Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Centrul Cardiovascular Medpark – Excelență în cardiologie

Centrul Cardiovascular Medpark este singurul centru din Republica Moldova care cuprinde sub același acoperiș un departament consultativ-diagnostic, cardiologie intervenţională și cardiochirurgie. Sinergia dintre aceste domenii permite soluționarea celor mai complexe cazuri, oferind pacienților șansa să se bucure de viață FĂRĂ LIMITĂRI, FĂRĂ DURERE, FĂRĂ PALPITAȚII.

Centrul Cardiovascular din cadrul Spitalului Internațional Medpark oferă toată gama de asistenţă medicală pentru bolile de inimă. Aici beneficiezi de echipamente diagnostice și chirurgicale performante, o echipă internațională de medici, profesori, doctori în științe medicale cu experiență vastă în domeniu și metode de tratament conform ghidurilor internaționale.

DIAGNOSTIC CARDIOLOGIC DE ÎNALTĂ PRECIZIE

Afecţiunile cardiovasculare prezintă cauza principală a mortalităţii la nivel mondial şi de aceea necesită o abordare complexă. Un diagnostic corect, stabilit la timp și cu înaltă precizie, este primul pas spre un tratament potrivit. La Medpark toate investigațiile necesare pot fi efectuate în timp util, în același loc:

 • Diagnostic intervențional (coronarografie, studiu electrofiziologic, cateterism cardiac);
 • Electrocardiograma și monitorizarea ambulatorie a electrocardiogramei și tensiunii arteriale (Holter TA+ECG);
 • Ecocardiografia transtoracică și transesofagiană;
 • Test de efort Treadmil;
 • Radiografia toracică;
 • Analize de laborator ș.a.
TRATAMENTE PERFORMANTE, FĂRĂ BISTURIU

Cardiologia intervențională aplică tehnologii de ultimă oră pentru soluţionarea problemelor cardiace pe cale minim invazivă. Avantajele procedurilor sunt importante: lipsa inciziilor / tăieturilor (accesul se realizează prin intermeiul unui cateter/fir subțire), disconfort și risc minim, dureri postoperatorii practic inexistente, recuperare rapidă.

Coronarografia și angioplastia în tratamentul Infarctului miocardic și Aterosclerozei

Depunerea grăsimii pe vasele de sânge este cauza a numeroase afecțiuni cardiovasculare, inclusiv infarctul miocardic acut.Coronarografia este procedura care permite vizualizarea vaselor de sânge prin intermediul unui cateter (fir subțire). Dacă sunt depistate porțiuni îngustate sau blocate, prin același fir se introduce o plasă metalică care dilate vaseul de sânge și restabilește circulația normală.
Drept confirmare a profesionalismului echipei cardiologice, Medpark a fost selectat partener în cadrul “Programului naţional privind tratamentul invaziv al infarctului miocardic acut”, elaborat și implementat de Ministerul Sănătăţii.

Studiul electrofiziologic și ablația Aritmiilor

Departamentul specializat de Aritmologie și Electrofiziologie oferă soluții de ultimă generație în tratarea aritmiilor (dereglărilor de ritm cardiac)– proceduri minim invazive care pot pune capăt dependenței de medicamente sau pot simplifica substanțial tratamentul medicamentos.

Studiul electrofiziologic este o metodă revoluționară pentru diagnosticarea tipului și cauzelor aritmiei. Procedura se efectuează, la fel, prin intermediul unui cateter introdus prin vasele de sânge. Odată identificată anomalia care degrelează ritmul cardiac, are loc distrugerea acesteia prin “ardere” (radiofrecvență) sau “înghețare” (cu criobalon).

Tratamentul intervențional al Bradiaritmiilor și Insuficienței cardiace

 • Stimulator cardiac permanent (pacemaker);
 • Defibrilator cardioverter implantabil (ICD);
 • Dispozitive cu funcție de resincronizare şi defibrilare (CRT-D);
 • Stimulare temporară (pacing temporar).
CARDIOCHIRURGIE

Afecțiunile cardiace care nu pot fi tratate pe cale minim invazivă, pot fi abordate în combinație cu sau exclusiv prin metoda chirurgicală clasică – deschisă. Echipa cardiochirurgicală dispune de experiență vastă în soluționarea celor mai complexe cazuri prin:

 • Bypass coronarian şi tratamentul chirurgical al complicaţiilor post-infarct;
 • Intervenţii pe aortă cu diverse grade de complexitate;
 • Plastii şi înlocuiri valvulare cu proteze cardiace performante;
 • Tratament chirurgical în cardiomiopatii hipertrofice obstructive (mioectomie SIV), etc.
DE CE SĂ ALEGI CENTRUL CARDIOVASCULAR  MEDPARK
 • Echipă multidisciplinară de cardiologi, cardiologi intervenționiști și cardiochirurgi, care colaborează în permanență pentru identificarea celor mai eficiente metode de tratament pentru fiecare pacient în parte;
 • Experiență internațională acumulată în cadrul trainingurilor peste hotare, cât și colaborărilor cu specialiști internaționali de top;
 • Aplicarea metodelor inovative de tratament, unele exclusive sau în premieră pentru țara noastră;
 • Săli de operații dotate cu echipament medical performant și flux continuu de aer steril, pentru minimizarea riscurilor operatorii;
 • Cell-saver – sistem de autotransfuzie a sângelui. Pacientului i se transfuzează sângele lui propriu, evitându-se astfel riscurile contactului cu sânge străin;
 • Anestezie și terapie intensivă specializată pentru pacienții cardiaci;
 • Medpark respectă strict standardele medicale internaționale, fapt confirmat de acreditarea Joint Commission International – cea mai înaltă apreciere a calității și siguranței actului medical la nivel mondial.

În cei 8 ani de activitate echipa de cardiologi intervenționiști și cardiochirurgi Medpark a efectuat peste 7500 de intervenţii pe cord deschis și minim invazive.

Pentru o programare la medicii cardiologi Medpark sau pentru a afla mai multe detalii, contactează-ne la tel. +373 22 40 00 40 (disponibil 24/24).