Specialiștii Medpark despre fibromul uterin – tumoarea benignă care afecteză peste 50% dintre femeile aflate la vârsta fertilă

Specialiștii Medpark despre fibromul uterin – tumoarea benignă care afecteză peste 50% dintre femeile aflate la vârsta fertilă

28 March, 2016

Diagnosticul de „fibrom uterin” sau „miom uterin” nu mai este o sentință! La Medpark, boala care afectează 1 din 2 femei aflate la o vârsta fertilă, chiar și foarte tinere, poate fi tratată fără bisturiu. Despre aceasta au vorbit doctorii Maxim Calaraș și Mihai Crețeanu Jr. în cadrul unui eveniment marca „Sănătate. Educație. Familie”, dedicat în exclusivitate femeilor.

Cele peste 250 de participante au avut ocazia să afle despre importanța screeningului de rutină, despre  testele ginecologice, precum mamografia și testul Papanicolau, recomandate a fi efectuate periodic pentru depistarea cancerului mamar și de col uterin și, în mod special, despre cea mai frecventă tumoare benignă a aparatului genital feminin. 

Mihai Jr. Creţeanu, medic radiolog intervenţionist, România: „Metoda clasică de tratament a fibromului uterin, prin îndepărtarea uterului în totalitate, este o procedură invalidizantă fizic şi psihologic pentru femeia care o suportă. Medpark apelează la proceduri innovative. Astfel pacientele noastre pot scăpa de tumoare într-o singură zi, fără dureri şi cicatrice, prin metoda de embolizare.”

În cadrul procedurii de embolizare, sub control radiologic, prin arteră, se ajunge la nivelul vaselor care alimentează uterul şi se astupă. După intervenţie fibromul involuează (popular - se usucă), iar simptomele dispar. În urma intervenției uterul rămâne intact, iar pacienta își păstrează sau își recuperează capacitatea de a avea copii.

Invitata specială a evenimentului, Mihaela Tatu, a venit să confirme importanța unei stări bune de sănătate pentru a avea posibilitatea să te bucuri de viață din plin. 

Reamintim că Spitalul Internaţional Medpark a lansat o campanie de evaluare gratuită a pacientelor diagnosticate cu fibrom uterin.

Cum se efectuează programarea pentru procedura de embolizare a fibromului uterin?

Înainte de a vă programa pentru această procedură este nevoie de:

  • rezultut unei ecografii transvaginale efectuate recent (maxim 3 luni)
  • rezultatul testului Papanicolau, efectuat erecent (maxim 6 luni)
  • rezultatul frotiului vaginal, care poate efectuat, însă, și pe loc

Rezultatele analizelor pot fi transmise electronic la adresa: mihai.creteanu@medpark.md, însoțite de datele dvs. de contact și un nr. de tel. 

În baza acestor analize, medicul va stabili dacă puteți fi supusă intervenției și vă va programa pentru procedura de embolizare. Pentru alte detalii, ne puteți contacta la (+373) 22 40 00 40.

 

Alte noutăți