Medicii Victor Muntean și Radu Darciuc atrag atenția asupra celor mai frecvente boli în rândul bărbaților

Medicii Victor Muntean și Radu Darciuc atrag atenția asupra celor mai frecvente boli în rândul bărbaților

16 June, 2016

Este un fapt cunoscut deja că bărbații se îngrijesc mai puțin de starea lor de sănătate, deși anume prevenția și screeningul periodic pot elimina riscul unor boli  cu consecințe grave, precum cancerul de prostată (al doilea cel mai frecvent tip de cancer la bărbați), ateroscleroza, infarctul miocardic ș.a. Pe data de 15 iunie a avut loc un eveniment cu genericul "În familie e nevoie de 2", în cadrul căruia medicii Medpark au vorbit despre sănătatea bărbaților, iar invitata specială Mihaela Tatu le-a descoperit secretele unei relații sănătoase în doi.

Medicul urolog, Victor Muntean, a argumentat de ce sunt importante controalele profilactice la anumite de vârste, a menționat care sunt cauzele disfuncțiilor erectile, problemelor de infertilitate și nu numai. Dl doctor a accentuat în acest sens importanța unui stil de viață activ, unei greutăți sănătoase și screeningului periodic.

Dr. Radu Darciuc, medic cardiolog a atenționat participanții asupra cauzei nr. 1 de mortalitate atât în rândul bărbaților, cât și femeilor - bolile de inimă. Bărbații dezvoltă, în general, bolile cardiovasculare mai devreme, dar se adresează la medic mai rar. Cel puțin o investigație precum electrocardiograma sau ecocardiografia și testul de efort, după caz, trebuie să devină obligatoriu pentru ei de la o anumită vârstă. Vezi controalele profilactice disponibile la Medpark, accesând: http://medpark.md/ro/controale-medicale-complete 

În final, Rodica Rusanovschi, specialist marketing, le-a prezentat participanților avantajele celei mai moderne metode de transplant de păr disponibile la Medpark - transplantul prin metoda fir cu fir și i-a invitat pe toți pentru o consultanție gratuită la chirurgul plastician, promoție valabilă până la sfârșitul anului.