Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Operăm LEZIUNEA DE MENISC rapid și bine! Chirurgia de 1 zi la Medpark

Ortopedie și traumatologie
05 iul, 2017

Leziunile de menisc reprezintă unele dintre cele mai frecvente traumatisme la nivelul genunchiului.

Meniscul este o formațiune fibrocartilaginoasă la nivelul articulației, care are rolul de a amortiza șocurile și de a stabiliza genunchiul în timpul mișcării. În urma practicării diferitor sporturi, activităților care forțează genunchiul, dar și unor mișcări bruște de răsucire, îndoiere sau alte traume ale genunchiului, meniscul se poate crăpa.

Simptomele care pot indica existența unei leziuni de menisc sunt:

  • Dureri de genunchi;

  • Inflamarea genunchiului;

  • Dificultăți de urcare și coborâre a scărilor;

  • Dificultăți de îndoiere a genunchiului.

  • Diagnosticarea afecțiunii se efectuează prin examinare fizică și rezonanță magnetică nucleară.

Tratamentul artroscopic al leziunii de menisc

Intervenția chirurgicală reprezintă unica soluție de tratament a rupturilor de menisc. Operația se efectuează la Medpark prin metoda artroscopică, minim invazivă. Pacientului i se aplică anestezie regională, fiind conștient pe tot parcursul procedurii, dar fără a simți careva dureri. Prin intermediul unor incizii mici sunt introduse instrumentele și un tub dotat cu cameră video în capăt (artroscop), prin care chirurgul vizualizează și efectuează manevrele din interior. Intervenția durează în jur de o oră, iar pacientul poate pleca acasă într-o singură zi.

Metoda artroscopică, minim invazivă prezintă o serie de avantaje pentru pacient:
  • risc operatoriu redus;

  • incizii și, respectiv, cicatrici mici;

  • dureri reduse după intervenție,

  • durata de spitalizare de doar 1 zi;

  • recuperare rapidă (1-3 săptămâni).

CHIRURGIA DE 1 ZI LA MEDPARK – OPERĂM RAPID ȘI BINE!

Spitalul Internațional Medpark face marele salt și pune în aplicare „Chirurgia de 1 zi” – un trend mondial ce asig-ură restabilirea rapidă a pacientului și care este aplicat cu succes în clinicile de top din occident. Această metodă inovativă de tratament nu-ți va fura mai mult de o zi din programul încărcat şi presupune intervenții chirurgicale simple, cu multiple avantaje pentru pacient: reducerea complicațiilor și refacere rapidă, cicatrici minime, confort fizic şi psihologic.

Fă o programare acum la medicul chirurg, contactându-ne la 022 40 00 40 (disponibil 24/7) sau la Recepția Medpark. Pentru mai multe detalii despre chirurgia de 1 zi la Medpark,