Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Tratamente minim invazive noi prezentate în cadrul conferinței cardiologice Medpark

Cardiologie
03 oct, 2017

Cu ocazia Zilei Inimii, echipa cardiologică Medpark a organizat o întâlnire cu colegii din alte spitale, pentru a discuta despre posibilitățile și avantajele cardiologiei intervenționale pentru pacient.

În cadrul conferinței cu denumirea „Cardiologia intervențională între trecut și prezent” au fost abordate o serie de subiecte, cu studii de caz concrete, din experiența echipei chirurgicale Medpark.

Doctorii Mihai Tașnic, Hakan Eraslan și Constantin Cozma au vorbit despre managementul procedurilor complexe în sala de cateterism cardiac și procedurile noi disponibile la Medpark în tratamentul anevrismelor de aortă, înlocuirea transcateter de valvă aortică, închiderea defectelor cardiace pe cale minim invazivă și proceduri de diagnostic și stentare a arterelor periferice în afecțiuni care puteau fi tratate până acum doar prin operație deschisă, traumatică.

Dr. Radu Darciuc și Hakan Eraslan au prezentat tratamentele minim invazive disponibile în prezent pentru aritmie și insuficiența cardiacă, ce permit eliminarea simptomelor și prevenirea riscului iminent de deces. Terapia farmacologică a aritmiilor, deși eficientă în anumite cazuri, este limitată de o rată înaltă de eșec, are potențial pro-aritmic, de asemenea, uneori este toxică. Terapia chirurgicală, pe de altă parte, are o rată foarte înaltă de succes și include:

  • folosirea ablației prin cateter,

  • implantarea cardioverter-defibrilatorului pentru aritmiile ventriculare,

  • chirurgia cardiacă.

Dr. Aureliu Batrînac, director medical și chirurg cardiovascular Medpark a accentuat importanța colaborării dintre cardiologii intervenționiști și cardiochirurgi în cazul patologiilor asociate și a urgențelor cardiologice, cu risc înalt pentru viața pacientului. Unul dintre domeniile în care cele 2 specialități colaborează cu succes este tratamentul cardiochirurgical al infarctului miocardic acut, soldat cu complicații mecanice, precum insuficiența mitrală, ruptura de sept interventricular, anevrismul ventriculului stâng (VS), ruptura peretelui liber al VS.

O importanță majoră în asigurarea celui mai eficient tratament este diagnosticul corect. Dr. Lilia Moraru, medic ecografist, a prezentat posibilitățile moderne ale ecocardiografiei – Dopplerul Tisular și Ecocardiografia transesofagiană, care oferă informații prețioase chirurgilor și au un impact major asupra calității rezultatelor operațiilor.

Centrul Sănătatea Inimii Medpark este singurul centru din Republica Moldova care cuprinde sub același acoperiș un departament consultativ şi staţionar, cardiologie intervenţională și cardiochirurgie. Sinergia dintre aceste 3 domenii este foarte importantă în special în cazurile de urgenţe, atunci când este nevoie de decizii şi acţiuni rapide şi eficiente pentru salvarea vieţii pacientului.

Medpark oferă toată gama de asistenţă medicală pentru bolile de inimă. Aici beneficiezi de infrastructură modernă și servicii medicale complete, prestate de către o echipă de medici profesioniști cu experienţă internaţională. Echipa de cardiologi intervenționiști și cardiochirurgi Medpark a efectuat peste 6500 de intervenţii pe cord deschis și minim invazive.