Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Reconstrucția mamară

Femeile care au fost supuse mastectomiei (extirparea sânului după cancer sau alte motive) pot să restabilească sânul pierdut prin reconstrucţia mamară. Crearea unui nou sân poate îmbunătăţi încrederea în sine, precum şi calitatea vieţii.

Intervenţia:

Reconstrucția mamară se realizează prin mai multe tehnici de chirurgie plastică, ce încearcă să restabilească sânul aproape de forma, aspectul și mărimea sa normală după intervenția de mastectomie.

  • tehnica microchirurgicală cu lambou propriu – folosirea ţesuturilor proprii (piele, mușchi și grăsime), din zone alăturate (abdomen, spate), pentru reconstruirea completă a sânul, sau să asigure suportul tisular necesar pentru a acoperi şi susţine un implant mamar.
  • prin expandare tisulară de întindere a pielii sănătoase pentru a face loc pentru un implant mamar. Reconstrucţia mamară prin expandare tisulară permite o recuperare mai uşoară decât tehnicile microchirurgicale, dar este un proces de reconstrucţie mai îndelungat (4-6 luni pentru a umple încet aparatul printr-o supapă internă în scopul expandării pielii sânului). La final, o a doua procedura este necesară pentru a înlocui expanderul cu un implant siliconic, deoarece expanderul nu este conceput pentru a servi ca implant permanent.
Recuperarea:

După operaţie se vor aplica un pansament și un bandaj elastic. De asemenea, probabil va fi necesară purtarea unui sutien special. Recuperarea propriu-zisă și forma definitivă sunt procese care durează până la câteva luni. Ca o ultimă etapă, medicul va restabili complexul areolar, pentru a completa imaginea naturală a noului sân. Cu timpul va reapărea sensibilitatea în glanda reconstruită. Liniile de incizie se vor cicatriza fin și vor fi puţin observabile peste 1 an.

Reconstrucţia mamară este o procedură ce oferă şansa unei femei care a pierdut unul sau ambii sâni din cauza cancerului sau din alte motive.

De ce să alegi Chirurgia Plastică Medpark:
  • Echipă internațională de chirurgi: Dr. Ercan Karacaoglu, Dr. Iulian Balan, Dr. Andrei Petakh
  • Medici cu experiență foarte vastă în domeniul chirurgiei plastice, care sunt la curent cu cele mai actuale tehnici
  • Săli chirurgicale ultramoderne, dotate cu echipamente performante
  • Utilizarea consumabilelor, implanturilor și medicamentelor de cea mai înaltă calitate
  • Efectuarea intervențiilor conform standardelor internaționale
  • Siguranța și calitatea actului medical sunt garantate de acreditarea Joint Commission International – cea mai înaltă acreditare la nivel mondial în acest sens.

Pentru mai multe informații despre intervențiile chirurgicale efectuate la Medpark accesează Chirurgie estetică, plastică și reparatorie.
Programează-te acum pentru o consultație la Chirurgul Plastician Medpark Iulian Balan la tel. (+373) 22 40 00 40.