Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Metode unice de corectie a hallus valgus

Ortopedie și traumatologie
06 aug, 2015

Deformarea piciorului – hallux valgus, sau „monturi” se întâlneşte la peste 70 % din femei şi 10 % din bărbaţi. Aceasta împiedică de a merge normal, de a lucre sau purta încălţămintea preferată. Spitalul Internaţional Medpark vă ajută să scăpaţi de această problemă o dată şi pentru totdeauna.

Cea mai frecventă cauză a hallux valgus -ului este purtarea permanentă a încălţămintei cu toc înalt. În acest caz, se modifică anatomia piciorului: bolta arcuită se aplatizează, apar „monturi” şi bătături, iar degetele capătă forma unui ciocan. O altă cauză a acestei patologii este platfusul sau talpa plată. În acest caz, muşchii îşi pierd din elasticitate, nu se menţine bolta arcuită a piciorului în mod natural, astfel greutatea se distribuie neuniform. În grupul de risc se mai includ şi persoanele a căror activitate presupune o lungă şedere în picioare, sportivii cu leziuni ale măduvei spinării și picioarelor şi femeile în perioada menopauzei.

Încălţămintea ortopedică combinată cu masaj ajută în stadiile timpurii ale apariţiei acestei patologii. Dar, dacă deformaţia este într-o stare avansată, atunci este necesară o intervenţie chirurgicală. În baza experienţei internationale, împreună cu propriile tehnici, dr. Hakan Eren a dezvoltat o metodă chirurgicală unică de corecţie a monturilor la picior. Eficienţa acestei metode estefoarte înaltă, iar complicaţiile – minime. Intervenția chirurgicală este efectuată sub anestezie regională, durează aproximativ o oră şipacientul este externat în câteva zile, păşind pe partea laterală a piciorului. Perioada de reabilitare după o astfel de intervenţie este de 3 luni. Desigur, numai după o examinare amănunţită, analiză şi numai dacă deformarea piciorului facepacientul să sufere, îi provoacă disconfort şi îi cauzează dificultăţi în mers, se ia decizia de a efectua intervenţia chirurgicală.

Trebuie să ne adresăm de urgenţă medicului atunci când în regiunea primei articulaţii a piciorului a apărut un „cucui”, această regiune fiind roşietică şi umflată şi se simte durere severă în timpul mersului. De asemenea este necesar să efectuaţi examinări regulate la specialist în cazul în care părinţii dumneavoastră au suferit de această patologie.