Manea Diana

Manea Diana

Manea Diana

Medic internist, cardiolog, d.ş.m, conf. univ., categoria superioară (full-time Medpark)

Studii:
2017: Categoria superioară în Medicina Interna
2003: Doctor în știinte medicale cu tema: „Rolul polimorfismului genetic al genei ECA în cardiopatia ischemică de origine aterosclerotică”
1995-1999: Studii postuniveristare prin Doctorat la catedra Medicina Interna Nr.4, USMF “N.Testemițanu”, Chișinău , RM
1992-1994: Studii postuniveristare prin Secundariat Clinic la Catedra de Medicina Interna Nr.1, USMF “N.Testemițanu”, baza clinica Spitalul Sfimta Treime, Chisinau , RM
1992: Medicină generală, USMF “N. Testemiţanu”, Chisinau , Republica Moldova

Experienţă profesională:

2011-prezent: Medic internist Spitalul International Medpark, conferențiar universitar la catedra Medicina Internă USMF “N. Testemițanu”.
2005-2011: conferențiar universitar la catedra Medicina Internă USMF “N. Testemițanu”; consultant cardiolog/internist în Secțiile Neurologie, Urologie, Traumatologie la Spitalul Clinic Feroviar Central .
2000-2005: asistent universitar la catedra Medicina Internă USMF “N. Testemițanu”; medic internist secția Boli interne Spitalul Clinic Militar; 
2004: secția Cardiologie Spitalul Clinic Feroviar Central
1994-2000: medic internist secția Medicina Internă Spitalul Municipal nr.5, actual Spitalul Ministerului Sănătății RM​

Domenii de interes:

​​Medicina internă, pneumologie, cardiologie, gastrologie. Spirometrie.​

Activitate ştiinţifică:

Publicaţii în revistele din ţară şi de peste hotare („European Society of Cardiology Journal”; „Клиническая кардиология», «Revista Cardiologică a României”).

Fromare continuă:

2017: “Congresul de Medicină Internă”, Călimăneşti-Cociulata, România
2016: “Congresul de Medicină Internă”, Călimăneşti-Cociulata, România
2015: “Congresul de Medicină Internă”, Călimăneşti-Cociulata, România
2014: “Congresul de Medicină Internă”, Călimăneşti-Cociulata, România
2013: “Salzburg Weill Cornell Seminar in Internal Diseases”, Salzburg, Austria
2013: ”Open World program, Profilaxia bolilor acute” SUA, Florida
2013: “Congresul de Medicină Internă”, Călimăneşti-Cociulata, România
2012: “Congresul de Medicină Internă”, Călimăneşti-Cociulata, România
2012: “Congresul Naţional de Cardiologie”, Sinaia, România
2011: “Congresul Naţional de Cardiologie”, Sinaia, România

​De-a lungul celor 23 de ani de experienţă, dr. Diana Manea a avut şi diverse perfecţionări în domeniile de cardiologie, gastrologie, pneumologie, reumatologie, hepatologie, nefrologie în cadrul USMF “N.Testemiţanu”.

Dr. Diana Manea are competenţe în diagnosticul şi tratamentul bolilor interne, cu aplicarea metodelor contemporane imagistice (RMN, CT) și laborator performant.
A implementat în Medpark metoda de testare a funcției respirației externe, Spirometria, inclusiv cu teste medicamentoase.

Membru al:

​Societatea Româna Medicina Internă
Societatea Europeană de Cardiologie
Societatea Naţională de Medicina Internă

Publicații:

Peste 40 de publicații 

Limbi cunoscute: româna, engleza, Rusa


Noutăți

Pentru susținerea pacientelor diagnosticate cu cancer de glandă mamară, Spitalul Internațional Medpark a invitat specialiști de talie mondială în oncologie. Profesorul Oncolog, dr. Sinan Karaaslan și Profesorul în Chirurgie, dr.

