Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Deschiderea oficială a Spitalului International Medpark

Noutăți
17 feb, 2011

Pe 17 februarie 2011 şi-a deschis uşile Spitalul Internaţional Medpark, fondat de compania cu capital străin Health Forever International. Spitalul reprezintă un proiect de mare anvergură şi este finanţat de investitori din Statele Unite ale Americii şi Turcia. Investiţiile financiare depăşesc 20 milioane euro. La ceremonia de deschidere a spitalului au participat Primul-ministru al Republicii Moldova Vladimir Filat şi Ministrul Sănătăţii Andrei Usatîi.

Spitalul Internaţional Medpark este cel mai mare spital privat multidisciplinar din Republica Moldova. Suprafaţa totală a spitalului constituie 12 500 metri pătraţi. În clădirea modernă cu 6 etaje sunt amplasate policlinica, unitatea primiri urgenţe şi serviciul de ambulanţă, staţionarul, maternitatea şi farmacia. Staţionarul cuprinde 4 săli de operaţii, o sală de cardiologie intervenţională,17 paturi în unităţile de terapie intensivă şi condiţii exclusive de cazare în 63 de saloane pentru o singură persoană, inclusiv 6 saloane VIP, echipate cu sisteme avansate de supraveghere a funcţiilor vitale.

Spitalului Internaţional Medpark a oferit medicilor şi asistentelor medicale din Republica Moldova peste 200 locuri noi de muncă. În activitatea spitalului sunt antrenaţi cei mai buni profesionişti autohtoni din domeniul medical, precum şi medici din străinătate.

Spitalul este conceput ca centru de excelenţă şi dispune de propriile sale laboratoare moderne de analize biochimice, imunologice şi clinice, precum şi de echipamente pentru investigaţii prin rezonanţă magnetică, tomografie computerizată, angiografie digitală, osteodensitometrie, radiologie digitală, mamografie, endoscopie şi ultrasonografie.

Datorită dotărilor de excepţie şi profesionalismului medicilor, spitalul prestează într-o singură locaţie o gamă completă de servicii în chirurgia cardiacă, neurochirurgie, urologie, traumatologie şi ortopedie, chirurgia estetică şi reparatorie, chirurgia generală şi pediatrică, oftalmologie, otorinolaringologie şi nu în ultimul rând – în medicina internă.

Blocul operatoriu şi secţiile de terapie intensivă dispun de ventilație cu flux laminar şi aport de aer steril, care asigură o protecţie maximă împotriva bolilor nosocomiale. Sălile de operații sunt amenajate în concordanţă deplină cu ultimele standarde internaționale şi dispun de microscoape performante, sisteme video de laparoscopie şi instrumentar de excepţie.

Maternitatea spitalului este formată din două săli de naştere, o sală de operaţii cezariene şi departamentul de neonatologie, completate cu 14 saloane individuale şi VIP. Sălile de naştere sunt dotate cu mese de naştere de ultimă generaţie cu multiple posibilităţi de adaptare poziţională, cardiotocografe şi sursă centralizată de oxigen, făcând astfel desfăşurarea travaliului în deplină siguranţă pentru mamă şi făt.

Spitalul Internaţional Medpark este parte componentă a reţelei sanitare din Republica Moldova şi oferă populaţiei ţării şi cetăţenilor străini servicii medicale performante în cadrul sistemului de Asigurări Obligatorii de Asistenţă Medicală, asigurărilor facultative de sănătate şi contra cost.