Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Primele seturi pentru naştere au ajuns la beneficiarele Spitalului Internaţional Medpark

Noutăți
01 dec, 2013

Pe 8 decembrie curent, Elena, Ludmila, Galina şi alte mămici din raioanele Ialoveni, Hînceşti, Călăraşi şi Teleneşti au primit seturi pentru naştere de la reprezentanţii Spitalului Internaţional Medpark. Aceştia au mers în vizită la beneficiare pentru a le dona lucruri necesare atât pentru ele însăşi, cât şi pentru bebeluşi în primele luni de după naştere. Acţiunea a fost lansată în cadrul proiectului de Responsabilitate Social-Corporativă „La Medpark, cu o viaţă nouă, ajutăm două”.

Elena Gorgan este o tânără mamă din raionul Călăraşi, care, la cei 24 de ani ai săi are deja 5 micuţi frumoşi. Responsabilitățile de părinte au împovărat-o, însă, în condiţiile în care nici soţul ei nu are o sursă financiară sigură.

Elena Gorgan, beneficiară a proiectului, s. Pituşca, raionul Călăraşi: „Avem – mâncăm. Nu avem – nu mâncăm. Mâncăm noi mai puţin, lăsăm la copii mai mult. Şi iată aşa ne descurcăm”.

Dragostea pentru copii a învins nevoile financiare şi în familia Arsene din Hânceşti, unde recent a venit pe lume cel de-al şaptelea membru.

Galina Arsene, beneficiară a proiectului, s. Fîrlădeni, raionul Hînceşti: „Râde, înţelege. E un copil deştept. Suntem foarte fericiţi. Vreau să-i mulţumesc Spitalului Internaţional Medpark pentru suportul acordat. Naşterea unui copil necesită multe lucruri, pe care noi nu ni le putem permite”.

Elena Mârleanu, beneficiară a proiectului, s. Puhoi, raionul Ialoveni: „Prin acest gest se simte că este cineva alături de mame, că are grijă de noi”.

Acestea, dar şi alte circa 110 femei din Moldova cu minim patru copii la întreţinere, care, pe parcursul următorului an vor aduce pe lume bebeluşi la diferite maternităţi din ţară, vor primi seturi pentru naştere cu lucruri de strictă necesitate pentru ele însăşi şi bebeluşii lor. Şi asta graţie implicării în proiect a femeilor, care, în perioada proiectului, vor decide să nască la Medpark, deoarece 50% din costul setului pentru naştere este acoperit din banii achitaţi de acestea pentru serviciile de maternitate, iar 50% – de către Medpark.

Idris Ozcelik, Manager General, Spitalul Internaţional Medpark: „În acest weekend am cunoscut primele beneficiare ale proiectului de Responsbabilitate Social-Corporativă „La Medpark, cu o viaţă nouă ajutăm două”. Împreună cu suportul mămicilor Medpark vom continua să împărtăşim bucuria naşterii cu mamele care sunt în dificultate. Prin acest proiect, Spitalul Internaţional Medpark îşi reconfirmă statutul său de actor social-responsabil, care contribuie la susţinerea persoanelor defavorizate şi la dezvoltarea domeniului sănătăţii al Republicii Moldova”.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova.