Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Înlăturarea tumorii cerebrale cu tehnologia destructor-aspirator ultrasonic CUSA Excel – metoda cea mai sigură în neurochirurgia contemporană

Neurochirurgie
13 mai, 2022

Tumoarea cerebrală reprezintă un volum sau o masă celulalară anormală în creier sau în apropierea creierului. Rata de creștere, tipul, precum și amplasarea unei tumori faţă de alte structuri cerebrale determină modul în care aceasta va afecta funcționarea sistemului nervos.

Opţiunile de tratament ale tumorilor cerebrale depind de tipul de tumoare pe care o are pacientul, precum și de dimensiunea sa, dar și localizarea.

Chirurgia tumorilor cerebrale a evoluat semnificativ. Astazi, în timpul îndepărtării tumorii, intraoperator suntem asistați de tehnologii avansate și tehnici chirurgicale moderne pentru a proteja țesuturile cerebrale sănătoase, inclusiv chirurgia creierului asistată de microscopul chirurgical, computer, ultrasonografie intraoperatorie, RMN intraoperator și aspirator cu ultrasunet (CUSA).

Tratament chirurgical cu ajutorul destructorului ultrasonic CUSA Excel

Tumorile cerebrale sunt adesea dure ca structuri și aderă strâns la substanța delicată a creierului. Îndepărtarea unor astfel de tumori dense și fibroase este asociată cu riscul de deteriorare al structurilor cerebrale sănătoase din apropiere. Standardul de bază al clinicilor de neurochirurgie din țările dezvoltate pentru îndepărtarea unor astfel de tumori, este utilizarea unui aspirator cu ultrasunet.

Centrul de Chirurgie Medpark, este dotat cu destructor-aspirator CUSA Excel, care permite neurochirurgilor, efectuarea celor mai complicate intervenții pe creier în condiții de maximă siguranță pentru pacient.

Esența metodei constă în faptul că un fascicul de ultrasunete concentrat acționează asupra tumorii, distrugând tumoarea și transformând-o într-o masă lichidă moale, care este aspirată de un aspirator cu fluxul lichidului de spălare. Astfel, creierul nu este rănit, iar prin urmare, își păstrează funcția. Desigur, puterea ultrasunetelor, a irigației și a aspirației este reglabilă, ceea ce permite echipei medicale optimizarea tratamentului în fiecare caz.

Avantajele utilizării destructorului CUSA Excel

Cel mai important și semnificativ avantaj a metodei este că tehnologia selectivității tisulare oferă chirurgului capacitatea de a îndepărta tumora, păstrând în același timp țesuturile sănătoase: nervi, vasele de sânge și țesuturile conjunctive.

Punctele forte ale destructorului-aspirator CUSA Excel în intervențiile neurochirurcicală cerebrale:

  • Traumatism chirurgical minor si micșorarea riscului de afectare a structurilor cerebrale imporatante;
  • Aparatul distruge doar țesuturile patologice;
  • Fragmentarea și îndepărtarea tumorii are loc mai rapid, ceea ce reduce timpul petrecut în anestezie;
  • Chirurgul este capabil să îndepărteze țesuturile tumorale foarte atent și precis, menținând în același timp o rată ridicată de fragmentare a zona selectate.

Medicina a evoluat foarte mult, iar neurochirurgia este un bun exemplu în acest sens. Astăzi, șansele de supraviețuire în cazul unei tumori cerebrale evident, sunt mai mari. Este foarte important ca pacientul să se prezinte la medic cât mai rapid, imediat după ce el, sau familia sa, a constatat că ceva nu este în regulă.

Pentru o consultație la medicul neurochirurg, vă puteți programa la tel. +373 (22) 40 00 40 (disponibil 24/7)