Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Proiecte sociale

Medpark – o companie medicală responsabilă social

Caracterul social responsabil al Spitalului Internațional Medpark se manifestă prin:

  • investițiile în domeniul sănătății, contribuind direct la creșterea standardelor de calitate și siguranță;
  • investițiile în pregătirea medicilor, care, alături de specialiști străini, au realizat ​numeroase premiere naționale;
  • investițiile în campanii de informare a populației cu privire la diverse probleme de sănătate, contribuind la creșterea gradului de educație medicală.

Investim în educația medicală– Medpark susține organizarea unui ciclu de evenimente pentru informarea corectă a publicului privind combaterea HIV/SIDA; efectele diabetului; combaterea bolilor cardiovasculare; prevenirea suicidului; importanța donării de sânge:

  • Ziua Mondială de combatere a HIV/SIDA;
  • Ziua Internațională a Inimii;
  • Ziua Mondială a Diabetului;
  • Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului;
  • Ziua Donatorului de Sânge.

Școala viitorilor părinți – Din dorința de a fi alături de fiecare cuplu și a-i acorda tot sprijinul necesar, înainte ca bebelușul să își facă apariția, Medpark a lansat Centrul de Educație Prenatală cu motto-ul „Pregătim părinți pentru bebeluși fericiți”. Astfel, cu o echipă multidisciplinară, formată din medici ginecologi, neonatologi, nutriționiști și kinetoterapeuți, Medpark derulează o serie de sesiuni medicale practice, prin care îi învață pe părinți secretele îngrijirii nou-născutului, pentru ca acesta să crească puternic și sănătos.

„Sunt sănătos, cresc frumos” – Medpark continuă proiectul de educație medicală, dedicat copiilor din clasele primare, cu scopul de a-i familiariza cu regulile elementare de igienă. Intenția echipei Medpark este de a pune la dispoziția micuților informații medicale relevante, care să îi ajute să fie sănătoși, pentru a crește frumos.

„Ajută-ne să-ți ajutăm inima” – Medpark a inițiat în 2014 o campanie de informare privind riscurile afecțiunilor cardiovasculare și importanța efectuării controalelor medicale la timp. Necesitatea campaniei reiese din numărul în creștere al deceselor din cauza bolilor de inimă în țară, inclusiv în rândul populației tinere. Campania a continuat prin crearea unui blog informativ specializat www.cardioportal.md, unde pacienții pot afla informații de ultimă oră despre afecțiunile cardiace și pot adresa întrebări direct medicului cardiolog.

„Echipa mobilă cardio în localitatea ta!” – Dat fiind gradul scăzut de cunoaştere a simptomelor unui infarct și nivelul redus de adresabilitate la medic în rândul populației RM, Centrul Strategii şi Politici de Sănătate (CSPS) a lansat proiectul „Echipa mobilă cardio în localitatea ta”. Acest proiect este realizat cu suportul profesional și tehnic al Spitalul Internațional Medpark. Scopul este asigurarea accesului populației din regiuni la screeningurile pentru bolile cardiovasculare și identificarea lor precoce.

Echipa mobilă cardio este alcătuită din medici cardiologi experimentați, ai Centrului Cardiologie și Cardiochirurgie Medpark, cât și de asistente medicale. Au beneficiat de consultații gratuie 1901 de pacienți, dintre care 276 prezentau risc de infarct. Zeci de pacienți au beneficiat deja de investigații și tratament gratuit, evitând astfel consecințe mult mai grave.

Olga Şchiopu, Director General Medpark: „Cel mai fericiţi ne fac pacienţii cărora am reuşit să le depistăm la timp probleme care puteau duce la un infarct de miocard. Este impresionant să vezi îngrijorare şi speranţă pe feţele oamenilor care aşteptă să fie consultaţi. Deja văzându-I pe fiecare cu bolile şi problemele lor am înţeles cât de tare au nevoie să simtă că viaţa lor are importanţă. Am văzut oameni descurajaţi care la 50 de ani spuneau ca “mi-am trait traiul şi că ajunge să trăieşti”. Am văzut oameni fericiţi care constatat că problema mai veche nu mai există. Am văzut oameni care au regăsit speranţa de a mai face o investigaţie suplimentară care le va da şansa să trăiească. Toate acestea le facem din respect pentru viață, cu dragoste pentru oameni”.

Fundația Medpark este o organizație neguvernamentală și necomercială, fondată de către Spitalul Internațional Medpark. Ideea creării fundației a pornit de la intenția fondatorilor de a se implica mai mult în comunitate, pentru a ajuta oamenii să aibă o viață mai bună și mai sănătoasă. Această intenție s-a transformat într-o viziune puternică pe termen lung. Astfel, viziunea Fundației Medpark este că cetățenii din Republica Moldova trebuie și pot avea o viață de calitate. Iar Fundația Medpark va deveni entitatea care, prin proiectele sale, dar și prin eforturi conjugate cu parteneri și cetățeni, care împărtășesc aceeași viziune, va fi mereu alături de oameni. Misiunea Fundației este de a contribui la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor și a serviciilor medicale din Republica Moldova, prin dezvoltarea proiectelor sociale în domeniul sănătății și promovarea inovațiilor în medicină.

„Grijă pentru colegi” este primul proiect al Fundației Medpark și prevede oferirea asistenței medicale gratuite pentru toți angajații din sistemul de sănătate aflați în faza de convalescență: medici, asistenți medicali, infirmieri, șoferi de ambulanță și întreg personalul auxiliar. Deoarece efectele noului coronavirus sunt de durată, iar infecția în forme moderate și severe poate lăsa sechele asupra anumitor organe (plămâni, ficat, inimă, rinichi etc.), după tratarea infecției COVID-19 pacienții necesită atenție specială. Pentru aprecierea stării lor de sănătate, depistarea eventualelor consecințe și tratarea lor la timp, Fundația Medpark le oferă serviciile medicale necesare, acoperind integral costul acestora.