Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Un bebeluş născut la Medpark ajută încă unul să fie întâmpinat cu drag

Noutăți
30 nov, 2013

Spitalul Internaţional Medpark anunţă lansarea proiectului “La Medpark, cu o viaţă nouă ajutăm două”

Prin intermediul proiectului, care reconfirmă statutul său de instituţie social-responsabilă, spitalul îşi propune susţinerea mamelor dezavantajate din mai multe regiuni ale ţării, acesta constând în asigurarea femeilor în dificultate cu seturi pentru naştere. Iniţiativa Medpark este susţinută de Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova.

Seturi “Bine ai venit pe lume” pentru 120 de bebeluşi şi mame

Acum, mămicile care vor decide să vină să nască la Medpark, împreună cu acest spital, vor ajuta şi mămicile care aşteaptă copii, dar sunt în dificultate. 50 la sută din costul setului de naştere va fi acoperit de Medpark, iar cealaltă parte din cost va fi alocată din suma pe care o vor achita femeile, care vor beneficia de serviciile de maternitate ale acestui spital pe durata proiectului.

Astfel, lunar, 10 seturi “Bine ai venit pe lume” vor fi donate beneficiarelor proiectului, indiferent de maternitatea aleasă de acestea pentru a naşte. Seturile pentru naştere vor include produse de igienă pentru mamă şi bebeluş, medicamente, hăinuţe pentru nou-născut, precum şi alte lucruri necesare pentru primele zile de după naştere.

Proiectul este destinat în special familiilor cu minim 4 copii la întreţinere şi cu ambii soţi aflaţi în ţară. Beneficiarele proiectului vor fi selectate cu ajutorul informaţional al Ministerului Sănătăţii al Republicii Moldova.

Proiectul va fi implementat timp de un an de zile, iar numărul total de beneficiare este de 120 de femei, originare atât din municipiul Chişinău, cât şi din 10 raioane ale ţării: Drochia, Bender, Briceni, Hânceşti, Anenii-Noi, Bălţi, Ungheni, Orhei, Tiraspol şi Străşeni.

Olga Şchiopu, Director Medical, Medpark: „Suntem unul din primele spitale private deschise în Republica Moldova şi ne dorim să fim şi un actor social – responsabil exemplu pentru alte instituţii private din domeniul sănătăţii. Ne propunem să investim în sănătatea populaţiei acestei ţări şi să acordăm suport în protecţia socială a persoanelor defavorizate. Avem servicii performante de maternitate şi toate condiţiile pentru ca nou-născuţii la Medpark să fie întâmpinaţi cu zâmbete şi fericire. Şi prin acest proiect ne dorim să împărtăşim bucuria naşterii cu mămicile care sunt în dificultate. Sperăm ca împreună cu mămicile de la Medpark să ajutăm cât mai multe femei dezavantajate să-şi întâmpine bebeluşii cu drag.”

Servicii de maternitate la standarde internaţionale

Spitalul Internaţional Medpark este unicul spital din regiune (Moldova, Ucraina, Rusia, România), care a fost acreditat JCI, ceea ce presupune că toate serviciile acestei instituţii medicale sunt de o calitate înaltă şi corespund standardelor medicale internaţionale. Spitalul dispune de trei săli de naştere, una pentru livrare prin cezariană şi un compartiment de reanimare a nou-născuţilor, dotate cu echipament de ultimă generaţie. Legătura dintre mămică şi copil se stabileşte încă din primele ore, datorită posibilităţii de a se afla împreună în salon privat, amenajat special pentru ei doi. În acest fel, bebeluşul trece mai uşor peste stresul adaptării la o nouă lume, iar recuperarea mamei şi intrarea într-un nou ritm de viaţă este facilitată de asistenţa personalului calificat. Totodată, serviciile de maternitate Medpark includ toate lucrurile necesare pentru perioada de spitalizare atât pentru mamă, cât şi pentru bebeluş, în aşa fel încât părinţii să poată savura pe deplin momentul fericit al venirii pe lume al nou-născutului.