Spitalul Internaţional Medpark
 
Spitalul Internaţional Medpark este primul şi cel mai mare spital multidisciplinar privat din ţară. Conceput ca un centru de excelenţă, Medpark dispune de săli de operaţie şi rezerve de spitalizare ultradotate, maternitate, laborator propriu de analize, policlinică şi departamente de imagistică care oferă servicii medicale de top precum: rezonanţă magnetică, tomografie computerizată, angiografie digitală, osteodensitometrie, radiologie şi mamografie, endoscopie, ecografie şi ultrasonografie de înaltă rezoluţie.
 
Deschis 24/24 ore şi 7/7 zile, spitalul oferă servicii medicale de înaltă calitate în conformitate cu standardele şi practicile internaţionale, egale cu cele ale instituţiilor medicale lideri pe piaţa internaţională. Graţie unei infrastructuri moderne şi a unei echipe înalt calificate ce monitorizează încontinuu calitatea îngrijirii medicale, serviciile oferite la Medpark garantează siguranţa şi satisfacţia pacienţilor.

 

Alte noutăți