Calaraş Maxim

Calaraş Maxim

Calaraş Maxim

Medic ginecolog-obstetrician (full-time Medpark)

Studii:
 
2011-2014: Doctorat, specialitatea obstetrică și ginecologie, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Chişinău, Republica Moldova, tema cercetării: “Factorii de prognostic endoscopici și morfologici în tratamentul chirurgical al infertilității tubar – peritoneale”
2007-2011: Rezidențiat în obstetrică și ginecologie, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Chişinău, Republica Moldova
2001-2007: Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Chişinău, Republica Moldova, Facultatea medicină generală

Experienţă profesională:
 
2013-prezent: Medic obstetrician-ginecolog,  Spitalul Internaţional Medpark, Chişinău, Republica Moldova
2007-2014: Secţia Obstetrică şi ginecologie septică, IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr. 1, Chişinău, Republica Moldova

Formare continuă:
 
2015: Workshop: „Actualități în managementul chirurgical al endometriozei”, București, România
2013: Chirugia endoscopică în ginecologie, Chișinău, Republica Moldova
2013: „Program de training avansat în chirurgia endoscopică și tehnicile de diagnostic în ginecologie”, Universitatea Medicală din Greifswald, Germania
2013: Workshop ESHRE: „Impactul chirurgiei reproductive asupra creșterii ratelor de graviditate în cazul tehnologiilor reproductive asistate”, Iași, România
2011: ”Bazele laparoscopiei diagnostice și curative”, IMSP CNŞPMU, Chişinău, Republica Moldova

Domenii de interes profesional:

​supravegherea sarcinii, obstetrica clinică, chirurgie ginecologică abdominală, chirurgie ginecologică laparoscopică/histeroscopică, operații ginecologice mici, tratamentul modern al leiomiomului uterin, endocrinologie reproductivă și infertilitate, managementul menopauzei, tratamentul endometriozei, planificarea familiei.

Publicații:
 
6 teze ale comunicărilor științifice, 4 articole științifice - dintre care 5 cu publicare în reviste naționale și 5 în reviste internaționale.
 
Burse:
 
„Bursa de Merit 2006” de gradul II - oferită de către Consiliul Rectorilor din Republica Moldova
„Bursa de Merit 2007” de gradul II - oferită de către Consiliul Rectorilor din Republica Moldova
„Bursa de excelenţă al Guvernului Republicii Moldova” pentru anul 2013
 
Membru al: 

2016: Membru al Societăţii internaţionale de Ginecologie endocrinologică

Limbi cunoscute:
 
Româna, engleza, rusa

 


Noutăți

„În ochii lor pacientul e centrul Universului.” Cu acest genericla Sala cu Orgă din Chișinău a fost lansată o expoziție de portrete – un omagiu inedit adus medicilor de ziua lor profesională.

În perioada 23-27 ianuarie la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie (USMF) ,,Nicolae Testemiţanu” au loc tradiţionalele Lecturi de iarnă, aflate la a XIV-a ediţie - consacrate tematicii tratamentului chirurgical, cu aplicarea metodelor și tehnologiilor ultramoderne.  

Spitalul Internațional „Medpark” a organizat a III ediție de „Baby Fest”!

Medpark sărbătorește copilăria în cadrul sărbătorii dedicate tuturor copiilor născuți la Medpark și prietenilor acestora!

Jurnalul sănătății

„Am să nasc pe cale naturală. Așa m-a născut pe mine mama, astfel am să dau viață și eu copilului meu” – este convingerea majorității mămicilor, idee la care renunță atunci când ajung la mijlocul perioade de dilatare a colului uterin.

Chistul ovarian este una dintre cele mai frecvente afecțiuni ginecologice, care poate să apară în perioada reproductivă a femeii. Acesta se prezintă ca o acumulare de lichide la nivelul ovarului și poate varia foarte mult în dimensiuni.

Uhhh, ești pe ultima sută de metri, marea întâlnire cu bebelușul tău poate veni în orice moment.  

Ce trebuie să faci în această perioadă:

Video

Opinia pacienților

Nu știu cum alți pacienți , dar eu am rămas super mega mulțumită. Un spital în care intru fără frică și doar cu speranțe bune.

