Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

#OameniiMedpark Virginia Josanu, neonatolog-reanimatolog care se dedică zilnic nu doar nou-născuților, dar și altor ființe neajutorate

Oamenii Medpark
08 iul, 2021

#OameniiMedpark Virginia Josanu, medic neonatolog-reanimatolog, Omul Medpark care se dedică zilnic nu doar nou-născuților, dar și altor ființe neajutorate

„Am ales pediatria deoarece îmi plac copiii, însă nu mi-am propus neapărat să fiu medic neonatolog, aceasta a fost o întâmplare fericită, iar eu am acceptat provocarea. De 30 de ani practic cu dăruire această profesie interesantă, nou-născuții fiind pacienții mei preferați. Am avut parte de multe cazuri impresionante, zilnic văd o viață nouă, apariția pe lume a unui om. Și este un privilegiu să-mi aduc aportul la misterul acesta al apariției omului pe pământ. Medicina este o știință fascinantă, în continuă evoluție, în fiecare zi apar lucruri, tehnologii și studii noi. Desigur, mă străduiesc să fiu la curent cu tot ce apare la nivel internațional în legătură cu profesia mea, pentru a rămâne informată și a ține pasul cu noutățile.

Pe lângă carieră, am mai multe pasiuni: filmele bune, lectura și, în mod special, animalele de companie. Încă din copilărie am fost înconjurată de animale, iar dragostea mea față de ele s-a conturat de pe atunci. Îmi amintesc că am salvat o mulțime de pisici de prin subsolurile inundate ale blocului unde locuiam, dar și din blocurile vecine. Am avut o pisică pe care am pierdut-o de două ori. După ce am pierdut-o a doua oară, am suferit foarte mult și nu am mai vrut să avem animale acasă. Însă, atunci când era mică, fiica mea Dana a venit de la bunici cu un motănaș în rucsac și… am cedat. Soțul meu este la fel de „nebun” după animale. Într-o zi, în anul 2013, eram la Medpark, iar el, știind că sunt sensibilă la suferința animalelor, mi-a trimis o poză cu o pisică. Am mers împreună doar să vedem pisica, dar am luat-o în brațe și n-am mai lăsat-o. După un an am decis că are nevoie de un partener și i-am găsit un motan de rasă. Când trebuia să nască, mi-am luat concediu și mi-am pregătit trusa ca să pot să o ajut. A născut 3 pisici sănătoși, dintre care pe unul l-am păstrat, iar pe ceilalți doi i-am oferit colegelor de la Medpark.

Avem și o cățelușă, Sofi, care ne-a convins, practic, să ne construim casă la sol. Am încercat să o aducem la apartament, dar îi era frică de ascensor, scări, iar noi locuiam la etajul 10. Iar odată mutați la casa noastră, pentru că soțul își dorea și un câine german, l-am cumpărat pe Felix. În prezent avem 6 câini și 10 pisici, care trăiesc în armonie și cărora le dedicăm mult timp, dar și multe resurse. Câinii au cuști cu izolare dublă și podea încălzită electric. Îi plimbăm pe rând, avem un grafic stabil. Nu putem merge în concedii și călătorii, pentru că îi avem pe ei. Marele nostru noroc este că soțul e freelancer și muncește de acasă, astfel reușim să avem grijă de toți prietenii noștri patrupezi, care ne-au devenit o a doua familie.

Fiica mea locuiește în Statele Unite ale Americii. Aș putea spune că nepoțica mea este „produsul” Medpark. Eu și familia mea suntem foarte bucuroși și mulțumiți de echipa care s-a ocupat de fertilizarea in vitro. Procesul a fost simplu și ușor, cu succes de la prima încercare. Departamentul FIV de la Medpark are rezultate foarte bune în comparație cu alte laboratoare de fertilizare din țară și chiar din regiune. De aceea eram aproape sigură că vom reuși și chiar așa s-a întâmplat. Pentru această minune le vom fi mereu profund recunoscători.

Sunt la Medpark încă din prima zi, adică de 10 ani. La început noi eram un fel de eroi, pentru că nu știam foarte multe despre medicina privată din țară și dacă va avea succes sau nu, din motiv că pentru Republica Moldova era primul și singurul spital de această talie și cu asemenea ambiții. A fost greu, însă colegii noștri din Turcia, care erau cu noi, ne-au ajutat să înțelegem mai bine modalitatea de lucru. Nu aș schimba nimic acum, serviciul acesta e perfect, am colegi minunați, îmi place profesia mea și vă spun cu toată sinceritatea: la Medpark mă simt ca acasă.”

#Medpark10ani La mulți ani! #Serios
Fotograf: Alex Iordache