Calaraş Maxim

Calaraş Maxim

Calaraş Maxim

Medic ginecolog-obstetrician (full-time Medpark)

Studii:
 
2011-2014: Doctorat, specialitatea obstetrică și ginecologie, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Chişinău, Republica Moldova, tema cercetării: “Factorii de prognostic endoscopici și morfologici în tratamentul chirurgical al infertilității tubar – peritoneale”
2007-2011: Rezidențiat în obstetrică și ginecologie, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Chişinău, Republica Moldova
2001-2007: Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Chişinău, Republica Moldova, Facultatea medicină generală

Experienţă profesională:
 
2013-prezent: Medic obstetrician-ginecolog,  Spitalul Internaţional Medpark, Chişinău, Republica Moldova
2007-2014: Secţia Obstetrică şi ginecologie septică, IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr. 1, Chişinău, Republica Moldova

Formare continuă:
 
2015: Workshop: „Actualități în managementul chirurgical al endometriozei”, București, România
2013: Chirugia endoscopică în ginecologie, Chișinău, Republica Moldova
2013: „Program de training avansat în chirurgia endoscopică și tehnicile de diagnostic în ginecologie”, Universitatea Medicală din Greifswald, Germania
2013: Workshop ESHRE: „Impactul chirurgiei reproductive asupra creșterii ratelor de graviditate în cazul tehnologiilor reproductive asistate”, Iași, România
2011: ”Bazele laparoscopiei diagnostice și curative”, IMSP CNŞPMU, Chişinău, Republica Moldova

Domenii de interes profesional:

​supravegherea sarcinii, obstetrica clinică, chirurgie ginecologică abdominală, chirurgie ginecologică laparoscopică/histeroscopică, operații ginecologice mici, tratamentul modern al leiomiomului uterin, endocrinologie reproductivă și infertilitate, managementul menopauzei, tratamentul endometriozei, planificarea familiei.

Publicații:
 
6 teze ale comunicărilor științifice, 4 articole științifice - dintre care 5 cu publicare în reviste naționale și 5 în reviste internaționale.
 
Burse:
 
„Bursa de Merit 2006” de gradul II - oferită de către Consiliul Rectorilor din Republica Moldova
„Bursa de Merit 2007” de gradul II - oferită de către Consiliul Rectorilor din Republica Moldova
„Bursa de excelenţă al Guvernului Republicii Moldova” pentru anul 2013
 
Membru al: 

2016: Membru al Societăţii internaţionale de Ginecologie endocrinologică

Limbi cunoscute:
 
Româna, engleza, rusa

 


Noutăți

Medpark Magic Baby Fest  –  sute de copii cu părinții și prietenii au venit la sărbătoarea dedicată special lor - copiilor născuți la Medpark!  

Sărbătorim copiii născuți la Medpark la evenimentul tradițional - Medpark Magic Baby Fest 2018!   Sunt invitați toți copiii născuți la Medpark 2011-2018 și prietenii lor.

Vă așteptăm pe 01 decembrie 2018, la orele 15.00, la Teatrul Republican de Păpuși "Licurici" de pe str. 31 August 1989, nr. 121

Medpark a participat la cel de al VI-lea Congres Național de Obstetrică și Ginecologie, organizat de Asociația Medicilor Obstetricieni Ginecologi din RM, desfășurat pe 13-15 Septembrie, 2018, în or. Chișinău.

Jurnalul sănătății

„Am să nasc pe cale naturală. Așa m-a născut pe mine mama, astfel am să dau viață și eu copilului meu” – este convingerea majorității mămicilor, idee la care renunță atunci când ajung la mijlocul perioade de dilatare a colului uterin.

Chistul ovarian este una dintre cele mai frecvente afecțiuni ginecologice, care poate să apară în perioada reproductivă a femeii. Acesta se prezintă ca o acumulare de lichide la nivelul ovarului și poate varia foarte mult în dimensiuni.

