Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Aquarelle, „Bărbatul lunii” – Hakan Adanalı, manager general al Spitalului Internaţional Medpark (Aprilie 2012)

Noutăți
23 mai, 2012

Are în spate 15 de ani de experienţă unică în domeniul medicinei. A venit în Moldova pentru a împărtăşi această experienţă cu noi. La rubrica „Bărbatul lunii” – Hakan Adanalı, manager general al Spitalului Internaţional Medpark

Dle. Adanalı, de cît timp ocupaţi funcţia de manager general al spitalului Medpark?

Ocup funcţia de manager general de la 1 noiembrie 2011. Cu proiectul spitalului am făcut cunoştinţă încă de la început, şi încă de atunci am fost interesat. Doar că la acel moment lucram asupra unui alt proiect important, care trebuia dus pînă la capăt. După finisare, am acceptat cu plăcere oferta de a conduce spitalul Medpark din Republica Moldova.

Ce ne puteţi spune despre specificul managementului în domeniul sănătăţii din Republica Moldova?

Presupun că cinci luni nu sunt suficiente pentru a aprecia, obiectiv, situaţia. Medicina privată abia începe să se dezvolte în ţară. Pentru a spori fluxul investiţiilor în domeniul respectiv, este necesar de creat un cadru juridic stabil, care nu ar face diferenţă între instituţiile medicale de stat şi cele private. Una din problemele de bază este faptul că cei mai talentaţi şi experimentaţi medici, părăsesc ţara în căutarea unor condiţii mai bune de muncă, ceea ce afectează calitatea acordării serviciilor medicale în Moldova. Noi trebuie să depunem efort pentru a-i reţine în ţară, creînd condiţii de concurenţă şi oferind încredere în ziua de mîine.