Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare amenință mai mult de 50 % din cetăţenii Republicii Moldova.

Noutăți
01 aug, 2013

În conformitate cu Strategia Națională de Sănătate Publică 2014-2020, fiecare al doilea cetățean al Republicii Moldova suferă de supraponderabilitate sau obezitate, care la rândul lor, provoacă dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Principala cauză a obezităţii moldovenilor – un stil de viaţă sedentar, abuz de produse alimentare cu o concentraţie mare de grăsimi, precum și utilizarea excesivă de sare și zahăr. Cetățenii din oraşe suferă mai des de supraponderabilitate decât locuitorii din mediul rural. Iar femeile suferă de supraponderabilitate cu 4% mai mult decât bărbații.

Spitalul Internațional Medpark oferă o gamă completă de servicii, inclusiv, serviciul de cardiologie intervenţională, precum și primul ajutor în cazul problemelor sistemului cardiovascular. Toate procedurile sunt elaborate în conformitate cu standardele europene și oferă pacienţilor ajutor rapid și eficient, chiar și în cele mai grave cazuri. Centrul de Infarct Miocardic oferă servicii de diagnostic şi tratament modern al cardiopatiei ischemice, oferind servicii unice în Republica Moldova prin intermediul serviciului de cardiologie invazivă disponibil 24/24, 7 zile pe săptămână, pentru revascularizare de urgenţă a miocardului în caz de sindrom coronarian acut, infarct acut de miocard cu şi fără supradenivelare de segment ST.