Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

PRP terapia – cel mai modern tratament de regenerare a pielii și părului

Dermatologie și tricologie
06 dec, 2016

Terapia PRP, din engleză Platelet-Rich Plasma sau plasmă autologă îmbogățită cu trombocite, este cel mai modern tratament de regenerarea pielii și a părului, ce folosește factorii proprii ai corpului nostru.

Folosit inițial în ortopedie, în refacerea tendoanelor și oaselor după fracturi, apoi în stomatologie (în regenerarea gingivală), în chirurgie plastică (în cicatrizare), tratamentul cu produse ale sângelui propriu este aplicat pe larg în întreaga lume pentru reîntinerirea pielii și restabilirea creșterii părului.

Orice grup de celule care formează un țesut are nevoie de factori de creștere pentru o dezvoltare fiziologică. Deoarece toți acești factori se regăsesc în sânge, a fost concepută o metodă de a-i separa împreună cu plasma (componentul acelular al sângelui) și trombocitele. După procesare, substanțele se reinjectează în țesutul cutanat, stimulând astfel procesele de reparare celulară, sinteza de neocolagen și capilare, și creșterea firelor de păr.

În ce constă procedura?

Procedura constă în recoltarea unei cantități mici (aproximativ 20 ml) din propriul sânge, prin intermediul unui tub. Acesta se proceseaza destul de repede conform unui protocol stabilit.
Cu o seringă cu un ac foarte fin, se administrează plasma la o distanță de 1 cm, în urma aplicării unui spray anestezic.

Recuperarea după aplicarea tratamentului cu plasmă autologă îmbogățită cu trombocite în zona scalpului este imediată. Vă puteți întoarce la activitățile cotidiene imediat după ce ieșiți din spital.

Ședințele de injectare PRP se recomandă o dată la 2-3 luni și durează în jur de o oră.

Contraindicații și precauții:
  • stările febrile (febră)
  • infecții active la nivelul scalpului
  • diabet zaharat
  • probleme de coagulare
De ce să alegi tratamentul PRP?

Tratamentul PRP și prin mezoterapie este o soluție sigură și ușoară pentru pacienții care suferă din cauza pierderii părului în stadiu incipient, dar uneori și mai avansat.

Beneficii:

  • Metodă modernă
  • Accelerarea regenerării rădăcinilor de păr
  • Revitalizarea scalpului
  • Creșterea rezistenței firelor subțiate
  • Rezultatele transplantului de păr sunt mult mai rapide,mai bune,mai vizibile in cazul aplicării consecutive a terapiei cu plasmă

De asemenea, acest tip de tratament injectabil este eficace ca metodă de pregătire a zonei receptoare în cazul transplantului de păr, cât și pentru stimularea și întreținerea foliculilor după procedura de transplant. Astfel crește randamentul și eficacitatea implantului de păr.

Pentru mai multe detalii și programări, contactează-ne acum la: (022) 40 00 40.