Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Peste 500 de refugiați au primit ajutor medical de urgență pe durata proiectului “Help Ukraine”

Fundația Medpark
24 mai, 2022

Din prima zi de război în Ucraina, Spitalul Internațional Medpark s-a mobilizat pentru oferirea suportului refugiaților. Persoanele vulnerabile cum sunt copiii, femeile însărcinate și oamenii în etate au fost cei mai afectați în fuga grabnică din calea pericolului. Echipa spitalului Medpark a decis să le ofere ajutor medical de urgență în bază de voluntariat, costurile organizatorice fiind acoperite integral de Spitalul Internațional Medpark.

Jumătate de million de lei, donați de Fundația Medpark

Proiectul “Help Ukraine”, lansat pe data de 25 februarie 2022, a ajuns la peste 500 de beneficiari și servicii medicale de peste jumătate milion de lei, prestate gratuit în baza bugetului alocat.

Larisa, beneficiară a proiectului “Help Ukraine”, originară din Odesa: «Мы абсолютно не были готовы к этой ситуации. Мы жили своей жизнью со своими заботами, нашей повседневной рутиной, и вдруг наша жизнь перевернулась с ног на голову. Мое здоровье ухудшилось перед началом войны. Мне становилось все труднее и труднее дышать. Мне сделали биопсию тканей в области грудной клетки, но с учетом сегодняшних обстоятельств мне так и не поставили диагноз и, конечно, не назначили лечение. Я обратилась в Medpark из-за дыхательной недостаточности, я не могла дышать. Я благодарна врачам отделения неотложной помощи, которые помогли мне вернуться к нормальной жизни. Будьте все здоровы!»

Evaluări și îngrijiri complexe pentru cetățenii din Ucraina

Toți pacienții din cadrul proiectului au beneficiat de servicii complexe: diagnostic funcțional, investigații de înaltă performanță, examinări de laborator, investigații funcționale, consultații, tratamente perfuzionale ș.a. Unii dintre pacienți au necesitat spitalizare, astfel efectuându-se inclusiv 4 intervenții chirurgicale, iar 3 femei din Ucraina au născut la Medpark, costurile fiind acoperite de proiect.

Olga Șchiopu, director general Medpark: “Situația critică din Ucraina a mobilizat nu doar Spitalul Medpark, dar o lume întreagă, pentru că orice susținere este valoroasă pentru oamenii care se confruntă cu o tragedie umanitară cum este războiul. Echipa Medpark a manifestat o receptivitate imediată la inițiativa de a lansa proiectul “Help Ukraine” și cu susținerea financiară a fondatorilor am reușit să oferim ajutor la sute de refugiați. Le sunt recunoscătoare colegilor care răspundeau la orice oră și se implicau 24/24. Solidaritatea pur umană este cea mai prețioasă în astfel de momente.”

Prin activitatea sa socială, dar și prin intermediul Fundației Medpark, Spitalul Internațional Medpark își propune să contribuie la rezolvarea celor mai stringente probleme din comunitate. Proiectele lansate vizează susținerea pacienților cu patologii oncologice, cardiace, COVID ș.a., până la activități de informare, prevenția maladiilor și susținerea colegilor, instituțiilor din domeniul medical național. Pentru mai multe detalii despre inițiativele sociale Medpark, accesează www.fundatiamedpark.md.

Refugiații din Ucraina pot apela pentru asistență medical de urgență până pe data de 31 mai, în limita bugetului alocat pentru proiect. Pentru detalii despre condițiile de aplicare accesați: https://medpark.md:443/help-ukraine/