De curând mi-am făcut o programare la ginecolog, domnul Maxim Călăraș. Vreau să îi mulțumesc din suflet pentru grija și atenția cu care m-a consultat de fiecare dată. E într-adevăr un medic de nota 10 care merită să poarte statutul de doctor. Îl recomand tuturor domnișoarelor (și doamnelor) cărora le este frică de consultația la ginecolog. Așa medici în Moldova îi poți număra pe degete și mă bucur că eu am avut norocul să întâlnesc medicul la care să merg din nou și din nou cu foarte mare placere.

Irina

Din partea familiei Disculțu, un mare Mulțumesc pentru echipa Medpark și în special pentru domnul Maxim Calaras, pentru profesionalizm, răbdare, simțul umorului și pur și simplu pentru că e un om minunat. Fără îndoială Medpark este locul potrivit unde trebuie să dea naștere o mamă copilului său. Am fost nespus de uimiți de serviciile oferite de această instituție de la prima vizită. Mulțumesc întregului colectiv pentru profesionalizm, amabilitate și răbdare. Medpark este locul unde cuvintul "nu", este foarte rar întâlnit, orice rugăminte a nostră a fost cu multă amabilitate îndeplinită. Saloanele curate și dotate cu tot ce este necesar și te fac să te simți ca la odihnă. Medpark e instituție medicală cu standarde Europene care merită apreciată. Mulțumesc mult!

28.12.2017

Tatian D.

Maxim Calaras - un specialist unic , MULȚUMESC domnul Calaras și mulțumesc MedPark pentru profesionalism și omenie.​

29.07.2017

Inga M.

Mulțumim pentru tot suportul și grija unui medic desăvârșit, Maxim Calaraș! Alex a avut cordonul de 3 ori în jurul gâtului. Au fost emoții în timpul operației, însă întreaga echipă a fost minunată! 

Serviciile medicale private costă, așa e în toată lumea. Mi-aș dori ca fiecare mămică să beneficieze de acele condiții oferite de către Spitalul Internațional Medpark, curățenie impecabilă, grijă și profesionalism.

23.11.2016

 

Alicia Valcov

Cine îi recunoaște, anunțați-i vă rog

Sunt oameni care reprezintă o instituțieExistă și insitituții care reprezintă oameniDar e rar atunci când un om înseamnă o instituție întreagă sau o profesie.

Când e vorba de greșeli, toată lumea critică. Iar atunci când este despre a mulțumi, rândurile se răresc. De ce? Poate pentru că avem undeva setat acel “E de datoria lui…”

Această atitudine o poți avea față de orice profesie și orice funcționar. Însă unii oameni fac lucrul nu doar pentru că au dat jurământ, ci pentru că iubesc ceea ce duc lumii.

Iar acest lucru se transmite prin atitudine, zâmbet, căldură, abordare și multe detalii pe care noi, cei serviți le simțim.

Oamenii a căror profesie ține de vieți omenești, de fericirea famiilor și de viitorul țării, trebuie să fie motivați în mod deosebit. Dar cum poți ști ce îi motivează? Pentru că nu e salariul, care nici pe departe nu acoperă meritul acestora. Și nici prestigiul profesiei nu e, pentru că nu au facilități față de unii…

E ceva timp de când fiind clienta unei instituții medicale înțeleg că unii oameni chiar își merită locul, titlul și lauda. Știu că vine târziu sau uneori nu mai ajunge la ei, pentru că între timp ei salvează alte vieți sau aduc bucurie și nu reușesc să citească bloguri sau să stea pe rețele sociale. Dar dacă e cineva prin preajma lor cine le poate transmite, e binevenit să o facă.

Cum aș putea să le ofer apreciere tuturor care își fac munca cu dedicație și din suflet, încă nu am idee. Însă printre toți cei care merită aceste laude se numără și Maxim Calaraș.

P.S: Acest mic articol nu este despre marketing și nici despre business. E despre cum de fapt ar trebuie să fie oameniii care fac lucurile astfel încât despre asta să vorbească alții.

Olga Tapordei