Medpark lansează medicina nucleară: mult mai multă precizie pentru un diagnostic exact!

Medpark lansează medicina nucleară: mult mai multă precizie pentru un diagnostic exact!

19 October, 2017

Scintigrafia este o tehnică imagistică modernă, utilizată în medicina nucleară ce permite diagnosticarea unei multitudini de afectiuni structurale sau patologice, acolo unde investigatiile ecografice, de radiologie conventionala, computer tomograf, sau RMN nu furnizeaza informatii suficiente.

Investigațiile scintigrafice cardiacă, cerebrală, a plămânului, osoasă și cea a rinichiului cu DTPA sunt cele mai răspândite proceduri de diagnosticare ale medicinii nucleare.

Scintigrafia permite detectarea a numeroase afecţiuni care se regăsesc atât la scară structurală, cât şi funcţională a organelor sau sistemului osos, precum şi a unor procese funcţionale şi patologice ale organelor examinate cum sunt: inflamaţiile, sângerările, infecţiile sau tumorile. 

Prin introducerea în organism a unei substanțe radioactive numită trasor, care are afinitate pentru anumite organe, și detectarea radiațiilor emise la exteriorul corpului de un aparat special numit GAMMA CAMERA. Prin prelucrarea imaginilor brute cu ajutorul unor programe speciale se pot reproduce imagini tridimensionale.

Investigatiile efectuate prin scintigrafie:

  • Scintigrafie osoasă completă;
  • Scintigrafie osoasă localizată; 
  • Scintigrafie paratiroidiană;
  • Scintigrafie renală;
  • Scintigrafie tiroidiană;
  • Scintigrafia inimii.
     

Investigațiile se efectuează la indicația medicului. Pentru programări, contactați-ne la tel 022 40 00 40, disponibil 24/24.