Cozma Constantin

Cozma Constantin

Cozma Constantin

Medic cardiolog intervenţionist, categoria I (full-time Medpark)

Studii:

2010-2012: Studii postuniversitare prin secundariat clinic, specialitatea Cardiologie, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Chişinău, Republica Moldova
2007-2010: Studii postuniversitare  prin rezidenţiat, Medicină Internă, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Chişinău, Republica Moldova
2007: Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Facultatea de medicină generală, Chişinău, Republica Moldova
 
Experienţă profesională:

2012-prezent: Medic cardiolog, Spitalul Internaţional Medpark, Chişinău, Republica Moldova
2010-2014: Medic cardiolog, Centrul de medicină „Record Med”, Chişinău, Republica Moldova
 
Membru al:

Societatea Cardiologilor din Republica Moldova
 
Limbi cunoscute:

Româna, rusa, engleza, franceza


Noutăți

Una dintre cele mai frecvente malformații ale sistemului cardiovascular este ductul arterial persistent. Dacă până acum malformatiile cardiace puteau fi operate doar pe cord deschis, cardiologia intervențională cunoaște o ascensiune vădită în închiderea minim invazivă a malformațiilor respective și face posibilă tratarea defectului anatomic fără bisturiu.

Datorită progresului tehnologic, în prezent tot mai multe afecțiuni cardiace pot fi tratate prin proceduri minim invazive (fără bisturiu), care reprezintă o alternativă la operațiile pe cord deschis.

Echipa de cardiologi intervenționiști a Centrului Sănătatea Inimii Medpark a implementat cateterismul cardiac - una dintre cele mai performante și complexe investigații medicale în diagnosticarea bolilor cardiovasculare. În anumite situații, aceasta poate fi singura soluție pentru determinarea obiectivă a cauzelor bolii și recomandarea celui mai bun tratament.

Jurnalul sănătății

Video

Opinia pacienților

Vreau sa acord multumiri din tot sufletul medicului cardiolog Cozma Constantin si intrejei echipe care au participat la interventiea chirurjicala de anjioplastie coronariana cu inplant de stenduri -pentru ca ia dat sotului meu inca o sansa la viata !​

19.10.2017

Tatiana M.

"Mă numesc Rapcea Victor și am fost adus în regim de urgență din orașul Criuleni cu un presupus infarct. Medicii de la Medpark au fost foarte operativi și încrezuți în ceea ce fac. În câteva ore eram deja cu diagnosticul la mână și internat. 

Sunt foarte mulțumit de prestația medicilor care știu ce fac - calificați și talentați. Îndeosebi vreau să-i aduc mulțumiri calde dlui Constantin Cozma pentru efortul ce-l depune în fiecare zi și tratamentul eficient aplicat mie. Îi doresc multă sănătate și reușite profesionale! 

La fel, doresc multă prosperitate întregii echipe Medpark și îi mulțumesc pentru amabilitatea, profesionalismul și bunătatea personalului." 

18.08.2017

Rapcea Victor

Aș vrea să public și cu glas tare să Mulțumesc Echipei Cardiologice Medpark pentru că mi-a salvat tatăl!

Să spun foarte sincer: dacă apare o problemă de sănătate - nu disperați, mergeti cu cei dragi la Medpark, spitalul ăsta chear are cu Cine și are cu Ce!
Scriu aici pentru că cunoștințele trebuie transmise. Pentru că statistic doar 1/5 din infarcte ajung la soluționare timpurie. Pentru că diagnosticul rapid contează.
Dar în primul rând, pentru că profesioniștii merită să fie povestiti.
 

