Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Colectarea chirurgicală a spermei (TESE-TESA-PESA)

La cuplurile infertile, la care factorul de sex masculin este în cauză, materialul seminal este luat de trei ori, la intervale de timp diferite și examinat foarte atent.

Azoospermia reprezintă condiția, când nu există spermatozoizi în mostra de sperma a bărbatului. La acești pacienți, sperma se încearcă să fie colectată din testicul de către un urolog prin metode chirurgicale, cum ar fi TESE, TESA, MESA și PESA. Urologul va lua biopsii  mici de țesut din testicul pentru examinarea microscopică, sau va aspira lichidul bogat în spermă din epididim, unde sperma se stochează.

Procedura se aplică sub anestezie generală, iar pacientul poate pleca acasă în aceeași zi. Recent, o tehnică nouă numită TESE microscopic  (MicroTESE) este folosită. MicroTESE este o căutare foarte exigentă de spermă sub mărire mare în cazurile cu producție de spermă extrem de scăzută. Vizualizarea directă cu microscopul de operare este un mare avantaj al Micro TESE. În unele cazuri, e necesară  îndepărtarea doar  a unor porțiuni minuscule de testicul.

Șansa de a găsi spermatozoizi la acest grup de pacienți poate crește astfel până la 60%. Probele sunt procesate prin intermediul unor proceduri pregătitoare în laboratorul de andrologie și vor fi utilizate în cadrul procedurii ICSI.