Pe data de 28 noiembrie, la Spitalul Internațional Medpark au fost invitat doi specialiști de top în oncologie și chirurgie oncologică – profesorii Metin Cakmakci și Nazim Serdar Turhal, de la spitalul Anadolu, din Turcia. 

Jurnalul sănătății

Pancreatita reprezintă inflamarea acută sau cronică a pancreasului.

Video

Opinia pacienților

Un centru de medicină cu specialiști foarte buni. Pe data de 03.09.17 de dimineață până seara nu puteam să cobor temperatura de 39. Am chemat ambulanță 903 (nicio steluță de laudă nu merită 0*) ora 22:00 și mi-au spus că am o simplă răceala și m-au ascultat și au spus că nu se aude nimic la plămâni. Mi-au pus demidrol-analghina-papaverin și atât. De dimineață am venit pe data 04.09.17 la medicina de urgență la centrul Medpark cu temperatura 39 și durere insuportabilă în spate. Mulțumesc domnului Dr. Iosob Dumitru Ivan/Medicina de urgență; D-na Dr.Rotaru Elena; D-na Dr.Manea Diana și la tot personalul. Am fost internată cu pneumonie și bronşită și în 3 zile m-au pus pe picioare. Astăzi 06.09.17 mă externează. Acest centru merita 5* pentru cei mai buni specialiști și 5* pentru deservire.

06.09.2017

Ciorba Cristina

Scrisoarea de mulţumire din numele copiilor Dnei Creţu. Vă mulţumim mult pentru că ne-aţi salvat mama!

"Doar într-o clipă tot rostul vieții își pierde sensul și abisul te trage în jos, făcîndu-te neputincios și copleșit de temerea necunoașterii ce ți se întîmplă. Aceasta e prima stare trăită în caz de orice boală, și, cu adevărat, ea întărește panică și multă durere și celui suferind, dar și celor apropiați lui.  Am trăit pe viu această stare recent, cînd la patul suferinței a nimerit buna noastră mamă, Ecaterina Crețu, din Dărcăuți, Soroca. Nu pot fi utilizate cuvintele necesare ce ar exprima ”de ce anume a noastră mamă?”, ”de ce inima?”, ”de ce într-o formă atît de gravă?” și încă mulți ”de ce?”, care, parcă ar mai avea însemnătate, cînd faptul e împlinit – miocardic extins... Am internat-o la Spitalul Internațional Medpark din capitală. S-a dovedit a fi un caz de boală separat de altele prin complicații neordinare și abordări nespecifice. Pe masa de operații, medicii, la propriu, au dus o luptă între viață și sfîrșit. Și într-un moment au izbutit, au biruit, le-a reușit. Anume din acel moment și-a recăpătat rostul... pe care mai-mai să-l piardă...Plecăciune vouă, medici cu bună cunoaștere a meseriei, plini și împătimiți de curajul de a solva, de a păstra și de a tratasufletul omului la modul direct și figurat.

Cu pietate vom rosti aceste nume și cu mult respect:        

Batrînac Aureliu, Chirurg cardiovascular, D.ș.m.,conferențiar cercetator/Director Medical 
Ureche Andrei, Chirurg cardiovascular, categorie superioară
Manea Diana, Medic internist/Doctor în medicină, conferențiar universitar
Savan Veaceslav, Medic reanimatolog –anesteziolog, categorie superioara
Tașnic Mihai, Șef Departament Urgență

Ecaterina Creţu

Ne place foarte mult spitalul Medpark. Este super!!! Voi mi-aţi salvat mama de la moarte. Deşi la Rîbniţa a avut moarte clinică. Credinţa în Dumnezeu şi înaltul profesionalism al medicilor Medpark - Diana Manea, Mihail Taşnic, Iosob Dumitru i-au dăruit mamei mele scumpe, Palagniuh Nadejda, o a doua viaţă!

Vă mulţumesc enormşi mă închin în faţa tuturor colaboratorilor Medpark. Să vă păzească Dumnezeu!!! 

Сu speranţă pentru un viitor mai bun, din Transnistriaя!

21.07.2015

 

Palagniuh Nadejda