Ivanov Daniela

Ivanov Daniela

Ivanov Daniela

Medic cardiolog, categoria superioară (full-time Medpark)

Studii:

2008-2010: Studii postuniversitare prin Secundariat clinic la Catedra Cardiologie, specialitatea Cardiologie, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Chişinău, Republica Moldova
2004-2008: Studii postuniversitare prin rezidenţiat la Catedra Cardiologie, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Chişinău, Republica Moldova
1998-2004: Facultatea de medicină internă, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Chişinău, Republica Moldova

Experienţă profesională:

2011-prezent: Cardiolog, Spitalul Internaţional Medpark, ChişinăuRepublica Moldova
2010-2011: Cardiolog, Institutul Naţional de Cardiologie, Chişinău, Republica Moldova

Formare continuă:

2015: Stagiu clinic, Spitalul Universitar, MHH Hanover, Germania
2015: Stagiu clinic, Spitalul Acibadem, Grupul de spitale Memorial, Istanbul, Turcia
2015: Congresul ESC 2015, Londra, Marea Britanie
2015: Actualităţi în cardiologie, workshop, Sibiu, Romania
2014: Al doilea GULF EP LIVE Dubai Congres internaţional, Dubai, EAU
2011-2014: Seminarele Weill Cornell "Ateroscleroza", Salzburg, Austria
2011-2015: Congresul naţional de cardiologie, Sinaia, România
2008-2015: Numeroase seminare locale cardiologice, Chişinău, Republica Moldova

Limbi cunoscute:

Romana, Engleza, Franceza, Rusa


Noutăți

Și în acest an, conform tradiției, echipa Centrului Cardiologic Medpark a organizat în Republica Moldova evenimente dedicate Zilei Mondiale a Inimii, sărbătorită pe 29 septembrie. Cu această ocazie, Medpark a pus la dispoziția tuturor oferte speciale, reduceri, seminare educative, consultații și investigații cardiologice gratuite. 

Jurnalul sănătății

Video

Opinia pacienților

Aș vrea să public și cu glas tare să Mulțumesc Echipei Cardiologice Medpark pentru că mi-a salvat tatăl!

Să spun foarte sincer: dacă apare o problemă de sănătate - nu disperați, mergeti cu cei dragi la Medpark, spitalul ăsta chear are cu Cine și are cu Ce!
Scriu aici pentru că cunoștințele trebuie transmise. Pentru că statistic doar 1/5 din infarcte ajung la soluționare timpurie. Pentru că diagnosticul rapid contează.
Dar în primul rând, pentru că profesioniștii merită să fie povestiti.
 

Cum a fost?
În ultima zi de școală a copiilor, când și soarele se bucura că a venit vacanța, primesc un sunet de la tata care cu glas vinovat îmi zice că îl doare în spate și l-a luat ambulanța. Panică. Distanță între noi 100 km. Sigur mă veți înțelege cei care aveți părinții departe! Acum, deși sunt medic și activez în Medpark, recunosc ca m-am pierdut. Dar logica era simplă: Medpark – cardiologie – mai repede să-l aduc pe tata. Aici intră în acțiune Echipa Cardiologică Medpark și eu încep să simt pământul sub picioare. Daniela Ivanov a inițiat transferul. Constantin Cozma pe întreg parcursul drumului a comunicat cu medicul ambulanței și a coordonat dozele medicamentelor. Hai c-am ajuns! Mihail Tasnic ( “Doctorul Meu” cum zice tata) a preluat pacientul în secția de internare, cu un calm dezarmant provenit din practica zilnică (deloc nu seamană cu filmele, nimeni nu aleargă), și a plecat în sala de cardiologie intervențională. Împreună cu mentorul echipei intervenționale Hakan Eraslan, a fost efectuată angioplastia, tromboliza (Medpark este Unicul spital în Moldova unde Se Face) și stentarea. 
Peste 1,5 ore medicul m-a informat că tata este bine, glumește și vrea acasă Pfffffffffff!
 

