Chetraru Victor

Chetraru Victor

Chetraru Victor

Ortoped-traumatolog, categoria II (part-time Medpark)

Studii:

2002-2009: Rezidențiat în ortopedie şi traumatologie, Spitalul clinic de ortopedie-traumatologie şi TBC osteoarticular „Foişor”, Bucureşti, România
1995-2001: Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti, România, Facultatea de medicină generală

Experienţă profesională:

2011-prezent: Ortoped-traumatolog, Spitalul Internaţional Medpark, Chişinău, Republica Moldova
2010-prezent: Ortoped-traumatolog, Secţia Nr. 8, Spitalul clinic de traumatologie şi ortopedie „Toma Ciorbă”, Chişinău, Moldova
2003-2009: Medic rezident ortoped, Spitalul Clinic de Ortopedie-traumatologie şi TBC osteoarticular „Foişor”, Bucureşti, România

Formare continuă:

2014: XXVI SICOT Trıennıal World Congress, Rio de Janeiro, Brazilia
2014: Masterclass „particularităţile în endoprotezarea de genunchi”, Praga, Cehia
2013: Protezarea de revizie de genunchi şi şold, Hamburg, Germania
2012: Masterclass „endoprotezarea primară şi de revizie de şold”, Stockholm, Suedia
2011: Masterclass „endoprotezarea primară şi de revizie de genunchi”, Atena, Grecia
2010: Curs de specializare „artroscopia genunchiului”, Institutul de traumatologie şi ortopedie, Kiev, Ucraina
2008: Curs de specializare „artroscopia primară de genunchi”, Bucureşti, România

Publicaţii:

Artroplastia primară de şold în fracturi trohanteriene instabile la persoane vârstnice.

Membru al:

SOROT – Societatea Română de ortopedia şi traumatologie
SICOT – Siciete Internationale de Chirurgie Orthopedique et de Traumatologie
SRATS – Societatea Română de artroscopie şi traumatologie sportivă

Limbi cunoscute:

Româna, rusa, engleza

 


Noutăți

Trombocitele sunt niște celule umane cu un potențial enorm de regenerare și se folosesc cu succes în procesul de recuperare în urma traumatismelor la nivelul articulațiilor, mușchilor, ligamentelor și tendoanelor, dar și afecțiunilor cronice.

Artroscopia diagnostică este o procedură chirurgicală minim invazivă, utilizată pentru examinarea și evaluarea diferitor patologii ale articulațiilor, manifestate prin dureri, instabilitatea articulațiilor, traumatisme etc.

Indicații pentru artroscopia diagnostică

Ruptura de ligament încrucișat este una dintre cele mai frecvente leziuni ale genunchiului, dar situația în care se rup ambele ligamente, anterior și posterior se întâlnește mult mai rar. În luna ianuarie, echipa ortopedică Medpark a reușit să opereze ambele ligamente în cadrul aceleiași intervenții, în premieră pentru țara noastră.

Jurnalul sănătății

Video

Opinia pacienților

Eu, Vornicov Vasili Ignat, un pensionar care locuieşte în Durleşti, am fost spitalizat la Medpark pentru operaţa endoprotezare de şold. Încă din anul 2002, nu eram de acord să îmi fac această operaţie fost de acord să efectueze această operaţiune, în speranţa că cartilajul articular se va restabili. Sunt foarte recunoscător directorului acestui spital, prof. Mihai Ciocanu, care, dînd dovadă de un adevărat profesionalism, a reuşit să mă convingă că operaţia dată este inevitabilă. Acum, dupa operaţie sper saă scap de acele dureri, care ani la rînd mi-au otrăvit viaţa.

Îi sunt foarte recunoscător dlui dr. Victor Chetraru şi echipei sale care au făcut această operaţie cu succes, pentru atenţia şi îngrijirea care mi-au oferit-o. Vreau să spun că spitalul Medpark, dispune de toate condiţiile necesare pentru tratarea cu succes a pacienţilor (curăţenia exemplară, mobilierul confortabil).

Personalul medical este foarte atent, politicos şi profesionist în lucrul pe îl face. Astfel de asistente medicale şi medici grijulii, prietenoşi nu găseşti în oricare alt spital din oraş. Mîncarea pentru pacienţi este foarte gustoasă. Salonul oferă posibilitatea ca o rudă să ramînă alături pe întreaga perioadă a spitalizării. Spitalul este păstrat într-o curăţenie ideală şi ordine ireproşabilă. În ziua spitalizării, pacienţii şi membrii familiei, primesc toate indicaţiile necesare cu privire la utilizarea facilităţilor din salon. Mi-aş dori ca toate spitalele din oraş, să se apropie cît de puţin posibil de acest spital, din punct de vedere al atitudinii faţă de pacienţi, al modului de tratare şi îngrijire a bolnavilor, şi a dotării cu echipament.

2012

Familia Vornicov

Bună ziua!

Mă numesc Elena Poncu şi sunt fiica unui pacient care a beneficiat de serviciile Spitalului Medpark. Adresez aceasta scrisoare electronică administraţiei Spitalului Internaţional Medpark cu intenţia de a-mi exprima profunda recunoştinţă personalului medical şi personalului de întreţinere a unitaţii medicale pentru activitatea desfăşurată.

Recent a fost operat tatăl meu Bursuc Semion în unitatea d-stră superbă. A avut parte de servicii de calitate şi de atenţie deosebită din partea personalului. Este o onoare pentru toţi pacienţii să va păşească pragul.

Ţin cu prisosinţă să mulţumesc d-lui doctor chirurg-ortoped VIOREL VETRILĂ şi d-lui doctor chirurg-ortoped CHETRARU VICTOR pentru operaţia reuşită. I-au curmat suferinţa şi i-au redat şansa să meargă din nou fără dificultate. Ceea ce fac domniile lor pentru pacienţi este remarcabil. Le mulţumesc pe aceasta cale din partea întregii familii şi le doresc o ascensiune cât mai uşoară în carieră şi numai intervenţii reuşite în sala de operaţii!!!

2012

Elena Poncu (Bursuc) şi familia Bursuc