Voitov Serghei

Voitov Serghei

Voitov Serghei

Chirurg Cardiovascular, categoria II (full-time Medpark)

Studii:

A absolvit Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” în anul 2000

2000 - 2003 Studii postuniversitare prin rezidențiat la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, chirurgie generală

 

Experiență profesională: 

2003 - 2010 medic cardiochirurg, cercetător științific, Centrul de chirurgie a inimii, Chișinău

 

Activitate științifică:

Din 2003 cercetător științific în cadrul Centrului de chirurgie a inimii, Chișinău

Autor și coautor a 14 publicaţii ştiințifice

Participare la conferinţe naționale şi internaţionale în domeniul chirurgiei cardiovasculare (Rusia, România)

 

Formare continuă: 

Numeroase stagieri în domeniul chirurgiei cardiovasculare în România și Rusia

2009 „Uneversita degli studi di Bari Catedra e Unita operativa di Cardiochirurgia”, Italia

 

Limbi cunoscute:

Româna, Rusa, Engleza, Italiana


Video

Opinia pacienților

Vă mulțumim la tot personalul medical, îndeosebi dlui Andrei Ureche, Rotaru A., Cozma C., Voitov S., Darciuc R.,dnei Elena Mornealo, dnei Ludmila din secția Reanimare, dlui Eșanu Ion, îndeosebi infirmierelor și asistentelor medicale din cardiochirurgie pentru ajutorul acordat.

Iunie 2016

Burca Liubovi

Stimați colegi de lucru.

Eu, Ion Butuc, or. Grigoriopol vreau să vă spun din tot sufletul, că tare, tare vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru mine, mi-ați dat șansa de viață mai departe. Colectivului din secție, Dvs Dl. Andrei, Mihai, Aureliu, Sergiu și toți care ați fost alături de mine. Încă o dată până la pământ, mă aplec în fața Dvs.

Ion Butuc

Din partea pacientului Boldurat Gheorghe și a soției Boldurat Nina, vrem să mulțumim asistentelor medicale pentru nopțile nedormite: Olesea, Galina, Maria, Natalia, Diana, Doina, departamentului de cardiochirurgie pentru bunătatea lor, înțelegerea și atenția manifestată la fiecare apel al nostru. Vă dorim tututor aveți o sănătate trainică și răbdare multă în activitatea Dvs. deloc ușoară. Apreciem cu un 10 lucrul lor

De asemenea, un mare mulțumesc infirmierelor pentru amabilitate și ajutor, tehnicienilor - pentru efortul depus. Și mulțumim mult tuturor medicilor care se luptă zi și noapte pentru viețile noastre. Munca lor e mai presus de orice apreciere.

Să vă dea Dumnezeu înzecit noroc și sănătate pentru lucrul greu pe care-l faceți, medicii: Rotaru, Ureche și Voitov Serghei. Mulțumesc mult! 

2015

Boldurat Gheorghe

Mulţumire cardiochirurgilor Aurel Batrînac, Andrei Ureche, Serghei Voitov.

Cu mari aplecăciuni suntem în faţa D-voastră pentru mâinile de aur, înţelepciunea şi puterea, pentru sufletul şi zâmbetul care îl aveţi, răbdarea care aţi avut-o de atâtea ori cu pacientul Hîncu Serghei, căruia i-ati dăruit o a doua viaţă. Să vă dea Dumnezeu unde veţi întoarce, unde veţi păşi ani îndelungaţi precum cei pe care îi dăruiţi altora cu multă sârguinţă. Multă sănătate, bucurii şi succese pentru toată grija şi atenţia D-voastră. Îndrumarea, blândeţea şi zâmbetul să nu Vă dispară niciodată.

Sincere mulţumiri doctorilor şi surorilor medicale care muncesc zi şi noapte pentru pacienţii lor, pentru ca aceştia să fie sănătoşi. Toate medicamentele au fost aduse la timp, atârnarea faţă de pacient este foarte blândă şi caldă. Mâncarea la timp şi foarte gustoasă, fetele zâmbeau mereu, o curăţenie de nedescris. Tratamentul a fost foarte eficient.

Din suflet, dorim întregului colectiv de la spitalul Medpark, multă sănătate care la rândul vostru o dăruiţi altora, multe bucurii, succese în lucrul care cu atâta atenţie îl faceţi. Vă dorim fericire şi în viaţa personală, aşa cum aţi facut-o şi cu familia Hîncu.

2012

Familia Hîncu

Mă aflu în a zecea zi după ce am suportat o operaţie complicată la inimă, în urma căreia mi-au fost schimbate trei artere coronariene ale inimii, medicii redându-mi, în acest mod, o a doua viaţă. Deaceea, atât timp cât memoria şi amintirile îmi sunt proaspete, aş dori sa îmi împărtăşesc experienţa, necazurile, retrăirile dar şi bucuriile cu acele persoane deopotrivă cu mine, sperând ca măcar prin ceva să îi pot ajuta.