Ce trebuie de adus?
A urmat întrebarea firească. Firească deoarece cu toții am fost în situația când trebuia să aducem la spital “jumătate de casă”(treptat desigur), să întelegem ce poate și nu poate mânca pacientul, de unde luăm găină de casă pentru zeamă (că trebuie zeamă rară de casă), cine din rude și la ce oră aduce mâncarea. Răspuns: în afară de lucrurile personale ale pacientului - nimic. Prima reacție – simți un gol și parcă te temi să pleci acasă. Sentimentul când lași copilul în tabără prima dată și îți faci griji că va duce foame.

A doua zi, când am venit, tata mânca terci cu iaurt. Prima ce mi-a zis: Aici, în reanimare toată noaptea nimeni n-a închis un ochi. Practic nu s-au așezat. În ce corabie cosmică m-ai adus? Mă uit la Svetlana Plămadeală, doctorița care a preluat garda, mintea lucidă a cursului nostru de medicină generală, și-i răspund cu încredere - Medpark. 
Aici medicii știu cum trebuie. Aici Regula și Standardul sunt la ei acasă. Farmacistul eliberează medicamente individual pentru fiecare pacient. Asistentele medicale sunt universale. Ventilația nu permite dezvoltarea infecției. Personalul zâmbeste pacienților și are grijă de saloane. Și mai sunt… mai sunt mulți Oameni harnici.
 

Costurile? 
Hmmm… încă o întrebare firească. Depinde cu ce compari. Cât costă viața părintelui tău? A persoanei iubite? Cât costă siguranța, profesionalismul? Timpul cât costă? Dar regretele…? Sau voi știți în ce merită să investești mai mult decât în sănătate?

Analizând imparțial ce am simțit pe pielea proprie pot să spun cu toată responsabilitatea: Medpark este un spital fantastic si eu Multumesc că există așa Specialiști la noi. Și când zic la noi, am în vedere la Noi în Moldova.
Aveți grijă de cei dragi și nu uitați să telefonați zilnic părinții

22.06.2017

Aliona B.

Am rămas extrem de mulțumită de serviciile medicale oferite și de atitudinea personalului. Apreciez la cel mai înalt nivel profesionalismul medicului cardiolog Daniela Ivanov, care mi-a oferit o consultație foarte explicită, iar personalul a fost foarte amabil și deschis la discuție. Nu sunt pentru prima dată la Medpark. În 2011 am fost operată și pot spune că deservirea este la cel mai înalt nivel. 

Nu pot face comparație cu spitalele europene, dar pot face comparație cu spitalul din Israel, unde am adus pe lume un copil. Mă bucură faptul că și la noi în Moldova există asemenea spitale, unde te simți om în adevăratul sens al cuvântului. Vreau să aduc și sincere mulțumiri dnei Rodica, domnișoarelor de la recepție, recepție laborator și laborantei pentru o atârnare atât de frumoasă. 

Am să revin ori de câte ori va fi nevoie la acest spital (sper numai pentru control profilactic)! Mulțumesc enorm!

09.03.2017

 

Midone Larisa

De nenumarate ori m-am adresat la Medpark. De fiecare dată am rămas cu impresii deosebit de frumoase. Mulțumesc întregului colectiv pentru o atitudine profesionistă, umanism, sensibilitate, generozitate și devotamentul de care dau dovadă întotdeauna în relația cu pacienții.

Mulțumesc Doamnei Daniela Ivanov pentru profesionalism si bunăvoință pe care ați aratat o față de nevoile si greutățile noastre.

