Oncologie / Sănătate fără hotare

Oncologie / Sănătate fără hotare

Nu există hotare pentru sănătate 

În caz de boli grave (în special oncologice sau neurologice) oferim asistență medicală complexă de cea mai înaltă calitate din momentul identificării problemei de sănătate până la finalizarea cu succes a tratamentelor complicate, inclusiv monitorizarea post-tratament.

În colaborare cu spitale de top externe, Medpark va oferi pacienților expertiza medicilor locali și internaționali, precum și tehnologii de ultimă generație pentru investigații și tratamente complexe, acasă și peste hotare. atunci când problemele de sănătate ale pacienților, nu pot fi soluționate în Republica Moldova. 

Programul „Sănătate fără hotare” conține două componente: 

 • Asistență medicală – asistență pentru stabilirea corectă a diagnosticului, confirmarea diagnosticului, elaborarea strategiei de tratament, elaborarea planului de tratament, asistență pe perioada tratamentului, monitorizarea pacientului până la recuperarea definitivă. 
 • Asistență logistică – asistență pentru analizarea documentelor, pregătirea dosarului, traducerea actelor și expedierea lor către instituțiile medicale partenere, asistență în aranjarea deplasării peste hotare.

Olga Șchiopu, director general, Spitalul Internațional Medpark:În cei 7 ani de activitate ai spitalului Medpark am constatat că există necesitatea de a furniza servicii medicale integrate, astfel încât pacienții să beneficieze de cele mai bune soluții specializate de sănătate existente în lume. Programul „Sănătate fără hotare” vine să acopere această cerere, eliminând barierele în accesul la tratamentele inovative și eficiente. În prezent, Medpark este singura instituție medicală din Europa de Sud-Est care prestează un astfel de serviciu, spitalele internaționale bazându-se cu încredere pe concluziile medicale emise de echipa noastră, în urma investigațiilor performante.” 

Parteneriate internaționale

Parteneriatul presupune colaborarea medicilor locali cu cei internaționali, din momentul stabilirii diagnosticului, pe durata tratamentului și în perioada de monitorizare post tratament. Majoritatea investigațiilor și consultațiilor necesare vor fi realizate în țară, iar echipa medicală Medpark se va afla în permanentă legătură cu echipa medicală de peste hotare. Astfel, pacienții vor plăti mult mai puțin pentru serviciile medicale atât de costisitoare în alte state, însă vor beneficia de aceleași rezultate de înaltă calitate.

Primul acord de colaborare a fost semnat cu „Anadolu Medical Center”, afiliată spitalului american de top John Hopkins – centru de excelență în sănătate, care ocupa locul 4 la nivel global în topul spitalelor cu cea mai avansată tehnologie în radioterapia oncologică, medicina nucleară, transplantul de maduvă, chirurgia robotică etc.

Diana Manea, medic internist Medpark, coordonator medical al proiectului: „Tratarea cazurilor grave peste hotare este un proces complicat, care necesită informare, respectarea procedurilor, perfectarea actelor, ceea ce pentru pacient poate fi o activitate copleșitoare. Prin programul „Sănătate fără hotare”, echipa Medpark oferă pacienților o analiză a situaţiei medicale, stabilirea sau confirmarea diagnosticului, stabilirea planului de tratament în colaborare cu partenerii internaţionali, monitorizarea tuturor etapelor post tratament şi evaluări a stării de sănătate. Noi avem grijă de pacient de la prima adresare până la încheierea tratamentului și monitorizare.”

Avantajele programului „Sănătate fără hotare”:

 • Acțiuni rapide și eficiente atunci cand orice zi este importantă
 • Investigații de diagnostic înalt performant în Medpark (inclusiv PET CT)
 • A doua opinie medicală din partea experților internaționali
 • Plan de tratament realizat de echipe mixte (medici locali si intenaționali
 • Asistență medicală și logistică pe toată durata procesului de tratament.
 • Abordare complexă și standarde de calitate internaționale pe toată durata asistenței;
 • Acces rapid la cei mai buni specialiști și tehnologii și tratamente de ultimă generație;
 • Încredere și siguranță în calitatea serviciului prestat;
 • Optimizarea costurilor pentru tratament 

Pentru programări și pentru mai multe detalii despre program, contactează-ne la tel. 076 00 00 12 sau pe adresa de e-mail ina.bendas@medpark.md.