Sîsoev Victoria

Sîsoev Victoria

Sîsoev Victoria

Medic neonatolog, categoria superioară (full-time Medpark)

Studii: 

2015-prezent: Doctorat, subiectul tezei "Optimizarea diagnosticului preclinic al ductului arterial al brevetului la nou-născuții prematur"
2001-2004: Rezidențiat în Neonatologie, Universitatea de Medicină "N. Testemițanu", Chișinău, Republica Moldova
1995-2001:  Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie "N. Testemițanu", Chișinău, Republica Moldova

Experienţă profesională:

2013-prezent: Medic Neonatolog la Spitalul Internațional Medpark, Chișinău, RM.
2012: a primit prima categorie de calificare ca neonatolog.
2007: a primit a doua categorie de calificare ca neonatolog.
2005-2013: neonatolog la Institutul de Cercetare a Mamei și Copilului, Chișinău, Republica Moldova.
2000-2004: de la ultimul an universitar și în timpul rezidenței în asistentă în NICU.

Formare continuă:

2017: Curs „Terapie intensivă neonatală” Ecaterinburg, Rusia
2016: observator la NICU al Centrului Spitalului Universitar Regional, Lille, Franța.
2012: Institutul Medical Open-Seminar, Seminarul "Neonatologie" din Salzburg, Austria. Prezentarea cazului clinic, certificat pentru una dintre cele mai bune prezentări care va fi publicată în Online Case Library. Certificat de finalizare.
2012: Cursul "Noi progrese în respirația nou-născutului". Regizat de Dr. Edward F. Bell, profesor de Pediatrie. Vicepreședinte pentru dezvoltarea facultății. Departamentul de Pediatrie. Universitatea din Iowa.USA. Organizator de conferințe locale Dr. Marta Simon. Universitatea de Farmacie și Medicină din Tîrgu Mureș. Spitalul clinic de urgență clinic. Tirgu Mures. România. Certificat de finalizare.
2012: Cursul "Managementul condițiilor patologice neonatale conform medicamentelor bazate pe dovezi" la catedra de neonatologie, Universitatea de Medicină "N. Testemițanu". Chișinău, Republica Moldova. Certificat de finalizare.
2011: Cursul "Situații de urgență în neonatologie" la catedra de neonatologie, Universitatea de Medicină "N. Testemițanu". Chișinău, Republica Moldova. Certificat de finalizare.
2010: Prezentarea "Managementul așteptat în tratamentul pneumotoraxului cu pneumomediastinum" (autori: V. Iesanu, L.F. Crivceanschi) la Congresul neonatologilor din Republica Moldova și România, "Zilele neonatale" cu participare internațională. Președinții Congresului: Dr. P. Stratulat, MD, R. Moldova și M. Stamatin, MD, Iași, România. Ivancea. Republica Moldova. Certificat de finalizare.
2009: Prezentare raportată "Adaptarea sugarilor de la mamele diabetice în perioada neonatală timpurie" (autori: Iesanu V. Varzari A. Crivceanschi L.F.) la Congresul neonatologilor din Republica Moldova și România, "Zilele neonatale" cu participare internațională. Președinții Congresului: Dr. M. Stamatin, MD, Iași, România și P. Stratulat, MD, R. Moldova. Gura Humorului. România. Certificat de finalizare.
2008: Observator la NICU al Spitalului Universitar, Basel, Elveția.
2008: Curs de instruire "Infecția nosocomială în maternitate", moderatori prof. Johanes Huebner (Germania), Dr. Lucas Opitz (Franța), la Institutul de îngrijire a sănătății mamelor și copiilor. Certificat de finalizare.
2008: Congresul neonatologilor din Republica Moldova și România, "Zilele neonatale" cu participare internațională. Președinții Congresului: Dr. P. Stratulat, MD, R. Moldova și M. Stamatin, MD, Iași, România. Vadul-lui-Voda, Republica Moldova. Certificat de finalizare.
2007: Observator NICU, Spitalul pentru copii Kosair, Louisville, Kentucky, SUA.
2007: Cursul "Resuscitarea neonatală" sponsorizat de organizațiile de caritate; asociere cu American Heart Association si Academia Americana de Pediatrie. Director al cursului Dr. Mark Sheffield. Ministerul Sănătății al RM. Institutul de Cercetare a Sănătății Mamei și Copilului, Chișinău, Republica Moldova. Certificat de finalizare.
2007: seminar "Îmbunătățirea abilităților ventilației mecanice pediatrice și neonatale" realizat de Peter Rimensberger, MD, Spitalul Universitar, Geneva, Elveția. Ministerul Sănătății al RM. Asociația de medicină perinatală din RM. Institutul de Cercetare pentru Sănătatea Mamei și a Copilului. Universitatea din Geneva, Elveția. Certificat de finalizare.
2007: Seminar "Probleme de dezvoltare neurologică a nou-născutului" organizat de Michel Berner, Spitalul Universitar, Geneva, Elveția. Agenția Elvețiană pentru dezvoltare și cooperare. Ministerul Sănătății al RM. Asociația de medicină perinatală din RM. Institutul de Cercetare a Sănătății Mamei și Copilului / Centrul Perinatal, Chișinău, Republica Moldova. Certificat de finalizare.
2007: Seminar "Cardiac S.T.A.B.L.E. program organizat de Dan Stewart MD, Universitatea din Louisville, Kentucky. Ministerul Sănătății al RM.Asociația de medicină perinatală din RM. Institutul de Cercetare a Sănătății Mamei și Copilului / Centrul Perinatal, Chișinău, Republica Moldova. Certificat de finalizare.
2007: Seminar "S.T.A.B.L.E. program organizat de Dan Stewart MD, Universitatea din Louisville, Kentucky. Ministerul Sănătății al RM.Asociația de medicină perinatală din RM. Institutul de Cercetare a Sănătății Mamei și Copilului / Centrul Perinatal, Chișinău, Republica Moldova. Certificat de finalizare.
2007: Curs de instruire "Tehnici respiratorii în tratamentul afecțiunilor respiratorii ale nou-născuților" moderat de Dr. Lucas Opitz (Franța), la Institutul de îngrijire a mamei și copilului. Certificat de finalizare.
2007: curs de specializare "Actualități în neonatologie" la catedra de neonatologie, Universitatea de Medicină "N. Testemițanu". Chișinău, Republica Moldova. Certificat de finalizare.
2006: Seminarul "Îngrijiri esențiale în perinatologie" organizat de OMS și Ministerul Sănătății din RM. Institutul de Cercetare a Sănătății Mamei și Copilului / Centrul Perinatal, Chișinău, Republica Moldova. Certificat de finalizare.
2006: A treia conferință a medicinii perinatale cu cea internațională​

