Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Medpark deține cea mai performantă secție de terapie intensivă cardiologică din Republica Moldova

Noutăți
25 iun, 2014

Spitalul Internațional Medpark, cel mai mare spital privat din Moldova, este singura unitate medicală din țară care dispune de o secție de terapie intensivă cardiologică, amenajată conform normelor internaționale. În această secție sunt supravegheați și reabilitați pacienți care au necesitat intervenții chirurgicale complexe pentru orice afecțiune din sfera patologiei cardiovasculare.

Avantajele-cheie care scot în evidență această unitate medicală sunt:

  • Dotarea cu echipamente ultramoderne – secția de terapie intensivă cardiologică Medpark este dotată cu echipamente moderne, unice în țară, care permit îngrijirea la cele mai înalte standarde a pacienților ce suferă de boli cardiovasculare. Printre acestea se regăsesc aparate mobile de diagnostic, care permit realizarea în orice moment a radiografiilor, a ecografiilor transesofagiane sau a coronarografiilor; analizatoare vitale, aparatul de dializă sau cel de contra pulsație.
  • Timpul redus de reabilitare- grație tehnologiei inovatoare, dar și conduitei postoperatorii, perioada de îngrijire a pacienților care au necesitat o intervenție cardiologică în cadrul spitalului Medpark este net redusă. Astfel, dacă în Republica Moldova media perioadei de revenire a pacienților care se află în secția de terapie intensivă este de 4 zile, în cadrul spitalului Medpark perioada medie de revenire a acestora este de o singură zi, fapt care reduce semnificativ riscul complicațiilor postoperatorii.
  • Abordarea multidisciplinară- pacienții care aleg să se trateze în cadrul spitalului Medpark beneficiază de suportul și îngrijirea unei echipe multidisciplinare, formată din medici neurologi, endocrinologi, cardiologi, pneumologi, hepatologi, nutriționiști și kinetoterapeuți. Acest fapt permite o abordare complexă a fiecărui caz medical și crește semnificativ rata de reușită a tratamentului.
  • Îngrijirea postoperatorie la cele mai înalte standarde– în cadrul secției de terapie intensivă cardiologică Medpark sunt utilizate preparate de ultimă generație, care permit o revenire rapidă din anestezie și o perioadă mult mai scurtă de spitalizare a bolnavilor.

„La ora actuală, Medpark este expertul numărul unu în domeniul privat în diagnosticul și tratamentul bolilor cardiologice din Moldova. Am obținut acest statut ca urmare a investițiilor substanțiale pe care le-am derulat de la deschidere și până în prezent, atât pentru achiziționarea unor echipamente ultramoderne, unice în țară, cât și pentru dezvoltarea unei echipe medicale de excepție. Datorită acestor eforturi, astăzi suntem singura unitate medicală din țară care este în măsură să trateze orice afecțiune din sfera patologiei cardiovasculare la standarde internaționale, fiind la dispoziția pacienților 24/24, 7/7” a declarat Idris Ozcelik, Manager General Medpark.

Medpark și-a dezvoltat serviciile de cardiologie odată cu inaugurarea Centrului de Infarct Miocardic – singura unitate medicală din mediul privat specializată în diagnosticul și tratamentul bolilor cardiovasculare.

„Dotarea și personalul Centrului ne permit să admitem toți pacienții după intervenții pe cord, inclusiv pe cei cu infarct miocardic acut, care au fost tratați prin angiografie. Aici ei sunt supravegheați constant pentru a evita complicațiile și li se aplică îngrijiri medicale și paramedicale, care asigură restabilirea lor în timp record ”, explică Veaceslav Savan, medic anestezist-reanimatolog Medpark.

Datorită rezultatelor obținute, din 2013 Spitalul Internațional Medpark a fost contractat de Ministerul Sănătăţii pentru a prelua urgenţele în sfera patologiei cardiovasculare.

Despre Spitalul Internaţional Medpark

Spitalul Internaţional Medpark a fost inaugurat în Republica Moldova în anul 2011, fiind primul şi cel mai mare spital multidisciplinar privat din ţară.

Conceput ca un centru de excelenţă, Medpark dispune de săli de operaţie şi rezerve de spitalizare ultradotate, maternitate, laborator propriu de analize, policlinică şi departamente de imagistică care oferă servicii medicale de top precum: rezonanţă magnetică, tomografie computerizată, angiografie digitală, osteodensitometrie, radiologie şi mamografie, endoscopie, ecografie şi ultrasonografie de înaltă rezoluţie.

Deschis 24/24 ore şi 7/7 zile, spitalul oferă servicii medicale de înaltă calitate în conformitate cu standardele şi practicile internaţionale, egale cu cele ale instituţiilor medicale lideri pe piaţa internaţională. Graţie unei infrastructuri moderne şi a unei echipe înalt calificate ce monitorizează încontinuu calitatea îngrijirii medicale, serviciile oferite la Medpark garantează siguranţa şi satisfacţia pacienţilor.