Uncuţă Irina

Uncuţă Irina

Uncuţă Irina

Medic ecografist, categoria superioară (full-time Medpark)

Educaţie:
 
1996-1997: Rezidenţiat, Spitalul Raional Ungheni, specialitatea Obstetrică şi ginecologie, Chişinău, Moldova
1994: Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemițanu", Specialitatea Obstetrică şi ginecologie, Chişinău, Moldova
 
Formare continuă:
 
2013: Ecografia Doppler în obstetrică și ginecologie, Iaşi, România
2013: Ecografia în patologia renală la copii, Kiev, Ucraina
2010: Ecocardiografie fetală. Ecografie tridimensională şi dopplerografie în practica obstetricală, Moscova, Rusia
2007: Obstetrică clinică şi ocrotirea antenatală a fătului, Chişinău, Moldova
2007: Ecografia în urgenţele chirurgicale abdominale, Chişinău, Moldova
2000:  Ultrasonografia organelor interne şi superficiale, Chişinău, Moldova
 
Experienţă profesională:
 
2011-prezent: medic ecografist, categoria superioară, Spitalul Internațional Medpark, Chişinău, Republica Moldova
2010-2011: medic ecografist, profil ecografia chirurgicală de urgență, terapeutică, obstetrică și ginecologie, Spitalul “Sf. Arhanghel Mihail”, Chișinău, Moldova
1997-2010: medic obstetrician ginecolog şi medic ecografist, profil organele interne, părţile moi, obstetrică şi ginecologie, Spitalul Raional Ungheni, Chişinău, Moldova.
 
Profil de activitate:
 
Examinarea ecografică a gravidelor în orice termen al sarcinii, morfologie fetală, ecografie Doppler, screening pentru evaluarea semnelor ecografice a patologiei cromozomiale, ginecologie, ecografia organelor abdominale, ecografia glande tiroidă şi a glandelor mamare, ganglionii limfatici.
 
Limbi cunoscute:
 
Româna, rusa


Noutăți

„În ochii lor pacientul e centrul Universului.” Cu acest genericla Sala cu Orgă din Chișinău a fost lansată o expoziție de portrete – un omagiu inedit adus medicilor de ziua lor profesională.

Jurnalul sănătății

Ecografia este o metodă de diagnosticare prin ultrasunete, care este lipsită de invazivitate și radiație ionizată și poate fi efectuată în mod repetat, la necesitate. 

Tipuri de ecografie:

Screeningul prenatal în sarcină este o evaluare a sarcinii prin teste ecografice şi biochimice pentru depistarea anomaliilor fetale. 

Ultrasonografia sau ecografia este una din cele mai importante metode de supraveghere intrauterină a fătului, începând cu primele săptămâni de viaţă şi pe tot parcursul sarcinii.

Video

Opinia pacienților

Am nascut al doilea copil la Medpark si as vrea sa descriu aici experienta mea si sa multumesc intregii echipe.

Toata sarcina am fost supravegheata de dna Ana Josan, nu am avut nici o problema pe parcursul sarcinii, la toate intrebarile si temerile mele primeam explicatii si incurajare. Pe linga faptul ca e un medic profesionist, mai are si talent la comunicare :). USG-rile le-am facut la dna Uncuta Irina si la dl Nikitin Egor - la fel pot sa apreciez profesionalismul lor si atitudinea de grija pe care o simteam de fiecare data. Ieseam cu raspunsuri la toate intrebarile pe care doar poate sa le aiba o viitoare mama, cu poze si buna dispozitie. Nasterea a primit-o dna Nichitina Tatiana (fiindca dna Josan era plecata in concediu), stiam din timp ca dna Josan va fi plecata, deci nu a fost o probleme pentru mine - eram pe miini bune :).

Insasi nasterea a fost mult mai usoara pentru mine decit prima, in primul rind travaliul a durat mai putin: seara au inceput contractiile pe la miezul noptii am chemat salvarea si am mers la spital, iar la 6 dimineata eram deja cu David in brate. Profesionalismul, bunavointa si calmul cu care am fost primita, spitalizata si pregatita de nastere nu mi-au lasata loc de frica sau alte emotii negative. Nici nu ma simteam a fi intr-un spital. Toata lumea zimbeste, explica, incurajeaza, se comporta calm si binevoitor. Am dorit sa beneficiez si de anestezie epidurala, de asta dureri mari am avut cam 1 ora. Imediat dupa injectia fermecata :) (dl doctor anestezist are miini de aur si un sac de rabdare) m-am simtit din nou in forta si pregatita pentru nastere (care nu s-a lasat asteptata, am nascut in mai putin de o ora dupa asta). Ce vreau sa mentionez cel mai mult este insasi procesul nasterii, care a decurs intr-o atmosfera calma, dar totodata de o concentrare maxima. Nimeni nu se plimba prin sala de nastere, nu eram sustrasa de miscari in plus, datorita anesteziei eram perfect constienta de tot ce se intimpla, puteam sa-mi controlez eforturile si sa reactionez adecvat la instructiunile medicului. Copilul s-a nascut perfect sanatos, eu la fel nu am suferit in timpul nasterii. Am putut sa-l alaptez indata, peste 2 ore am fost transferati in salon si a doua zi deja am venit acasa. Vreau sa multumesc intreg personalului, care au facut posibila aceasta experienta!

Preluat de pe forumul: mama.md

2015

Galina