Vertebrologie

Vertebrologie

Vertebrologia Medpark  - soluții integrate pentru durerile de spate și scolioză​

Vertebrologia este un domeniu al ortopediei care se ocupă de diagnosticarea şi tratamentul patologiilor coloanei vertebrale.

Sedentarismul, munca de birou şi lipsa timpului pentru exerciţii de profilaxietoate acestea duc la pierderea flexibilităţii şi elasticităţii coloanei vertebrale. Drept urmare apar durerile de spate, precum şi o serie de boli ale coloanei vertebrale.

Acum pacienții din Republica Moldova au la dispoziție soluții integrate pentru durerile de spate, postura incorectă și problemele de mobilitate, deoarece cel mai mare spital multidisciplinar din țară a dezvoltat Centrul de Vertebrologie Medpark. Specializările Centrului acoperă întregul spectru de diagnosticare și tratamente pentru afecțiunile coloanei vertebrale, inclusiv intervenții chirurgicale realizate în premieră în țara noastră, utilizând metode inovative și echipamente ultraperformante. ​

Când să apelezi la consultaţia medicului

Dacă ai dureri la nivelul zonelor cervicale, toracice sau lombare ale coloanei vertebrale, trebuie soliciţi ajutorul unui medic vertebrolog calificat. Cu ajutorul corecţiei manuale, acesta va înlătura starea de disconfort rezultată de tensiunea musculară la nivelul spatelui, iar în caz de necesitate îți va corecta postura.

Cele mai frecvente simptome:

 • Dureri la nivelul zonelor cervicale, toracice sau lombare ale coloanei vertebrale;
 • Dureri de spate, cu iradiere în centură şi membre inferioare;
 • Postură incorectă;
 • Traume la nivelul coloanei vertebrale.

Cele mai frecvente afecţiuni ale coloanei vertebrale:

 • Hernie de disc;
 • Scolioză (pentru mai multe detalii, accesează și: Ghidul pacientului cu Scolioză);
 • Osteocondroză;
 • Probleme neurologice sau ortopedice-traumatice la nivelul coloanei vertebrale post-partum;
 • Tulburări senzitivo-senzoriale.

Medicul vertebrolog activează în strânsă colaborare cu alţi specialiştineurologul, chirurgul ortoped-traumatolog, kinetoterapeutul, fizioterapeutulşi încearcă împreună facă tot posibilul pentru a te ajuta în soluţionarea problemei, fără a apela la o intervenţie chirurgicală.   

 

Dotările Centrului, cu respectarea celor mai înalte standarde internaționale, creează condiții ideale pentru tratamente sigure:

 • Corecția diformităților scoliotice, cu un risc minim de complicații, datorită sălilor de operații ultradotate, echipamentelor utilizate la Medpark (cum ar fi sistemul de autotransfuzie Cell-saver, care previne pierderile de sânge) și unei echipe experimentate de chirurgi și anesteziologi;​

 

 

 

 • Protezarea discurilor intervertebrale, care se realizează exclusiv la Centrul de Vertebrologie Medpark. Aceste intervenții chirurgicale sunt efectuate în premieră pentru țara noastră, de către profesorul german Uwe Vieweg. În acest scop, dar și pentru tratarea altor afecțiuni ale coloanei, dr. Vieweg a dezvoltat metode proprii patentate, care asigură abordarea minim invazivă a problemelor diagnosticate, perioade scurte de recuperare și rezultate durabile; 

 

 

 

 •  ​Infiltrații periradiculare, blocade ale articulațiilor fasetare și sacroiliece, denevrări fasetare, utilizând echipamente de ultimă generație.

​​

 

 

De ce să alegi Centrul de Vertebrologie Medpark

Echipă internațională

Echipa Centrului de Vertebrologie Medpark, formată din medici cu experiență internațională, este condusă de dr. Victor Ungureanu, principalul expert în tratarea scoliozei în Moldova. 

În plus, Medpark a inițiat o colaborare strânsă cu renumitul profesor Uwe Vieweg din Germania, care vizitează Centrul de Vertebrologie lunar, pentru a efectua intervenții chirurgicale exclusive. Inovațiile chirurgului sunt apreciate în toată lumea, dr. Vieweg fiind invitat să le realizeze și să le prezinte medicilor din Brazilia, Finlanda, China, Argentina, Danemarca etc.

Tratamente moderne 

Medpark și-a extins gama de servicii, astfel încât la Centrul de Vertebrologie Medpark sunt soluționate orice afecțiuni ale coloanei vertebrale, inclusiv hernia de disc, osteocondroza, problemele neurologice sau ortopedice-traumatice la nivelul coloanei vertebrale post-partum, tulburările senzitivo-senzoriale. 

Echipamente performante

Infrastructura Centrului de Vertebrologie Medpark oferă condiţii de excepţie pentru diagnosticarea şi tratamentul chirurgical al pacienţilor, şi anume: 

 • 4 săli de operații integrate cu sălile de terapie intensivă și reanimare, care permit vizualizarea informaţiilor de la diverse sisteme de diagnosticare (rezonanţă magnetică, tomografie computerizată, endoscopie) nemijlocit în compartimentul steril al sălii.
 • Săli dotate cu flux continuu de aer sterilizat, care minimizează riscul infecţiilor intraspitaliceşti; echipament de hemofiltrare, sistem de autotransfuzie „Cell-saver”, uşi ermetice şi panou de control automat în sala de operație, care indică valorile ventilației cu aer steril, umiditatea, temperatura şi care oferă un grad sporit de securitate şi minimizează riscul infecţiilor intraspitaliceşti.
 • Anestezie generală înalt specializată, care asigură hemoragie minimă în timpul operației şi în perioada postchirurgicală, respectiv – o rată mică de complicaţii.
 • 63 de saloane moderne pentru un singur pacient în staționarul spitalului, dotate cu pat pliabil pentru însoţitor, WiFi, televizor și bloc sanitar individual. 
 • Îngrijiri postoperatorii la standarde internaţionale și tratament complex de reabilitare rapidă, prin proceduri fizioterapeutice și kinetoterapeutice, aplicate în funcție de afecțiunea pe care o prezintă pacientul.