Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Scapă de fibromul uterin într-o singură zi!

Noutăți
04 dec, 2014

Medpark, primul spital acreditat internaţional din regiune, şi-a împărtăşit experienţa de tratare a fibromului uterin, prin metode minim invazive, cu sute de femei din Republica Moldova. Acestea au fost invitatele Mihaelei Tatu la un workshop cu tematica „Cum să te descoperi pe tine şi să-ţi valorifici potenţialul”, organizat în parteneriat cu Spitalul Internaţional Medpark.

Mihaela Tatu: „Ştim noi, toate femeile, că de încercări avem parte zi de zi însă e important să păstrăm echilibrul în tot ce facem. Trebuie să învăţăm cum să descoperim potenţialul din noi şi să-l valorificăm, dar şi cum să ne regăsim mulţumirea şi de ce nu, fericirea. O femeie este ceea ce alege să fie. Nu s-a inventat încă o provocare a vieţiipeste care o femeie să nu poată trece.”

La eveniment a participat şi domnul Mihai Jr. Creţeanu, profesionist la Spitalul Internaţional Medpark, specializat în tehnici de radiologie intervenţională, cu o vastă experienţă internaţională în domeniul tratării fibromului uterin.

Mihai Jr. Creţeanu, medic radiolog intervenţionist, România: „În prezent, 50% dintre femeile aflate la vârsta fertilă sunt afectate de fibromul uterin. Metoda clasică de tratament, prin îndepărtarea uterului în totalitate, este o procedură invalidizantă fizic şi psihologic pentru femeia care o suportă. Medpark apelează la proceduri inovative, astfel pacientele noastre pot scăpa de tumoare într-o singură zi, fără dureri şi cicatrice, prin metoda de embolizare.

Sub control radiologic, prin arteră, se ajunge la nivelul vaselor care alimentează uterul şi se astupă. După intervenţie fibromul involuează (popular – se usucă), iar simptomele dispar. În urma procedurii de embolizare uterul rămâne intact, iar pacienta îşi recapătă şansa de a avea copii.”

Reamintim că la 1 octombrie curent, Spitalul Internaţional Medpark a lansat o campanie de consultare gratuită a pacientelor diagnosticate cu fibrom uterin, care se încheie la sfârşitul anului curent. Pentru a beneficia de consultaţie, este nevoie de o programare prealabilă la numărul de telefon: 0 22 40 00 40.

Spitalul internaţional Medpark aduce în Republica Moldova cele mai moderne tehnologii şi tehnici minim invazive. Doar în 2014, în domeniul chirurgiei intervenţionale, în cadrul spitalului Medpark, s-au efectuat stentări periferice, stentări ale arterelor femurale, stentări ale arterelor renale, embolizări de malformaţii artero-venoase, embolizări de anevrisme generale etc.

De asemenea, se aplică tehnici minim invazive endoscopice în chirurgia spinală şi s-a trecut la chirurgie endoscopică în otorinolaringologie.