Ureche Andrei

Ureche Andrei

Ureche Andrei

Chirurg Cardiovascular, categoria superioară (full-time Medpark)

Studii:

A absolvit Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” în anul 1987

1987-1988 Studii postuniversitare la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, chirurgie generală

Experiență profesională: 
1988 - 1995 chirurg, SCO Nr. 4 din Chișinău
1995 - 1998 cardiochirurg SCR, secţia cardiochirurgie
2003 - 2008 cardio-chirurg, Centrul de chirurgie a inimii, Chișinău
2009 - 2010 cardiochirurg, Institutul de cardiologie, Chișinău

Formare continuă: 
1995 - stagiu la Institutul “A. Bakulev” din Moscova
1996 - stagiu Iowa, SUA.
1997 - Atlanta, SUA
1998 - stagiu practic în cadrul Spitalului Laennec, Paris
2002 - stagiu practic în cadrul spitalului Wolfson din Tel-Aviv, Hulon

Membru al:

Asociaţiei Chirurgilor "N. Anestiadi" din Moldova
Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară
Societății Chirurgilor Toracali
Societății Europene a Chirurgie Toraco-Cardiacă

Limbi cunoscute:

Rusa, Engleza


Noutăți

Bolile cardiace reprezintă cauza nr. 1 de deces în lume. De aceea, în fiecare an, Spitalul Internațional Medpark dedică luna septembrie activităților de informare și de promovare a sănătății inimii, care este marcată inclusiv la nivel mondial pe data de 29 septembrie.

Persoanele care suferă de boli cardiovasculare deseori pot dezvolta în timp și alte patologii. Practic fiecare al doilea pacient care ajunge pe masa de operație suferă și de dereglări de ritm.

„În ochii lor pacientul e centrul Universului.” Cu acest genericla Sala cu Orgă din Chișinău a fost lansată o expoziție de portrete – un omagiu inedit adus medicilor de ziua lor profesională.

Jurnalul sănătății

Andrei Ureche –  chirurgul care salvează câte 200 de inimi în fiecare an

Inima omului este prevăzută să funcţioneze mai mult de 120 de ani. Dar modul nesănătos de viaţă o forţează să pompeze sânge în regim de epuizare

Video

Opinia pacienților

Închinăciune

Trimiși din ceruri 
Îngerii lui Dumnezeu,
Dau viață celor
Fără de nădejde.
Cuvinte nu am,
Și cu rugăminte
Strig Domnului:
O, Doamne, te implor!
Păzește-i, Ajută-i,
Fii de partea lor.

Plec fruntea-n fața voastră mulțumind Domnului Batrînac Aureliu, Domnului Ureche Andrei, Domnului Voitov Serghei, anestezistului Eșanu Ion și întregului colectiv medical, personalului Spitalului Internațional Medpark.

Recunoscătoare pacienta și sora pacientei, s. Limbenii Vechi, Glodeni

24 septembrie 2018

Gheras Galina

Tatăl meu,Carpineanu Iacob, a fost operat în anul 2015 cu diagnosticul Protezarea Valvei Aortice. În urma unei complicații suportate recent, în luna februarie, s-a afectat proteza aortică și starea sănătății s-a înrăutățit brusc. Fiind consultat de către Domnul Profesor Aureliu Batrînac, în consiliu cu domnul Andrei Ureche și doamna Ala Slobozeanu Russu s-a luat decizia că tatal meu are nevoie de intervenție repetată de urgență, în urma diagnosticului de Endocardită acută septică cu afectarea protezei mecanice a valvei aortice. Echipa cardiochirurgicală în frunte cu Domnul Profesor Batrânac au fost foarte receptivă și a reușit să salveze inima tatălui meu. 

În numele meu si al întregii familii ținem să mulțumim întregii echipe a Spitalului Medpark și în special Domnului Profesor Aureliu Batrînac, D-lui Andrei Ureche, D-lui Andrian Rotaru, D-lui Serghei Voitov și Doamnei Ala Slobozeanu Russu pentru profesionalism și atenția acordată tatălui meu. 

Acești doctori salvează vieți, au mâini aurite și o să le fim recunoscători toată viața pentru minunea pe care au făcut-o tatălui meu. Această postare este reală, în Spitalul Medpark se întâmplă minuni, iar una dintre ele s-a întâmplat în familia noastră. Vă mulțumim din suflet. Dumnezeu să vă dea sănătate și putere.

02.05.2018

Anastasia Carpineanu

Mulțumesc din suflet Domnului Andrei! Un medic cu un suflet foarte mare, blând, o atârnare nemaipomenit de călduroasă față de pacienți.

Nu am mai întâlnit așa medici. Succese, Dl Andrei!!!

August 2017

Ludmila Bahrim

"Stimate Dle Andrei Ureche,

Vă mulțumim din suflet Dvs. și întregii echipe de cardiochirurgi pentru că i-ați dăruit viață tatălui nostru. Ați facut o minune! Trăim datorită Dumnevoastră. Sunteti niște profesioniști. 

Doar în spitalul Medpark am avut parte de o atitudine foarte bună de umanitate, calitate și profesionalism.

Vă dorim multă sănătate, bucurie și să aveți putere și mai departe să le dați oamenilor speranțe la viață și să le salvați viețile.

Vă mulțumim pentru tot efortul depus, pentru curajul de care ați dat dovadă riscând să faceți așa operație grea cu șanse mici de supraviețuire.

20.11.2017

Pacientul Gaidau Sergiu și Familia Gaidau

Vroiam să mulțumesc domnului doctor Andrei Ureche si echipei lui de la spitalul Medpark, care au depus efort și suflet pentru a-i oferi mamei mele încă o dată șansa de a ne fi alături si de a ne bucura cu prezența...datorită acestor persoane... Un an de când a decurs cea de-a treia operație la inimă.... Acești oameni minunați și bravi în munca pe care o fac ne oferă șansa de avea persoana dragă lângă noi...

VĂ MULȚUMIM DIN TOT SUFLETUL PENTRU TOT...VĂ DORESC TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT MULT SUCCES ÎN CONTINUARE!

 

Nastase Anastasia