Domenii de interes profesional:

Prima oră de viață ( golden hour) a nou-născutului, screening-urile neonatale, echocardiografia și neurosonografia neonatală, ventilarea artificială pulmonară în diferite patologii neonatale, plasarea cateterelor centrale inserate periferic, îngrijirea copiilor prematuri.​

Publicații:

​"Protocol neonatal", 2014
"insuficienţă renală acută în neonatologie", pag. 296.
"acidoza respiratorie la nou-născuţi", pag. 280,
"alcaloză respiratorie la nou-născuţi", pag. 283

Membru al:

Echipei de evaluare al programului "Consolidarea asistenţei medicale perinatale în Republica Moldova".
Asociaţiei medicamentului perinatal în Moldova

Limbi cunoscute: 

Româna, rusa, engleza, franceza


Noutăți

Pentru o claritate definită a sănătății unui bebeluș primele zile de viață sunt absolut esențiale. Reacțiile sale din primele minute după ce se naște, dar și analiza minuțioasă a celor mai vitale organe și funcții ale corpului trebuie investigate anume în maternitate.

Peste 1500 de familii și-au adus pe lume copiii la Medpark.

Jurnalul sănătății

La ultima ediție din anul 2017- Festivalul Gravidelor - au fost abordate mai multe subiecte, iar medicul neonatolog, Victoria Sisoev a explicat amănunțit graviduțelor tot ce trebuie să cunoască despre nou-născut în primele 40 de zile.

Video