Cum a fost?
În ultima zi de școală a copiilor, când și soarele se bucura că a venit vacanța, primesc un sunet de la tata care cu glas vinovat îmi zice că îl doare în spate și l-a luat ambulanța. Panică. Distanță între noi 100 km. Sigur mă veți înțelege cei care aveți părinții departe! Acum, deși sunt medic și activez în Medpark, recunosc ca m-am pierdut. Dar logica era simplă: Medpark – cardiologie – mai repede să-l aduc pe tata. Aici intră în acțiune Echipa Cardiologică Medpark și eu încep să simt pământul sub picioare. Daniela Ivanov a inițiat transferul. Constantin Cozma pe întreg parcursul drumului a comunicat cu medicul ambulanței și a coordonat dozele medicamentelor. Hai c-am ajuns! Mihail Tasnic ( “Doctorul Meu” cum zice tata) a preluat pacientul în secția de internare, cu un calm dezarmant provenit din practica zilnică (deloc nu seamană cu filmele, nimeni nu aleargă), și a plecat în sala de cardiologie intervențională. Împreună cu mentorul echipei intervenționale Hakan Eraslan, a fost efectuată angioplastia, tromboliza (Medpark este Unicul spital în Moldova unde Se Face) și stentarea. 
Peste 1,5 ore medicul m-a informat că tata este bine, glumește și vrea acasă Pfffffffffff!
 

Ce trebuie de adus?
A urmat întrebarea firească. Firească deoarece cu toții am fost în situația când trebuia să aducem la spital “jumătate de casă”(treptat desigur), să întelegem ce poate și nu poate mânca pacientul, de unde luăm găină de casă pentru zeamă (că trebuie zeamă rară de casă), cine din rude și la ce oră aduce mâncarea. Răspuns: în afară de lucrurile personale ale pacientului - nimic. Prima reacție – simți un gol și parcă te temi să pleci acasă. Sentimentul când lași copilul în tabără prima dată și îți faci griji că va duce foame.

A doua zi, când am venit, tata mânca terci cu iaurt. Prima ce mi-a zis: Aici, în reanimare toată noaptea nimeni n-a închis un ochi. Practic nu s-au așezat. În ce corabie cosmică m-ai adus? Mă uit la Svetlana Plămadeală, doctorița care a preluat garda, mintea lucidă a cursului nostru de medicină generală, și-i răspund cu încredere - Medpark. 
Aici medicii știu cum trebuie. Aici Regula și Standardul sunt la ei acasă. Farmacistul eliberează medicamente individual pentru fiecare pacient. Asistentele medicale sunt universale. Ventilația nu permite dezvoltarea infecției. Personalul zâmbeste pacienților și are grijă de saloane. Și mai sunt… mai sunt mulți Oameni harnici.
 

Costurile? 
Hmmm… încă o întrebare firească. Depinde cu ce compari. Cât costă viața părintelui tău? A persoanei iubite? Cât costă siguranța, profesionalismul? Timpul cât costă? Dar regretele…? Sau voi știți în ce merită să investești mai mult decât în sănătate?

Analizând imparțial ce am simțit pe pielea proprie pot să spun cu toată responsabilitatea: Medpark este un spital fantastic si eu Multumesc că există așa Specialiști la noi. Și când zic la noi, am în vedere la Noi în Moldova.
Aveți grijă de cei dragi și nu uitați să telefonați zilnic părinții

22.06.2017

Aliona B.

Vă mulțumim la tot personalul medical, îndeosebi dlui Andrei Ureche, Rotaru A., Cozma C., Voitov S., Darciuc R.,dnei Elena Mornealo, dnei Ludmila din secția Reanimare, dlui Eșanu Ion, îndeosebi infirmierelor și asistentelor medicale din cardiochirurgie pentru ajutorul acordat.

Iunie 2016

Burca Liubovi

Stimată administrație a spitalului Medpark,

Vă mulțumim pentru operativitate, calitatea deservirii și atitudinea grijulie oferite tatălui meu, Moșneaga Mihail, în cazul angioplastiei coronariene. Mulțumesc personalului din acest spital pentru grijă și supraveghere.

În mod special aș vrea să-mi exprim recunoștința față de medicul cardiolog Cozma Constantin, medicilor cardiologi intervenționiști Gumuser Fatih și Eraslan Hakan pentru profesionalismul demonstrat.

Vă mulțumesc pentru tot!!!

31.01.2015
 

Moșneaga Ina