Primele simptome ale bolii au apărut încă în timpul aflării mele pe câmpul de luptă din cadrul conflictului militar din Transnistria, în lunile iunie-iulie 1992. Anume atunci am simţit dureri acute în piept şi mari înăduşeli în suflare. Am sperat că totul se va ameliora, dar nu a fost să fie aşa. Ani la rând, la efort fizic tot mai des apăreau dureri în piept, spate, înăduşeli. La toate acestea, s-a mai adăugat şi o hipertensiune cronică acută de gr. II-III şi diabet zaharat de tip II. Pe parcursul anilor am încercat de nenumărate ori să îmi lecuiesc boala, dar fără succes. În ultimii ani am suferit mai multe infarcturi, tot mai des se repetau accesele de stenocardie. Medicamentele prescrise de medici, chiar şi luate în doze deosebit de mari, nu mă mai ajutau cu nimic.
La Chişinău am nimerit pe mâinile Dnei doctor Anton Elena. Cercetându-mi atent fişierul bolii, Dn-ei mi-a propus o metodă de diagnosticare numită coronarografie şi ventriculografie. Mi-am dat imediat acordul şi după câteva zile de pregătiri am fost supus acestei proceduri de diagnosticare. Rezultatele nu au fost îmbucurătoare- este necesară efectuarea unei intervenţii chirurgicale de revasculare a miocardului. Şi cât mai de urgenţă. Mi s-au propus mai multe variante, printre care şi instituţia privată Medpark, care activează în Chişinău doar de 6 luni, dar care a reuşit să îşi capete un renume. Doar peste câteva zile mi-a fost organizată o întîlnire cu unul din specialiştii acestei instituţii, medicul chirurg cardio-vascular Dl Ureche Andrei. D-lui făcuse deja cunoştinţă cu fişierul bolii mele şi în câteva cuvinte mi-a lămurit situaţia. Chiar de la început am văzut în persoana lui un om încrezut, stăpân pe situaţie.
Mi s-a propus spitalizarea peste o zi, şi anume 06/08/2011. După mai multe emoţii şi retrăiri, sosi şi ziua de sâmbătă – 06/08/2011. Chiar din momentul sosirii, am simţit că sunt aşteptat aici. Am fost preluat de un grup de medici care în scurt timp mi-au lămurit în detalii planul de activitate şi că peste două zile voi fi operat. Zilele de sâmbătă şi duminică au trecut foarte repede. În acest timp mi s-au colectat probele necesare, am trecut aparatele de diagnosticare şi înfăptuite toate procedurile preoperatorii necesare. În special, am rămas uşor frapat de punctualitatea, amabilitatea şi respectul faţă de mine a întregului personal medical al spitalului Medpark.
În ziua operaţiei am fost trezit din somn de un grup de surori medicale, care, făcându-mi ultimele pregătiri preoperatorii, m-au şi transferat în sala de operaţii. Doar câteva priviri aruncate în jur, m-au făcut să înţeleg că mă aflu într-o sală de operaţii ultramodernă, înzestrată cu utilaj de ultimă oră. N-am prea avut când să chibzuiesc mai detaliat, căci în următorul sfert de oră un grup de medici şi surori medicale foiau în jurul meu conectându-mă la diferite aparate. Trezindu-mă după 7 ore de somn, mi-am dat seama că tot greul a rămas în urmă.
Vreau doar să spun că, datorită îngrijirii minuţioase din partea colectivului Medpark, la doar două 2 după operaţie am fost ridicat din reanimaţie, iar în a 8-a zi m-am eliberat şi reîntors cu bine în sânul familiei.
Aş dori să aduc adânci mulţumiri întreg colectivului Spitalului Internaţional Medpark, în special echipei de cardiochirurgi formată din Ureche Andrei, Voitov Serghei în frunte cu d.m. Batrînac Aureliu, prin iscusinţa mâinilor cărora mi-am recăpătat o a doua viaţă. Deasemenea mulţumiri medicilor şi surorilor medicale din secţia de reanimare şi secţia de chirurgie care au avut grijă de mine în perioada postoperatorie.
Mulţumesc din suflet soţiei mele Maria, copiilor mei şi rudelor apropiate care m-au susţinut atât moral, cât şi material, şi au fost alături de mine în cele mai dificile clipe ale Vieţii.
Mă adresezacum către acei oameni care au suferit şi suferă de afecţiuni ale inimii. Nu Vă pierdeţi cumpătul, ajutaţi-vă unii pe alţii, adresaţi-vă la instituţiile medicale respective, căci sunt şi în Moldova oameni care, primind jurîmântul lui Hippocrate, sunt gata în orice moment să ne vină în ajutor.

2011

Tataru Gheorghe