17.10.2016

Chiper Valentin

Stimată administraţie,

  • dna director, Olga Şchiopu
  • ​stimată echipă din secţia de internare (triaj), dl Dumitru şi echipa
  • ​stimată echipă a secţiei Terapie Intensivă, în frunte cu dl Savan Veaceslav
  • ​stimată echipă de chirurgi cardiovasculari, în special dl chirurg Andrei Ureche
  • stimată echipă a secţiei terapie-cardiologie, în frunte cu dna Daniela Ivanov, dl Cozma Constantin, dna Gherman Maria
  • stimată echipă din secţia chirurgie (asistente medicale, infirmiere)
  • stimată dna endocrinolog, Elena Mornealo
  • ​dl kinetoterapeut, Sprîncean Alexandru

​Noi, Mahu Dionisie, Mahu Zinovia, fiicele Elena şi Natalia, Vă Mulţumim din suflet pentru operativitatea, calitatea, receptivitatea oferită în cazul tatălui nostru, Mahu Dionisie, aflat în stare critică, post-infarct. Mulţumim pentru operativitatea echipei de triaj, echipei cardiologice, echipei cardio+vasculare - pentru intervenţia rapidă şi calitativă în cazul tatălui.

Mulţumim echipei de terapie intensivă pentru grija, supravegherea, susţinerea familiei şi calitatea serviciilor acordate.

Mulţumim asistentelor emdicale din secţia chirurgie pentru amabilitatea, calitatea înaltă a serviciilor, atenţia faţă de pacient, receptivitatea la chemări şi, în general...

Mulţumim dnei endocrinolog pentru explicaţii în cazul tratamentului.

Mulţumim dlui Andrei ureche pentru mâinile sale de aur, care i-au mai dat o ţansă tatălui.

Mulţumim dnei Ivanov pentru tot, pre şi post operaţie.

2015

Mahu Dionisie

Stimaţi prieteni şi oameni dragi!

Cu o lună în urmă, familia noastră a trecut printr-o încercare grea. Dragul meu soţ, a suferit ce-a de-a treia intervenţie chirurgicală la inimă. Mai mult de atât, ţinând cont că operaţia a fost a treia la număr, aceasta nu a fost fără riscuri – operaţia de bypass coronarian, protezare de valvă aortică, repararea valvei aortice tricuspidiene implantate cu 24 ani în urmă. Ce a fost mai greu, a trecut. A fost deja externat din spital, reabilitarea merg bine, ţinând cont de vărsta lui. Însă cel mai IMPORTANT, lucru pe care vreau să îl împărtăş şi cu voi, este faptul că operaţia a fost făcută de specialiştii noştri autohtoni. Cardiochirurgii dr. Aureliu Bătrânac, Andrei Ureche şi întreaga lor echipă de medici, asistente medicale care au rezistat 12 ore de operaţie -  toţi ei îşi iubesc meseria – aceea de a reîntoarce oamenilor viaţa. După lucrul chirurgilor, în lupta pentru viaţă au intervenit medicii reanimatologi, care nici pentru o clipă nu se îndoiau ce şi când trebuie să facă, când şi ce utilaj trebuie să conecteze. În aşa mod ei s-au luptat o săptămână. Ulterior, îngrijirea soţului meu a trecut în mâinile echipei secţiei chirurgie.

Profesionalismul, căldura, sinceritatea angajaţilor – toate acesta îl înconjurau pe soţul meu -  toate erau pe cât se poate de adevărat. Mi s-a creat impresia că în cadrul acestui spital, oameni la întîmplare nu sunt, cu toate că în ţară există un deficit de cadre medicale. Aceşti oameni sunt în acest spital – Spitalul Internaţional MEDPARK.  Şi vreau să vă mai spun un lucru. Majoritatea medicilor acestui spital sunt tineri: între 35 şi 45 ani. Medicul cardilog care a stabilit diagnoza – dr. Daniela Ivanov, nu este doar un medic competent, dar şi un psiholog minunat. În situaţia gravă în care ne aflam, a reuşit să ne convingă situaţii fără ieşire nu există.

Dragi prieteni! Aveţi încredere în specialiştii tineri, mândriţi-vă cu medicii din Moldova, trataţi-vă la MEDPARK. De asemenea vă rog, faceţi în aşa mod încât prietenii voştri să afle minunile făcute de medicii noştri. 

2012

Polina Toaca