Musteață Alexandru

Musteață Alexandru

Musteață Alexandru

Medic anestezist-reanimatolog (full-time Medpark)

Studii:

2015: Studii prin rezidențiat, ATI la catedra Anesteziologie și Reanimatologie „Valeriu Ghereg”, Universitatea de Stat de medicină și familie „Nicolae Testemițanu”, Chișinău, Moldova

2013: Universitatea de Stat de medicină și familie „Nicolae Testemițanu”, Facultatea de medicină generală, Chișinău, Moldova

Experiență profesională:

2017 - prezent: Medic anestezist-reanimatolog, Spitalul Internațional Medpark, Chișinău, Moldova

2016 - 2017: Medic rezident Anestezie și Terapie Intensivă, Spitalul Internațional Medpark, Chișinău, Moldova

2014 - 2017: Medic rezident ATI, IMSP Institutul de Medicină Urgentă, Chișinău, Moldova

2014: Felcer, IMSP IMU, AMU 903, substațiunea Botanica, Chișinău, Moldova

2011 - 2013: Asistent medical, IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.2, Secția ATI, Chișinău, Moldova

Limbi cunoscute: 

Româna, Rusa, Engleza, Franceza


Video

Opinia pacienților

Uneori soarta te poate surprinde și eu nu fac excepție. Am fost internată la Medpark pentru o intervenție chirurgicală de înlăturare a tumorii pe creier. Nu știam la ce să mă aștept, cu toate că mi-au fost explicate toate riscurile posibile și avantajele. M-am încrezut deplin acestei instituții, Medpark, dotată cu tehnica modernă necesară și cu specialiști de un profesionalism înalt.

Mă consider cea mai norocoasă persoană sub soare pentru că totul a decurs cum nu se putea mai bine și am reușit. Totul se datorează medicului neurochirurg, dr. Adrian Danu, care mi-a dat o a doua șansă la viață și echipei chirurgicale: Alexandru Musteață  (medic anestezist), Roman Ciubară (medic anestezist în sala de operație), care mi-a vorbit în franceză și atunci am înțeles că totul e bine cu creierul meu :), Lilia Casîm  (asistentă medicală în sala de operație), Tatiana Jechiu  (medic anesteziolog - terapie intensivă), care datorită cunoștințelor ei de limbă engleză putea să-l țină informat pe soțul meu despre starea mea (Taniușa, îți mulțumesc!), Sofronicova Livia (asistentă medicală terapie intensivă), Moldovanu Viorica (asistentă medicală chirurgicală), Cornovan Rodica (asistentă medicală terapie intensivă) și Onica Ala (infirmieră). Vă mulțumesc pentru atenția acordată și pentru supraveghere. 

Nu în cele din urmă vreau să le mulțumesc lucrătorilor medicali din secția de la etajul 4 pentru grija pe care mi-au purtat-o pe parcursul săptămânii. Mulțumesc echipei de medici de serviciu, cât și asistentelor medicale, care răspundeau prompt la orice apel al meu.
Toți au dat dovadă de profesionalism la cel mai înalt nivel, ținând cont de factorul uman. Acest personal nu numai că te tratează cu cel mai înalt respect, în pofida faptului că te afli într-o stare vegetativă, ei îți respectă demnitatea și mă încurajau la fiecare pas. Erau mereu amabili, cu zâmbetul pe față, chiar și când introduceau acul :) Uitai de durere când fețele lor radiau.

Eu mă închin în fața voastră cu toată umilința și voi rămâne recunoscătoare pentru tot restul vieții mele. 
Printre altele, mâncarea e foarte gustoasă și sănătoasă. Mulțumesc Mariei Zolotco pentru că aducea mâncarea la timp și călduță.

Am trăit o experiență incredibilă și v-o datorez vouă tuturor. Dumnezeu să vă aibă în pază!

25.02.2019

Colesnic Diana