Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Infertilitatea

Termenul de “Infertilitate” este folosit, în general, pentru cuplurile care nu reușesc să conceapă după un an de contact sexual neprotejat. “Sterilitatea” este un termen utilizat pentru cuplurile care nu au nicio șansă de a avea copii.

Infertilitatea este o problemă care afectează 15-20% din cupluri. Cu alte cuvinte, un cuplu din 6-7 cupluri nu poate să conceapă și are nevoie de asistență medicală.

La 85% din cuplurile infertile, există o cauză legată de femeie sau bărbat. La restul 15% sarcina nu are loc, deși toate testele sunt normale. Acest fenomen este definit ca “infertilitate inexplicabilă”. Cuplurile infertile trebuie să cunoască, însă, că tratamentul pentru infertilitate nu produce rezultate imediate. Doar cu răbdare, o atitudine pozitivă și un tratament adecvat, majoritatea cuplurilor infertile pot eventual deveni părinții cu ajutorul tehnicilor moderne de astăzi.

Examinarea cuplurilor infertile se desfășoară în mod concomitent și complex, pe baza studiilor, în vederea rezolvării problemelor atât la femei, cât și la bărbați. În cazul în care informațiile obținute nu sunt suficient de clare, mai multe teste sofisticate sunt aplicate pentru a afla cauza infertilității și pentru a crește posibilitatea de concepție a cuplului.