Uhhh, ești pe ultima sută de metri, marea întâlnire cu bebelușul tău poate veni în orice moment.  

Ce trebuie să faci în această perioadă:

Video

Opinia pacienților

De 2 ani aleg Medpark International Hospital, deoarece acești medici își fac meseria la cel mai înalt nivel, medici în care poți avea încredere totală, la care intri fără frică și ieși întotdeauna bine dispus și mulțumit, medici corecți, competenți!
Maxim Călăraș, Daniela Ivanov - tot respectul!
Vă mulțumesc mult!

Bitca Ionela

De 2 ani aleg Medpark International Hospital, deoarece acești medici își fac meseria la cel mai înalt nivel, medici în care poți avea încredere totală, la care intri fără frică și ieși întotdeauna bine dispus și mulțumit, medici corecți, competenți!
Maxim Călăraș, Daniela Ivanov - tot respectul!
Vă mulțumesc mult!

Bitca Ionela

Mulțumim bunului Dumnezeu că ne-a dat să întâlnim un colectiv extrem de profesionist, pentru care pacientul este în primul rând un OM, și apoi un bolnav. Mulțumim doamnei doctor Diana Al Faraj pentru profesionalismul cu care a efectuat intervenția, prin metode moderne, alături de echipa medicală pe care o coordonează. 
Siguranța, unitatea, prietenia, precum și respectul pentru pacienți, calități deosebite ale acestui om și profesionist: domnul doctor Maxim Calaraș, care prin naturalețe și devotament față de profesia de medic știe să atragă pacientele. Am rămas impresionată de dăruirea, calmul, bunătatea și promptitudinea de care dă dovadă dumnealui. Mă bucur că am trăit clipa în care am descoperit că în Moldova sunt clinici dotate la standarde internaționale și medici extraordinari, care tratează pacienții cu mult profesionalism și omenie, datorită cărora ne ținem astăzi minunea în brațe. Jos pălăria în fața întregului colectiv de profesioniști și oameni cu inima mare. 
Copilul nostru va fi mândru că S-a născut la Medpark!

Familia Boeștean

"Aș vrea să-mi exprim deosebita mulțumire și recunoștință pentru munca, dedicația, omenia și inaltul profesionalism al D-lui Dr. Maxim Calaraș

Este un medic cu mâini de aur și un om cu suflet mare.

Grijuliu, atent, foarte competent în meseria pe care o deține cu măiestrie, domnul doctor, nu numai că și-a îndeplinit munca cu brio, dar a putut să-mi asigure mie și familiei mele liniștea sufletească, încrederea deplină în rezultatul pozitiv al intervenției, precum și buna dispoziție înainte de spitalizare, în ziua nașterii (cezariană de urgență), cât și după externare.

Il voi recomanda  din tot sufletul oricui ar dori să trăiască magia nașterii la spitalul Medpark, pentru că este un medic dat de la Dumnezeu.

Dr. Maxim Calaraș contribuie cu desăvârșire bunei reputații a spitalului Medpark. Pentru Medpark, dumnealui este un medic și un profesionist de o valoare neprețuită.

Vă mulțumim din suflet, D-le Doctor!! Mulțumim Medpark! "

Anonim

Nu știu cum alți pacienți , dar eu am rămas super mega mulțumită. Un spital în care intru fără frică și doar cu speranțe bune.

De curând mi-am făcut o programare la ginecolog, domnul Maxim Călăraș. Vreau să îi mulțumesc din suflet pentru grija și atenția cu care m-a consultat de fiecare dată. E într-adevăr un medic de nota 10 care merită să poarte statutul de doctor. Îl recomand tuturor domnișoarelor (și doamnelor) cărora le este frică de consultația la ginecolog. Așa medici în Moldova îi poți număra pe degete și mă bucur că eu am avut norocul să întâlnesc medicul la care să merg din nou și din nou cu foarte mare placere.

Irina