Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Perioada 1-7 august, 2013 marchează Săptămâna Mondială a Alăptării

Noutăți
31 iul, 2013

Aceasta se desfăşoară în mai mult de 170 de țări, pentru a încuraja alăptarea la sân şi a îmbunătăți starea de sănătate a copiilor din întreaga lume.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat în mod oficial perioada 1 – 7 august, 2013 ca fiind SăptămânaMondială a Alăptării. Aceasta se desfăşoară în mai mult de 170 de țări, pentru a încuraja alăptarea la sân şi aîmbunătăți starea de sănătate a copiilor din întreaga lume.

Potrivit unei declarații oficiale a OMS, la nivel mondial, doar 38% din copii sunt alăptați la sân în primele şase luni de viaţă. Între timp, studii ştiințifice au demonstrat că alăptarea la sân – este cea mai bogată sursă de hrană pentru sugari şi copii mici. Persoanele care au fost alăptate la sân în copilarie, au şanse mai mici de a suferi de obezitate atunci când vor fi mari. De asemenea, este mai redus riscul diabetului zaharat și sunt predispune la rezultate mai bune în testele de abilități mentale. Laptele matern este cel mai bun aliment pentru bebeluşi. Acesta conține anticorpi care protejează copii de boli commune în copilarie, cum ar fi diareea şi pneumonia – cele două cauze ale mortalității copiilor, la nivel mondial.

OMS a raportat că alăptare la sân este benefică şi pentru mămici. Aceasta reduce riscul cancerului de sân şi cancerului ovarian. În plus, facilitează pierederea greutăţii acumulate în perioada prenatală.