Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Tratamentul varicelor cu laser – fără durere și fără cicatrici

Chirurgie endovasculară
27 mai, 2019

Ablația endovenoasă cu laser este cea mai modernă și eficientă metodă în tratamentul bolilor venoase cronice. Calitatea rezultatelor depinde, însă, și de tipul de laser. La Spitalul Internațional Medpark este acum disponibil un laser de ultimă generație, care permite obținerea unui efect estetic și unor rezultate net superioare pe termen lung, iar riscul de reapariție a problemei medicale este de 2 ori mai mic decât în cazul laserelor de generații anterioare!

Una dintre cele mai frecvente afecțiuni vasculare cu care se confruntă pacienții este dilatarea varicoasă a venelor superficiale ale membrelor inferioare. Acestea nu mai aduc niciun beneficiu organismului și au un aspect inestetic neplăcut. Netratate la timp, pot provoca complicații severe pe termen lung, inclusiv tromboflebită acută de varice (trombi/cheaguri de sânge, ce pot migra în vasele plămânilor și pot provoca decesul subit).

Ablația endovenoasă cu laser este cea mai eficientă și mai puțin traumatizantă soluție pentru venele varicoase superficiale. Poate rezolva calitativ problema în doar câteva ore, fără cicatrici și cu o recuperare rapidă. Se aplică cu succes în cazul dilatărilor varicoase cu incapacitatea valvelor de a pompa sângele, în cazul pachetelor varicoase ce depășesc indicația de scleroterapie sau în cazul recidivelor/reapariției varicelor după cura chirurgicală anterioară.

Laserul endovenos cu acțiune radială sporește semnificativ calitatea rezultatelor

Intervenția se realizează cu ajutorul unei fibre optice, conectate la instalația laser, care se introduce în interiorul vasului afectat printr-o incizie de câțiva milimetri în zona gleznei sau la nivelul articulației geunchiului. Sub ghidaj ecografic intraoperator, chirurgul ajunge în locul afectat și transmite unda laser, care, prin acțiunea termică locală, determină închiderea venei afectate, fără să fie necesară scoaterea acesteia de sub piele cu distrugerea țesuturilor din jur, cum se întâmplă în cazul tratamentului clasic.

Avantajul laserelor de ultimă generație este emisia radială a undelor – în formă de cerc. Spre deosebire cu laserele ce acționează localizat, acestea acționează pe tot diametrul vasului, la 360 grade și asigură închiderea lui deplină. Respectiv, se reduce esențial riscul de reapariție a problemei.

Procedura durează cca 60-90 minute, iar a doua zi pacientul poate pleca acasă. Recuperarea după intervenție este mai rapidă decât în urma operațiilor clasice, cu rezultate foarte bune pe termen lung. Pacientul își poate relua activitatea profesională peste 7 zile și nu necesită îngrijiri speciale.

Avantajele tratamentului varicelor cu laser sunt importante:

  • traumatism minor (procedură minim invazivă);
  • dureri practic inexistente;
  • spitalizare de scurtă durată (24 ore);
  • recuperare rapidă;
  • efect cosmetic superior (fără echimoze si cicatrici postoperatorii).

De ce să alegi Chirurgia Vasculară Medpark:

  • Chirurgi vasculari profesioniști, cu experiență vastă în domeniu și numeroase traininguri peste hotare;
  • Gamă completă de intervenții chirurgicale pentru toate patologiile vasculare ;
  • Anestezie specializată și consumabile de calitate înaltă;
  • Infrastructură și echipamente de ultimă generație;
  • Acreditarea internațională Joint Commission International este cea mai înaltă garanție a calității și siguranței actului medical la nivel mondial.

Pentru o programare la chirurgul vascular Medpark, apelează 022 40 00 40 (disponibil 24/24).